CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Emoji Wanita Berhijab, Lelaki Berjanggut Bakal Temui Pengguna Akhirnya!

14-11-2016 06:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 14317| Komen: 23

Description: Emoji yang memaparkan wanita mengenakan hijab itu bakal menemui pengguna pada tahun hadapan

Jika sebelum ini, berita memaparkan bagaimana kesungguhan seorang remaja perempuan yang ingin emoji wanita berhijab diterima dalam semua telefon pintar, nampaknya ia bakal menjadi kenyataan sedikit masa lagi!


Emoji yang memaparkan wanita mengenakan hijab itu bakal menemui pengguna pada tahun hadapan, selepas Unicode mencadangkan 51 jenis ikon baharu! Wah!


Unicode merupakan konsortium antarabangsa yang bertanggungjawab dalam membawakan ikon dan juga emoji standard ke dalam semua telefon pintar. 

Jika anda ingin tahu, ini sekaligus menambahkan lagi penggunaan ikon dalam mesej teks yang secara keseluruhan berjumpa 1,724!

Jom ucap terima kasih kepada Rayouf Alhumedhi, 15 dari Jerman yang menjadi pencetus kepada emoji berhijab, melambangkan seorang muslimah sepertinya. 


Antara ikon baharu yang akan diperkenalkan nanti termasuklah ibu sedang menyusukan bayi, lelaki berjanggut dan juga beberapa ikon melambangkan nenek serta datuk. 


Selain itu, emoji atau ikon lain yang dicadangkan nanti termasuklah zombie, pontianak, ikon jari di bibir dan juga T-Rex.

Dalam kesemua itu, ikon berhijab dan juga lelaki berjanggut mendapat permintaan paling tinggi, memetik laporan Telegraph. Menarik kan? - CARI 
11

Bagus
14

Marah
9

Terkejut
20

Sedih
16

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cik-jaja 14-11-2016 06:57 PM
wah, comel sopan je emoji tu...
Quote Tobae 14-11-2016 08:01 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Quote cmf_premierleag 14-11-2016 08:05 PM
Bleh la lobai lobainita menggunakan ikon wassap yg halalan toyyiban nih
Quote krustykrab 15-11-2016 11:49 AM
ya rabbi...emoji tengah menetek pun ada....
emoji tgh bersenggama bila pulak nak ada
Quote WhiskeyScotch 15-11-2016 04:48 PM
So cute emoji berhijab tu.
Quote edee_91 15-11-2016 10:34 PM
emoji hisap tetek pun ada iya? ish benci pulak aku panggil emoji emoji ni. emoticon emoticon emoticon!
Quote seramado 16-11-2016 11:09 AM
edee_91 replied at 15-11-2016 10:34 PM
emoji hisap tetek pun ada iya? ish benci pulak aku panggil emoji emoji ni. emoticon emoticon emotico ...

hahaha ini lawak

Quote -electrifying- 16-11-2016 12:34 PM
terbaik lah
Quote edee_91 16-11-2016 10:39 PM

aku memang benci pengaruh jepun ni sis. sampai ke emoticon pun nak dijepunkannya.
Quote edee_91 16-11-2016 10:40 PM
krustykrab replied at 15-11-2016 11:49 AM
ya rabbi...emoji tengah menetek pun ada....
emoji tgh bersenggama bila pulak nak ada

kalau emoji bersenggama atas unta maybe lah kot baharu boleh lepas dan disukai rakyat jelata.
Quote krustykrab 16-11-2016 10:44 PM
edee_91 replied at 15-11-2016 10:34 PM
emoji hisap tetek pun ada iya? ish benci pulak aku panggil emoji emoji ni. emoticon emoticon emotico ...

Aku pun pening...emoji la emotikon la...lantak lah jikon
Quote cik_kitty 20-11-2016 12:20 AM
Comeinya emoji btudung..
Quote cik_kitty 20-11-2016 12:20 AM
Comeinya emoji btudung..
Quote FARRAZOOL 20-11-2016 12:37 AM
Cute.....
Quote wlpwlp 8-12-2016 09:03 PM
pandora canada, tommy hilfiger outlet, utah jazz jerseys, ray ban outlet, toms shoes, new balance, hermes outlet, adidas, air max, converse, oakley sunglasses cheap, orlando magic jerseys, cheap eyeglasses, barbour jacket outlet, true religion jeans outlet, cheap nfl jerseys, vans, nike mercurial, nfl colts jerseys, chi jerseys, michael kors handbags, converse shoes, cheap barbour jackets, toms outlet, vibram five fingers, hollister kids, dal jerseys, swarovski, adidas, lacoste, nfl saints jerseys, coach factory, converse outlet, michael kors canada, ray bans, barbour outlet, burberry outlet store, asics, oakley vault, nuggets jersey, long champ, phoenix suns jersey, nike.com, polo ralph lauren, vans shoes, nfl falcons jerseys, north face, ralph lauren, ralph lauren polos, eyeglasses frames, new balance canada, nike, beats headphones, nike canada, michael kors handbags, abercrombie and fitch, softball bats, coach purses factory, nfl titans jerseys, toms outlet, michael kors bags, swarovski online, kate spade outlet, ugg boots, jordan, nike outlet, polo outlet store, north face, ralph lauren, salvatore ferragamo, cleveland cavaliers, north face backpacks, tory burch, softball bats, nfl giants jerseys, burberry outlet, portland trail blazers jerseys, michael kors outlet, nike outlet, oklahoma city thunder, michael kors bags, cheap michael kors, toms outlet, ray ban, nike, swarovski canada, ugg boots, abercrombie kids, abercrombie, instyler ionic styler, nike, cheap oakley, ralph lauren outlet, kate spade outlet, swarovski jewelry, prada outlet, insanity calendar, uggs black friday, oakley sunglasses, burberry handbags, shoes outlet, nfl vikings jerseys, hollister co, mlb jerseys, nike shoes outlet, sacramento kings jerseys, carmelo anthony jersey, basketball shoes, cheap jerseys, hollister, womens clothing, nfl jerseys, nfl bengals jerseys, oakley outlet online, jordans for sale, nike free run, nike roche run, nfl 49ers jerseys, red bottom shoes, nfl patriots jerseys, oakley sunglasses, [/url], [url=http://www.burberryoutletonline.cc/]burberry sale, adidas mens, ray bans, nba jerseys, bcbg max, wedding dress, air max, moncler jackets outlet, burberry outlet, michael kors handbags, air jordan retro, christian louboutin shoes, designer handbags, tory burch sale, uggs outlet, fendi belts, replica handbags, polo ralph lauren outlet, canada gooses outlet, michael kors handbags, nike air max, rolex watches, detroit pistons jerseys, new balance outlet, chi flat iron, the north face outlet, burberry sale, new orleans pelicans jerseys, air force, abercrombie, oakley sunglasses, air huarache, coach outlet store online, ugg australia, prada shoes, hugo boss outlet, michael kors outlet online sale, michael kors black friday, bcbg max azria, air max 90, ray ban sunglasses outlet, ray ban outlet, prada outlet, nfl seahawks jerseys, louboutin shoes, ralph lauren online shop, nfl packers jerseys, hair straightener, asics gel, nike huarache, burberry, nfl jerseys, nfl azcardinals jerseys, prada, nike free, mcm backpack, oakley, adidas, tommy hilfiger outlet stores, cheap michael kors, levis outlet store, guess, replica watches, mcm bags, supra shoes, oakley sunglasses cheap, thomas sabo, michael kors taschen, true religion jeans men, ugg australia, michael kors, puma shoes, cheap oakley sunglasses, ralph lauren factory store, michael kors, bottega bags, mbt shoes sale, toronto raptors jerseys, oakley sunglasses cheap, pandora charms, polo ralph lauren outlet online, coach outlet online, michael kors purses, longchamp taschen, mlb jerseys, toms shoes outlet, ralph lauren polo, iphone cases, jimmy choo, nfl buccaneers jerseys, coach factory, pandora bracelet, adidas schuhe, louboutin shoes, air jordans, oakley outlet online, coach outlet, ray ban sunglasses, ralph lauren outlet, michael kors outlet, juicy couture clothings, coach factory, louboutin shoes, giuseppe shoes, north face jackets, coach outlet store, pandora charms, tn requin pas cher, nfl chiefs jerseys, toms shoes outlet, nfl ravens jerseys, www.tommyhilfiger.nl, ed hardy, kate spade, ugg, timberland outlet, atl jerseys, boston celtics jerseys, woolrich clearance, nfl texans jerseys, air jordan shoes, air max schoenen, nike shoes, christian louboutin, free run, valentino shoes, north face jackets, babyliss, ray ban, timberland femme, oakley outlet online, watches, mcm backpack, longchamp, air jordans, warriors jersey, lunette ray ban pas cher, chris paul jersey, ray ban sunglasses, burberry handbags, milwaukee bucks jerseys, moncler jackets, hollister clothing store, dsquared2, nike roshe, uggs, air max, ray ban pas cher, beats by dr dre, ugg australia, versace shoes outlet, ralph lauren outlet online, swarovski crystal, ugg boots clearance, adidas, oakley pas cher, true religion jeans women, air max 1, ralph lauren uk, relojes, coach factory outlet, nike air max, mizuno running, hilfiger online shop, longchamp black friday, nhl jerseys, hou jerseys, roshe runs, nfl steelers jerseys, nike air max 2014, huarache, hollister online shop deutschland, ferragamo shoes, roshe run, roshe run, north face, heat jerseys, designer handbags, michael kors, ray ban wayfarer, true religion outlet, northface, cheap oakley sunglasses, air max shoes, michael kors, converse sneakers, uggs boots, ugg australia, nfl bears jerseys, coach bags outlet, true religion, coach outlet online canada, longchamp, toms outlet, lal jersey, nike free run, marc jacobs, nhl jerseys, replica watches, retro jordans, mlb jerseys, nike air max, p90x3, kate spade outlet online, oakley, ray ban prezzi, brooklyn nets jerseys, puma online shop, replica watches, salomon, the north face outlet, chi hair, givenchy outlet online, christian louboutin, nfl cowboys jerseys, barbour factory, scarpe hogan, burberry outlet, nfl raiders jerseys, prada handbags, ray ban, nfl bills jerseys, cheap true religion, oakley vault, roshe runs, adidas, washington wizards jerseys, mcm handbags, new balance shoes, burberry outlet, timberland shoes, tory burch sale, nike, barbour jackets, ralph lauren, rolex watches for sale, coach outlet online, indiana pacers jerseys, michael kors outlet online, celine outlet online, swarovski jewelry, rayban, nike mercurial, polo ralph lauren, ralph lauren, longchamp handbags, ralph lauren, sas jersey, coach factory outlet online, abercrombie fitch, montre femme, uhren shop, minnesota timberwolves jerseys, nike air, tory burch handbags, nfl dolphins jerseys, hermes birkin, burberry outlet online, nfl jaguars jerseys, coach black friday, timberland shoes, chh jerseys, hermes bags, coach outlet store, calvin klein underwear, abercrombie and fitch, nfl eagles jerseys, nike factory, ray ban zonnebril, nike shoes, uggs on sale, mlb jerseys, philipp plein, tommy hilfiger online, adidas shoes, nike.com, pandora jewellery australia, tommy hilfiger outlet stores, philadelphia 76ers, celine bags, cheap michael kors, air max, ray ban outlet online, omega watches, dre beats, michael kors outlet online sale, mcm backpack outlet, ray ban outlet, mont blanc, air yeezy shoes, oakley sunglasses, nfl browns jerseys, rolex, nfl lions jerseys, beats by dre, toms.com, nike free run 5.0, nfl panthers jerseys, oakley, uggs, ferragamo, gooses jackets, nfl chargers jerseys, longchamp outlet, hogan, michael kors handbags, juicy couture, cheap nba shoes, ralph lauren outlet online, marc jacobs outlet, michael kors outlet online, coach outlet, nfl broncos jerseys, pandora, iphone 4s cases, reebok, uggs outlet, michael kors outlet, ray ban wayfarer, giuseppe zanotti, rolex watches, ray-ban sunglasses, uggs, tommy hilfiger, burberry online shop, nfl rams jerseys, michael kors bags, soccer shoes, jimmy choo, michaelkors.com, michael kors, nfl jets jerseys, vans, nfl redskins jerseys, bottega veneta, uggs canada, longchamp handbags, memphis grizzlies jerseys, air max 2015, the north face, thomas sabo uk, new balance, abercrombie and fitch, purses and handbags, burberry outlet online, burberry outlet online, armani outlet, ralph lauren polos, michael kors outlet
Quote anees~nuhara 14-12-2016 12:40 PM
bile nk update ni? ade dh ke? comel laaaa
Quote ainmatt 14-12-2016 02:23 PM
ade pulak emoji tgh brest feed .. tah ape2 ntah
Quote Piolisamy 14-12-2016 10:00 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote yaoxuemei 16-8-2017 10:20 AM
fitflops sale clearance
canada goose outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet
mont blanc pens
ugg boots
cheap ray bans
ray ban sunglasses
longchamp bags
canada goose outlet online
ugg outlet
michael kors outlet
cheap ugg boots
ugg boots
christian louboutin sale
coach outlet
coach outlet
kate spade purses
michael kors outlet
adidas shoes for women
ray ban sunglasses
adidas outlet
canada goose jackets
nike outlet
coach factory outlet
uggs outlet
giuseppe zanotti outlet
fitflops outlet
canada goose jackets
canada goose outlet store
michael kors outlet
cheap jordan shoes
adidas yeezy shoes
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren
nhl jerseys
mont blanc
ralph lauren uk
pandora outlet online
ugg outlet
nike shoes outlet
cheap uggs
michael kors handbags
ugg outlet
pandora rings
lebron shoes
lebron james shoes
ralph lauren outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet store
ugg boots
michael kors outlet
ralph lauren outlet
oakley sunglasses for men
pandora jewelry
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
ugg boots
michael kors outlet online
coach outlet online
ugg boots
oakley sunglasses wholesale
canada goose outlet
ugg boots
ralph lauren
jordan shoes
cheap ugg boots
oakley sunglasses wholesale
cheap oakley sunglasses
mcm outlet
fitflop sale
ray ban sunglasses on sale
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
michael kors outlet online
air jordan 4
pandora jewelry outlet
michael kors outlet
mcm bag
ray ban pas cher
ralph lauren polo
ugg boots
canada goose jackets
lacoste shoes
cheap ray ban sunglasses
true religion jeans
polo ralph lauren
cheap uggs
cheap oakley sunglasses
canada goose
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
coach outlet
canada goose outlet store
michael kors outlet clearance
fitflops sandals
oakley sunglasses
cheap ugg boots
yaouxemei20170816

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

20-4-2024 08:42 PM GMT+8 , Processed in 0.072082 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top