CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kejadian Menembak Lagi, Kali Ini 12 Tembakan Rambang Ke Arah Rumah!

5-7-2016 06:07 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6582| Komen: 24

Description: Malam kelmarin, sekitar jam 9.50pm, difahamkan seorang penembak melepaskan tembakan rambang ke arah sebuah rumah yang bertempat di Taman Bukit Desa
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://www.dnaberita.com/


Apa yang dendam sangat sehinggakan seorang individu sanggup melepaskan 12 tembakan ke arah sebuah rumah?

Malam kelmarin, sekitar jam 9.50pm, difahamkan seorang penembak melepaskan tembakan rambang ke arah sebuah rumah di Taman Bukit Desa yang bertempat di Jalan Banting yang menghala ke arah Seremban. 

Mujurnya tembakan yang dilepaskan tidak terkena anggota rumah tersebut yang terdiri daripada seorang wanita dan 3 orang kanak-kanak yang ketika itu berada di dalam.

Setelah menerima aduan, pihak polis bergegas ke lokasi untuk menjalankan siasatan. 

Berikutan sebelum ini seorang wanita yang merupakan tuan rumah tersebut pernah dua kali bergaduh dengan seseorang sehingga membuat laporan di balai polis, jadi pihak polis sedang menjalankan siasatan samada kejadian tembakan kali ini adakah berhubung kait dengan pergaduhan tersebut.


Berdasarkan laporan, ketika kejadian, tuan rumah tersebut sedang bersama tiga orang anaknya di ruang tamu, tiba-tiba seorang lelaki menjerit "Hoi" tiga kali di hadapan rumahnya.

Kemudian, wanita tersebut pun buka pintu untuk meninjau keadaan sebenar, tanpa disangka, dia ternampak seorang lelaki yang menutup mukanya, angkat pistol menembak ke arah rumahnya. 

Dengan segera, wanita tersebut membawa ketiga-tiga anaknya sembunyikan diri. 

Difahamkan, sebanyak 12 tembankan telah dilepaskan oleh penembak berkenaan. 

Pihak polis sedang menyiasat kes tersebut mengikut Seksyen 39 Akta Senjata Api 1960 dan Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh.- CARI
14

Bagus
8

Marah
11

Terkejut
11

Sedih
7

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Changa 5-7-2016 06:45 PM
Minachi molot hazab kah?
Quote oppol 5-7-2016 06:53 PM
Penembak amatur nak kill ke nak sergah org nie.patut tembak kepala kau sendiri
Quote mak_wa95 5-7-2016 07:05 PM
manusia2 yg sakit jiwa..
Quote wanitajelita 5-7-2016 07:28 PM
Ya allah takutnya
Quote dodolgemok 5-7-2016 08:16 PM
Cacai2 dulu modalnya adalah "syukur malaysia masih aman". Sekarang ni cam gampang semua jenis jenayah tembak, rogol, bom,bunuh macam2 lgi ada complete set. Sekarang modal cacai adalah "semua salah dapig"  sial punya cacai @dizzek @bioessence @Skuau :
Quote sabbath_shalom 5-7-2016 08:19 PM
oppol replied at 5-7-2016 06:53 PM
Penembak amatur nak kill ke nak sergah org nie.patut tembak kepala kau sendiri

Acah2 ISIS sis...
Quote pyropura 5-7-2016 08:48 PM
dodolgemok replied at 5-7-2016 08:16 PM
Cacai2 dulu modalnya adalah "syukur malaysia masih aman". Sekarang ni cam gampang semua jenis jenaya ...

..yang nembak2 tu bukan kapir harbi, wokay nak nak pulak kalau dia sukung umngok   @dizzek

Quote famri7 5-7-2016 08:53 PM
Wahhh dah semakim happenin ok kancah2 kemeriyahan jenayah di ibu pertiwi, ibu segala keamanan di muka bumi..ummah pastinya bejujuran air rembesan karena persekitaran penuh dgn tembakan dan letupan bak tanah junjungan ereb telah semakin hampir..syukur sis.
Quote famri7 5-7-2016 09:00 PM
Ada kereta alza terlibat ke sis? Biasanya kes pprt mesti ada sketul dua alza terlibat.
Quote oppol 5-7-2016 09:47 PM
sabbath_shalom replied at 5-7-2016 08:19 PM
Acah2 ISIS sis...

Dia ingat drama gerakhas ke panggil hoi tembak orang.
Quote MeghanK 5-7-2016 09:51 PM
malaysia masih aman
Quote sabbath_shalom 6-7-2016 12:38 AM
oppol replied at 5-7-2016 09:47 PM
Dia ingat drama gerakhas ke panggil hoi tembak orang.

Hahaha...hoi hoi...penjenayah nye lari  
Quote catalina 6-7-2016 04:14 AM
Astaghfirullah. Ingatkan citer di Mexico tadi. Rupanya d Malaysia tanahair ku.
Quote Andyscenes 6-7-2016 10:17 AM
gangster makin berani
Quote putehkundor 6-7-2016 10:25 AM
Kelas lah sedikit kan daripada pakai parang
Quote oppol 6-7-2016 10:52 AM
putehkundor replied at 6-7-2016 10:25 AM
Kelas lah sedikit kan daripada pakai parang

Kelas apanya,beng!beng!bang!duablas das di lepaskan. satu pun tak hinggap.patut dia simpan sebutir untuk sumbat kat otak dia
Quote mehmet 6-7-2016 02:34 PM
oppol replied at 6-7-2016 10:52 AM
Kelas apanya,beng!beng!bang!duablas das di lepaskan. satu pun tak hinggap.patut dia simpan sebutir ...

aku rasa boss dia kasi sumbat nanti... sbb tak meet KPI
Quote spankee_fili 6-7-2016 04:26 PM
amatur sangat....
Quote jetonkepoh 7-7-2016 09:52 AM
Hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi... Dah doblas dah jerit ni... Ada yg kena x

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 09:53 PM GMT+8 , Processed in 0.062728 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top