CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4193|Reply: 24

Kejadian Menembak Lagi, Kali Ini 12 Tembakan Rambang Ke Arah Rumah!

[Copy link]
Post time 5-7-2016 06:07 PM | Show all posts |Read mode
Oleh : TS LOO





sumber foto: http://www.dnaberita.com/



Apa yang dendam sangat sehinggakan seorang individu sanggup melepaskan 12 tembakan ke arah sebuah rumah?


Malam kelmarin, sekitar jam 9.50pm, difahamkan seorang penembak melepaskan tembakan rambang ke arah sebuah rumah di Taman Bukit Desa yang bertempat di Jalan Banting yang menghala ke arah Seremban.


Mujurnya tembakan yang dilepaskan tidak terkena anggota rumah tersebut yang terdiri daripada seorang wanita dan 3 orang kanak-kanak yang ketika itu berada di dalam.


Setelah menerima aduan, pihak polis bergegas ke lokasi untuk menjalankan siasatan.


Berikutan sebelum ini seorang wanita yang merupakan tuan rumah tersebut pernah dua kali bergaduh dengan seseorang sehingga membuat laporan di balai polis, jadi pihak polis sedang menjalankan siasatan samada kejadian tembakan kali ini adakah berhubung kait dengan pergaduhan tersebut.


Berdasarkan laporan, ketika kejadian, tuan rumah tersebut sedang bersama tiga orang anaknya di ruang tamu, tiba-tiba seorang lelaki menjerit "Hoi" tiga kali di hadapan rumahnya.


Kemudian, wanita tersebut pun buka pintu untuk meninjau keadaan sebenar, tanpa disangka, dia ternampak seorang lelaki yang menutup mukanya, angkat pistol menembak ke arah rumahnya.


Dengan segera, wanita tersebut membawa ketiga-tiga anaknya sembunyikan diri.


Difahamkan, sebanyak 12 tembankan telah dilepaskan oleh penembak berkenaan.


Pihak polis sedang menyiasat kes tersebut mengikut Seksyen 39 Akta Senjata Api 1960 dan Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2016 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Minachi molot hazab kah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Penembak amatur nak kill ke nak sergah org nie.patut tembak kepala kau sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 07:05 PM | Show all posts
manusia2 yg sakit jiwa..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah takutnya
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacai2 dulu modalnya adalah "syukur malaysia masih aman". Sekarang ni cam gampang semua jenis jenayah tembak, rogol, bom,bunuh macam2 lgi ada complete set. Sekarang modal cacai adalah "semua salah dapig"  sial punya cacai @dizzek @bioessence @Skuau :
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-7-2016 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
oppol replied at 5-7-2016 06:53 PM
Penembak amatur nak kill ke nak sergah org nie.patut tembak kepala kau sendiri

Acah2 ISIS sis...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 08:48 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 5-7-2016 08:16 PM
Cacai2 dulu modalnya adalah "syukur malaysia masih aman". Sekarang ni cam gampang semua jenis jenaya ...

..yang nembak2 tu bukan kapir harbi, wokay nak nak pulak kalau dia sukung umngok   @dizzek

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2016 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh dah semakim happenin ok kancah2 kemeriyahan jenayah di ibu pertiwi, ibu segala keamanan di muka bumi..ummah pastinya bejujuran air rembesan karena persekitaran penuh dgn tembakan dan letupan bak tanah junjungan ereb telah semakin hampir..syukur sis.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kereta alza terlibat ke sis? Biasanya kes pprt mesti ada sketul dua alza terlibat.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sabbath_shalom replied at 5-7-2016 08:19 PM
Acah2 ISIS sis...

Dia ingat drama gerakhas ke panggil hoi tembak orang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2016 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
malaysia masih aman
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
oppol replied at 5-7-2016 09:47 PM
Dia ingat drama gerakhas ke panggil hoi tembak orang.

Hahaha...hoi hoi...penjenayah nye lari  
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Astaghfirullah. Ingatkan citer di Mexico tadi. Rupanya d Malaysia tanahair ku.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
gangster makin berani
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelas lah sedikit kan daripada pakai parang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2016 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 6-7-2016 10:25 AM
Kelas lah sedikit kan daripada pakai parang

Kelas apanya,beng!beng!bang!duablas das di lepaskan. satu pun tak hinggap.patut dia simpan sebutir untuk sumbat kat otak dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 02:34 PM | Show all posts
oppol replied at 6-7-2016 10:52 AM
Kelas apanya,beng!beng!bang!duablas das di lepaskan. satu pun tak hinggap.patut dia simpan sebutir ...

aku rasa boss dia kasi sumbat nanti... sbb tak meet KPI
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2016 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
amatur sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2016 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi hoi... Dah doblas dah jerit ni... Ada yg kena x
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 196864 Replies : 3535
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 27079 Replies : 47
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35163 Replies : 25
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38561 Replies : 307
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 32574 Replies : 88
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20102 Replies : 318
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 29325 Replies : 104
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92018 Replies : 834
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84089 Replies : 3752
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 260547 Replies : 299

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 05:20 PM GMT+8 , Processed in 0.084581 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list