CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Mati Ditembak Semasa Keluar Restoran

18-9-2015 11:25 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 23756| Komen: 127

Description: maut selepas ditembak di satu restoran...

sumber foto: Mymetro


Seorang lelaki berusia 39 tahun maut selepas ditembak di satu restoran di Jalan Tun Ismail.

Mangsa: Arzurizan Abdul Rahman (cedera di kepala apabila satu tembakan terkena kepala).

Mangsa dengan dua lagi rakan menuju ke kereta selepas keluar dari restoren sebelum individu didalam kenderaan waja yang menggunakan plat palsu melepaskan tembakan ke arah mereka.


11

Bagus
16

Marah
11

Terkejut
8

Sedih
14

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (77 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sofiazara 18-9-2015 11:00 AM
inna lillahi wa inna ilaihi roojiun
semoga sempat taubat atas semua perbuatannya
Quote wwwvvvwww 18-9-2015 11:04 AM
Hok aloh...
Quote kikuri 18-9-2015 11:05 AM
takziah.... makin tak aman la kuantan
Quote msxx 18-9-2015 11:12 AM
Scarynya qtan. Gang rival ni kot
Quote ~boolean 18-9-2015 11:14 AM
Senangnya nak kena tembak sekarang...
Quote zulka 18-9-2015 11:14 AM
2.37AM duk makan tak habis2 kejadahnya...
tak reti duk umah ke mlm2 jumaat ni...
Quote cfa 18-9-2015 11:23 AM
selalunya kes2 kena tembak ke, kena bunuh ke, selalu berlaku diantara pukul 12 pagi ke 3,4,5 pagi...

sebab tu lar orang2 tua tak bagi keluar lewat2 malam sampai ke pagi, mengundang bahaya...
Quote reeny 18-9-2015 11:26 AM
dh mcm kt luarnegeri suka2 jer main tembak2...
Quote BlueEagle 18-9-2015 11:29 AM
zulka replied at 18-9-2015 11:14 AM
2.37AM duk makan tak habis2 kejadahnya...
tak reti duk umah ke mlm2 jumaat ni...

tu pasal...gaya macam orang takde rumah duk makan kat luar kul 2 pagi...
Quote reenz013 18-9-2015 11:32 AM
takziah...
Quote NBM 18-9-2015 11:43 AM
dgr citer arwah ni ayahnda pekida kuantan yer...ada sesape org kuantan yg boleh bagi pencerahan? ayahnda pekida tapi katanya ada crime cases jugak. Menurut wasap2 yg aku dpt dia baru lepas ber karaoke dgn dgn 2 pmpuan, pstu ondway nak balik masuk kete tu yg kena. Sadis betul cara kematian..semoga Allah ampunkan dosa2nya
Quote kentel 18-9-2015 11:46 AM
zulka replied at 18-9-2015 11:14 AM
2.37AM duk makan tak habis2 kejadahnya...
tak reti duk umah ke mlm2 jumaat ni...

yang kawin boleh la dok umah...yang menyingle, kesurupan
Quote cap_ayam 18-9-2015 11:54 AM
perghh Malaysiaku !!
Quote MissMamamia75 18-9-2015 11:56 AM
Edited by MissMamamia75 at 18-9-2015 01:58 PM
NBM replied at 18-9-2015 11:43 AM
dgr citer arwah ni ayahnda pekida kuantan yer...ada sesape org kuantan yg boleh bagi pencerahan? aya ...

saya ada details report polis tu..
Ayahanda Pekida ni...mmg set2 Gedebe org kata..
dulu pernah ada kes gaduh - nama glamer - Zul Badak
kes lama dia di sini - http://duniaitu.blogspot.com/201 ... esai-kes-gaduh.html

ni report polis utk kes tembakan tu..

Slmt sejahtera Ydh Dato/tn.

■ Mklmn satu kes bunuh dimana seorang mangsa tlh ditembak mati olh saspek 2llki bertopeng pada 18/09/15 @ 0225 hrs di hadapan restoran Alif hdpn MegaMall, Kuantan, Pahang bersangkut Kuantan rpt: 28478/15 (FIR).

■ Sek. 302 KK
■ Peg. Penyiasat: ASP Saudi.

Mangsa :
Arzurizan b. Abdul Rahman
Umur: 39 thn
1). Sek. 323 KK thn 2014
2). Sek. 384 KK thn 2013

Saksi 1: lelaki
Saksi 2: Perempuan
Saksi 3: Perempuan
*nama saksi dan details sudah diremove utk mengelakkan sbrg spekulasi etc atas nasihat ahli CI

■ Fakta kes :
1). Pada 17/09/15 @ 1945 hrs mangsa dan rakannya bernama Johdi b. Jamaludin tlh keluar ke bandar Kuantan dgn menaiki m/Fortunar No. CCV 9663. Mereka terus ke pusat hiburan Xanax Karoake Komplek Teruntum, Kuantan. Mangsa dan rakannya berkaroake bersama 2 wanita bernama Saksi ke 2 & ke 3

2). Pada jam 2030 hrs mangsa dan Saksi Pertama tlh klr meninggalkan karoake dan pergi ke Gebeng, Kuantan. Di Gebeng mangsa dan rakannya duduk didlm kereta di Pam Minyak Caltex kerana ingin berjumpa dgn Ah Heng (taukebauksit) tetapi Ah Heng tdk senang krn sdg bekerja.

3). Pada jam 2330 hrs mangsa dan rakannya tlh pergi ke bandar Kuantan dan berjumpa dgn Saksi ke 2 dan Saksi ke 3 di homestay. Mereka klr minum direstoran Alif bersama 3 llki Melayu rakan mangsa.

4). Pada 18/09/15 @ 0225 hrs selepas selesai minum, mangsa bersama Saksi 1, 2 & 3 tlh menuju ke kereta yg berada di dpn restoran. Semasa membuka pintu kereta, tiba-tiba mangsa tlh ditembak beberapa das olh seorg llki bertopeng pd jarak 10 meter. Selepas melepaskn tembakan, saspek terus masuk ke dlm kereta Proton Waja warna silverNo. WSP 3856 (plat palsu modenas Kriss) dan melarikan diri.

■ Siasatan Di Tempat Kejadian:
1). Di tpt kjdian tlh mjumpai 4 kelongsong peluru M16 jenis CJ 92 diatas jalan.

2). Mangsa dlm keadaan terlentang dgn 3 kesan tembakan iaitu dibahagian leher,dada & pinggang kiri.

3). Berdasarkan keterangan saksi saspek adalah 2 llki yg bertopeng. Jarak kereta saspek dgn kereta mangsa lbh kurang 10 meter.

4). Mengikut saksi senjata yg digunakan mirip @ spt AK 47.

■ Risikan :
1). Mangsa merupakan ahli kumpulan Pakida berpangkat ayahnda di kawasan BktKtn.

2). Mangsa menjalankan aktiviti menjaga kawasan bauksit dgn meminta wang perlindungan daripada pengusaha bauksit di Kuantan.

3). Motif kejadian sebenar masih di siasat.

■ Tindakan :
1). Semakan CCTV di sekitar kawasan tpt kjdian sdg di teliti.

2). Kelongsong peluru akn di htr ke forensik PDRM.

3). Projct meeting akan dibuat pagi ni.

4). Pihak pathologist akn membuat post mortem.

■ utk makluman ydh Dato/tn.
T/kasih.

Quote prettyuglybabe 18-9-2015 11:58 AM
takziah je la..
Quote EJALTI 18-9-2015 11:59 AM
MissMamamia75 replied at 18-9-2015 03:56 AM
saya ada details report polis tu..
Ayahanda Pekida ni...mmg set2 Gedebe org kata..
dulu pernah a ...

TQ uols....
Quote NBM 18-9-2015 11:59 AM
MissMamamia75 replied at 18-9-2015 11:56 AM
saya ada details report polis tu..
Ayahanda Pekida ni...mmg set2 Gedebe org kata..
dulu pernah a ...

hhmmmm...dah agak dah mmg gengster la nih...tu la kan, se gah mana pun kalau Allah kata balik..balik la kita..

Quote zulka 18-9-2015 12:02 PM
dah agak dah....selalunya org suka keluar2 mkn mlm ni mesti buat keje tak snonoh...
"meminta wang perlindungan daripada pengusaha bauksit di Kuantan"
makan duit lendir la ni....
Quote NBM 18-9-2015 12:07 PM
zulka replied at 18-9-2015 12:02 PM
dah agak dah....selalunya org suka keluar2 mkn mlm ni mesti buat keje tak snonoh...
"meminta wang p ...

org2 mcm ni mmg byk musuh kiri kanan, kalau jadi anak beranak dia lagi la tak selamat, anytime boleh kena aniaya. Dah kawen ke dia ni?

Lihat semua komen(127)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 01:59 AM GMT+8 , Processed in 0.108104 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top