CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang Mengalami Banjir Kilat Lagi?

19-7-2016 09:37 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5226| Komen: 19

Description: Beberapa kawasan sekitar Teluk Bahang dan Batu Tinggi di Pulau Pinang mengalami banjir kilat berikutan hujan lebat sejak pukul 1 petang kelmarin.
Oleh : TS LOO


sumber foto: New Straits Times


Beberapa kawasan sekitar Teluk Bahang dan Batu Tinggi di Pulau Pinang mengalami banjir kilat berikutan hujan lebat sejak pukul 1 petang kelmarin. 

Difahamkan paras air meningkat sehingga ke paras 0.3 meter. 

Paparan gambar jelas kelihatan paras air telah meningkat sehingga ke bahagian lutut penduduk tempat. 

Menurut laporan New Straits Times, bermula 3.30 petang, ramai penduduk terpaksa memindah dari kediaman ekoran paras air semakin meningkat naik.

Pihak bomba bergegas ke lokasi untuk membantu mangsa banjir, setakat ini tiada sebarang laporan kecederaan dilaporkan.



Sekitar jam 5 petang, lapangan terbang antarabangsa Pulau Pinang yang pernah beberapa kali dilanda banjir turut tersebar berita mengalami banjir kilat. 

Berdasarkan gambar dan video yang dimuat naik netizen jelas kelihatan kawasan luar dan dalam lapangan terbang dipenuhi air.- CARI




3

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Cik_Andak


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shi_jewel 19-7-2016 09:40 AM
byk gak flight cancelled sbb banjir kilat ni...mesti penat para2 cleaner cuci lantai tu nnti...
Quote dewi 19-7-2016 09:42 AM
bagus la tu leh jadi  feri terminal sekali  
Quote mokcikKSKB 19-7-2016 10:29 AM
Cash ke ni?
Quote oppol 19-7-2016 11:33 AM
mokcikKSKB replied at 19-7-2016 10:29 AM
Cash ke ni?

Loan la makcik
Quote misscendol 19-7-2016 01:26 PM
Should improve the waterways perhaps
Quote Samm_BM 19-7-2016 01:31 PM
Di Pulau Pinang pon banjir airnya bersih.. Tahniah dan harus berbangga..
Quote dizzzek 19-7-2016 01:50 PM
Quote zorrro_03 19-7-2016 01:55 PM

agak nya lah.  sebab tokong beli rumah cara songlap.  korup....  
Quote abbyhoney 19-7-2016 01:55 PM
Edited by abbyhoney at 19-7-2016 01:57 PM

YAN, 19 Julai (Bernama) -- Empat buah pusat pemindahan dibuka sejak malam tadi bagi menempatkan 166 mangsa daripada 42 keluarga di empat buah kampung di sini yang terjejas akibat banjir kilat susulan hujan lebat berterusan sejak petang semalam.

Ketua Polis Daerah Yan DSP Muhamad Halim Yatim berkata berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat Yan, setakat pukul 2 pagi tadi, pusat pemindahan yang beroperasi termasuk Surau Teroi Bukit, Masjid Titi Teras, dan Surau Nurul Huda di Guar Chempedak serta Surau Kampung Lubuk Boi di pekan Yan.

Beliau memberitahu Bernama hari ini pusat pemindahan di Surau Teroi Bukit dibuka sejak pukul 9.30 malam dan menempatkan 100 mangsa daripada 25 keluarga, manakala di Masjid Titi Teras pula mula dibuka pada pukul 10 malam yang menempatkan 38 mangsa daripada 12 keluarga.....
Quote slax 19-7-2016 02:25 PM
antara punca banyak kilang keluar dari penang...
Quote namirulmukminin 19-7-2016 02:38 PM

Aku baru nak tanya benda sama...
Quote edoraixora 19-7-2016 02:39 PM
syok plak tgok dieorg main2 air tu

tapi simpati pada yg terlibat
Quote HazeLJoseph 19-7-2016 02:49 PM
Apa lagi.. tarah lagi .. lepastu meratib lah bersama.. tukang tarah juga kaya
Quote me12345 19-7-2016 07:58 PM
Bertambah la menghadapi musibah...
Quote kiambang 19-7-2016 10:21 PM
misscendol replied at 19-7-2016 01:26 PM
Should improve the waterways perhaps

Agreed ......kalau  x banjir x tau effective ke idak..
Quote mbhcsf 19-7-2016 10:52 PM
bahagian bawah tu rendah tu sebab tu macam tu ..senang digenangi air - banjir kilat

Quote misscendol 19-7-2016 11:39 PM
kiambang replied at 19-7-2016 10:21 PM
Agreed ......kalau  x banjir x tau effective ke idak..

are u an engineer? i thot my opinion was wronged bcuz im just an engine student
Quote kiambang 21-7-2016 12:46 AM
misscendol replied at 19-7-2016 11:39 PM
are u an engineer? i thot my opinion was wronged bcuz im just an engine student

Nope... setahu i setiap design  atau drawings tu not 100% perfect. Kalau x takkan ada variation orders... just my 2 cent opinion...
Quote khairul88hazwan 21-7-2016 07:39 PM
buatla longkang banyak2 bro

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 07:18 PM GMT+8 , Processed in 0.090917 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top