CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kamalanathan Nafi Desas-desus Kebocoran Kertas Soalan Sejarah 2 SPM

9-11-2016 06:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2986| Komen: 6

Description: Khabar angin berlaku kebocoran kertas soalan Sejarah 2 bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2016 yang berlangsung pada Rabu dinafikan Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk P. Kamalanathan.

Khabar angin berlaku kebocoran kertas soalan Sejarah 2 bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2016 yang berlangsung pada Rabu dinafikan Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk P. Kamalanathan.


"Dakwaan itu tidak benar," nafi Datuk P. Kamalanathan kepada mStar Online.


Sumber foto: Twitter Faiz Daong

Dalam masa sama, dia turut menasihati rakyat supaya tidak mudah percaya dengan sebarang penyebaran mesej palsu.

Sebelum itu, seorang netizen, Faiz Daong, menyebarkan satu mesej melalui akaun Twitter menyatakan pelajar yang sedang menduduki peperiksaan SPM perlu mengambil semula subjek Sejarah 2 kerana berlaku kebocoran pada soalan tersebut.


"Soalan #sejarahspm bocor? Habisla budak-budak SPM kena repeat semula paper," katanya.

Malah, dia turut mendakwa bahawa kebocoran soalan membabitkan mata pelajaran itu akan disiasat.

"Mungkin ada pihak yang akan buat laporan polis. Setiap tahun ada saja pihak tidak bertanggungjawab buat onar," katanya.

Bagaimanapun, Faiz Daong menafikan bertanggungjawab memviralkan isu kebocoran kertas soalan Sejarah 2. - CARI
3

Bagus
5

Marah
18

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 9-11-2016 08:10 PM
Tipu ke...
Abg kkk dah bising2
Bdk kne repeat ppr sejarah tu
Quote Pajeri_Nenas 9-11-2016 08:24 PM
Ala sejarah jewww, pejam Mata pun dpt A gitu
Quote MamaMima711 9-11-2016 08:28 PM
Anak murid aku dh mental td bila dgr berita ni.dh la dorang kata soalan susah..sib baik tipu je..x baik la dorang ni..jd psiko bdk2 ni
Quote hanakikan 9-11-2016 09:29 PM
sejarah nak dpt A ko kena hafal. x payah faham tak pe tapi hafal. make sure jgn makan semut sebulan sebelum nak exam
Quote Nokiaman 10-11-2016 11:58 AM
Tiap tahun ader je kes bocor bocor bocor..
Mcm kimak je MPM nie..
Quote hatikudus 10-11-2016 12:04 PM
MamaMima711 replied at 9-11-2016 08:28 PM
Anak murid aku dh mental td bila dgr berita ni.dh la dorang kata soalan susah..sib baik tipu je..x b ...

Anak akupun ckp soalan susah tapi aku tak bgtahu viral pasal soalan bocor tu. Taknak buat dia stress. Bnyak lagi paper nak hadap. Mudah2an dipermudahkan bg nya..aamiin

Lihat semua komen(6)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 09:19 PM GMT+8 , Processed in 0.095662 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top