CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

'Kunjungan' Ular Sawa Di Hadapan Pejabat Menggemparkan Kakitangan

9-11-2016 04:57 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4855| Komen: 29

Description: Menggemparkan! MalaysiaKini, di Petaling Jaya menerima kunjungan 'tetamu' tidak diundang. Seekor ular sawa ditangkap di luar pejabat MalaysiaKini pagi tadi.
Menggemparkan! MalaysiaKini, di Petaling Jaya menerima kunjungan 'tetamu' tidak diundang. Seekor ular sawa ditangkap di luar pejabat MalaysiaKini pagi tadi.


Sumber foto: MalaysiaKini

Dianggarkan empat kaki panjangnya, ular sawa itu ditemui pembersih premis dan pengendali kafeteria di situ ketika tiba awal pagi tadi.

Menurut Editor Grafik Malaysiakini, Azlan Zamhari, yang merupakan kakitangan terawal tiba di pejabat pagi ini, anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat serta pasukan keselamatan Business Park PJ51 terus dimaklumkan mengenainya.

"Anggota Keselamatan dari Business Park PJ51 cepat bertindak sebaik sahaja dimaklumkan mengenai  ular sawa itu," katanya kepada Malaysiakini.


Menurutnya, mereka mengikat kepala ular sawa itu dengan tali.

"Dua puluh minit kemudian, pasukan Jabatan Bomba tiba dan membawa ular sawa itu ke Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara," jelas Azlan.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada pengendali kafeteria yang dikenali sebagai Erwin, kerana cepat menghubungi pihak berkuasa. - CARI
32

Bagus
26

Marah
33

Terkejut
30

Sedih
18

Lawak
33

Bosan

Friends Rank (172 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote intanumbrella 9-11-2016 04:58 PM
tetiba aku smell fishy disitu
Quote Peya 9-11-2016 05:06 PM
intanumbrella replied at 9-11-2016 04:58 PM
tetiba aku smell fishy disitu

Aku pon...
Quote meklalala 9-11-2016 05:15 PM
intanumbrella replied at 9-11-2016 04:58 PM
tetiba aku smell fishy disitu

maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu
Quote elnor_81 9-11-2016 05:31 PM
Same..tetiba je.
Quote drivethru 9-11-2016 05:36 PM
Empat kaki panjang?
Quote kemaruk 9-11-2016 06:01 PM
Sian ulat sawah
Quote zidane_ziege 9-11-2016 06:02 PM
belaan geng merah kah?
Quote ronapink 9-11-2016 06:07 PM
pengikut baju merah...

hahaha
Quote aqissa 9-11-2016 06:51 PM
Quote ramaramu 9-11-2016 07:02 PM
hmmm sesuatu je tetibe muncul.. office ni sebelah hutan ke?
Quote honeybee1802 9-11-2016 07:09 PM
Ulaq?belit?terbelit?membelit?pembelit?
Quote zorrro_03 9-11-2016 09:34 PM
cari nahas laaa ulaq tu.  silap2 bertukar jadi bag. baru kau tahu....
Quote intanumbrella 9-11-2016 09:48 PM
meklalala replied at 9-11-2016 05:15 PM
maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu

hari tu kan ada la satu puak ni nk runtuhkan mk building xdapat..tetiba hari ni ular sebesar gini pulak tetiba muncul..ko rasa?
Quote sepuluhsepuluh 9-11-2016 09:54 PM
'dihantar' kah??........ :     
Quote rayray28 9-11-2016 10:13 PM
Woww cantik coraknya tu
Quote mirandanicky1 9-11-2016 10:17 PM
Scaryyyyyyyyyyy
Quote gigahertz 9-11-2016 10:36 PM
meklalala replied at 9-11-2016 09:15 AM
maksudnya? mek tak dapat tangkap..huhu

kawasan sekeliling banyak bangunan tinggi.hutan jauh sekali.zoo? lagi xde. so mana logik ular kat dalam bangunan besar?

kalau area utara atau pantai timur x hairan. pasal situ kawasan biasa.
Quote gigahertz 9-11-2016 10:38 PM
intanumbrella replied at 9-11-2016 01:48 PM
hari tu kan ada la satu puak ni nk runtuhkan mk building xdapat..tetiba hari ni ular sebesar gini  ...

ada orang niat tak baik.minta cara baik tak dapat. maka guna cara halus
Quote intanumbrella 9-11-2016 10:46 PM
gigahertz replied at 9-11-2016 10:38 PM
ada orang niat tak baik.minta cara baik tak dapat. maka guna cara halus

itu warning cara baru namanya..nk campak bangkai ayam so yesterday sangat..xrare..

Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 08:26 PM GMT+8 , Processed in 0.293866 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top