CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Hujan Lebat 2 Jam, Siling Klinik Kerajaan Runtuh

9-11-2016 06:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4102| Komen: 12

Description: Akibat hujan lebat, beberapa bahagian siling di aras satu Klinik Kesihatan Taiping (KK Taiping) di Jalan Tupai runtuh, menyebabkan klinik itu ditutup.
Akibat hujan lebat, beberapa bahagian siling di aras satu Klinik Kesihatan Taiping (KK Taiping) di Jalan Tupai runtuh, menyebabkan klinik itu ditutup.

Daripada video yang tersebar luas di media sosial, dapat dilihat air hujan mengalir keluar daripada siling sehingga sebahagian besar siling aras utama runtuh.

Menurut catatan di media sosial seperti FMT, hujan lebat berlaku selama dua jam sebelum tanda-tanda kebocoran pada siling dikesan dan mambanjiri sebahagian besar lantai klinik itu.

Pesakit dan kakitangan perubatan yang berada di klinik itu kemudiannya dipindahkan ke Hospital Taiping dan klinik kerajaan lain, termasuk di kawasan Pokok Assam, Simpang dan Kamunting.


Sumber video: Youtube

Tiada kemalangan jiwa dan kecederaan dilaporkan selain kerosakan harta benda. - CARI
21

Bagus
30

Marah
24

Terkejut
13

Sedih
52

Lawak
39

Bosan

Friends Rank (179 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mikasa 9-11-2016 03:48 PM
kenapa projek gomen berkaitan kesihatan khususnya byk kes siling runtuj yer
Quote ronapink 9-11-2016 03:57 PM
klinik ni besar mcm hocpital..

cantik
Quote nononcrux 9-11-2016 03:59 PM
ni mesti material murah tak pon contactor tak terlatih
Quote doublethread 9-11-2016 06:30 PM
Tak sampai 10 tahun dah bermasalah. Bangunan2 lama kat tempat aku ni sebaya nenek2 pun jarang meragam. Kalau meragam pun patut la. Nama pun sebaya nenek2
Quote kemaruk 9-11-2016 06:33 PM
ke arah negara utopia
Quote CARI-MAL 9-11-2016 06:38 PM
Akibat hujan lebat, beberapa bahagian siling di aras satu Klinik Kesihatan Taiping (KK Taiping) di Jalan Tupai runtuh, menyebabkan klinik itu ditutup.


Daripada video yang tersebar luas di media sosial, dapat dilihat air hujan mengalir keluar daripada siling sehingga sebahagian besar siling aras utama runtuh.


Menurut catatan di media sosial seperti FMT, hujan lebat berlaku selama dua jam sebelum tanda-tanda kebocoran pada siling dikesan dan mambanjiri sebahagian besar lantai klinik itu.


Pesakit dan kakitangan perubatan yang berada di klinik itu kemudiannya dipindahkan ke Hospital Taiping dan klinik kerajaan lain, termasuk di kawasan Pokok Assam, Simpang dan Kamunting.




[youtube]eRGM9FPkwrw[/youtube]

Sumber video: Youtube



Tiada kemalangan jiwa dan kecederaan dilaporkan selain kerosakan harta benda. - CARI
Quote @inardni 9-11-2016 06:40 PM
Thread sudah ada kan?
Quote amylopectin 9-11-2016 06:49 PM
Mesti kontraktor bumiputra yg buat tu..nak cut cost sbb terpaksa huluq sana sana
Quote ronapink 9-11-2016 07:23 PM
editor cari nak mam memang suka buat keje bodoh..

thread dah dibuka awal lagi

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 643&fromuid=2230163
@spiderman80
Quote pyropura 9-11-2016 07:28 PM
..ni lah satu sebab rakyat Msia marah dgn GST, doesn't make any sense kan kerana ujan siling boleh runtuh, ujan air aje beb, bukan salji pun yang turun...
sebab duit cukai dibuat ntah apa2, tipu lah, rasuah lah, komisen lah, kroni lah .
..
Quote Manjahati 9-11-2016 09:03 PM
oooohhh malaysia ku
Quote batmana 9-11-2016 09:20 PM
mikasa replied at 9-11-2016 03:48 PM
kenapa projek gomen berkaitan kesihatan khususnya byk kes siling runtuj yer

itula, ntah2 projek lain tak gune siling lagi kot..

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.073122 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top