CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Uqasha Dikecam Lagi! Biarkan Pipi Disentuh Keith Foo

7-5-2016 12:47 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 16503| Komen: 61

Description: "Pakai tudung tapi kenapa berlakon sentuh-sentuh"
Oleh Izzah Abbasy

Belum reda isu Uqasha sindir isteri Hafiz Roshdi, kini gara-gara sekeping gambar daripada salah satu babak teater Ombak Rindu telah dimuat naik oleh Uqasha dalam laman Instagramnya hingga mencetuskan rasa tidak puas hati sesetengah peminat.

Uqasha Senrose dan Keith Foo digandingkan bersama dalam pementasan teater Ombak Rindu: Tiada Penghujung.

Tanpa disangka-sangka, ia mencetuskan kecoh terbaharu di laman sosial. Peminat Uqasha bertikam lidah pula berkenaan isu aktres itu membiarkan pipinya disentuh aktor Keith Foo.


Bagi mereka, adalah tidak manis seorang wanita bertudung membiarkan dirinya disentuh oleh lelaki bukan mahram walaupun demi menjayakan sesuatu watak.

Malah ada dalam kalangan peminatnya berpendapat tidak guna dia bertudung semata-mata kerana fesyen dan tidak menjaga batas-batas seorang wanita muslimah.

Ruangan komen Instagram milik Uqasha, menjadi medan pertempuran antara dua pihak tersebut.


“Pakai tudung tapi kenapa berlakon sentuh-sentuh. Pakai tudung doesn’t mean dah berhijrah. Just fesyen,” tulis frieskiesjeroh.

Manakala kasih_touch_beautys memberi komen, tidak hidup sesuatu cerita jika tidak disusuli
dengan babak sentuhan.

“Tiada manusia yg sempurna.. tanpa sentuhan.. cerita tak akan nampak real… fokus… baru tahu macam mana rasa cinta yang sejati,” katanya.

Namun ramai juga yang menentang pendapatkasih_touch_beautys, antaranya drizzydeck dansecretofnisa_reelbeaute.

“Agama ada ajar ke? Kena sentuh bukan mahram sebab nak beri cerita nampak real. Malu ke orang jer jawab gitu gaya,” tulisdrizzydeck.

“Dalam Islam.. lelaki dan perempuan haram bersentuh… bila haram memang haram la… tak ada pulak cakap dalam Islam kalau berlakon boleh pegang bersentuh.. jadi kat situ semua boleh berfikir… just pndapat saya..” kata secretofnisa_reelbeaute.


Walau apapun, hanya pemilik empunya badan sahaja yang tahu kejadian yang berlaku sebenarnya sama ada disentuh atau pun tidak. Kami pasti Uqasha faham akan batas-batasnya sebagai seorang muslimah meskipun bergelar selebriti. – CARI Infonet 


MYNEWSHUB.CC



21

Bagus
13

Marah
19

Terkejut
27

Sedih
19

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote susukambingbest 6-5-2016 10:49 AM
iol nmpk keith sentuh tdung je kt pic tu.. Pepun, apa nk diherankn dgn si sendat ni, ratu propa,, nk ttup kes malu sblm ni la tu:zz:zz
Quote ainie_1008 6-5-2016 11:18 AM
ader je isu murahan permpuan nje.. bosan aku.
Quote rozza 6-5-2016 11:27 AM
tak berkenan pompuan ni... sbb dia la bini si hafiz kena kutuk..
Quote AshkieLa 6-5-2016 11:41 AM
bebalik dia ni.. dahla berlakon tak pandai. Jual rupa jer...
Adik dia berlakon pandai tenggelam pulak...
Quote aderaderker 6-5-2016 11:42 AM
Kalau tak sentuh mencacatkan jalan cerita ke?
Tak kut
Quote setokinpurple 6-5-2016 11:42 AM
Dr awal lg pelik kenapa pilih pelakon bertudung berlakon ombak rindu. Film dia pon 18+ x sesuai langsung... Tp uqasha.. Apa nk heran. Dah sedap2 pegang dgn hafidz roshdi tu pastu gaduh 1 malaysia gegar. Bikin malu. Pasni jgn ada cerita bini KF plak ngamok
Quote mokcikKSKB 6-5-2016 11:46 AM
Sumber terdekat produksi mengatakan mmg minah ni birah yg amat masa latihan teater.nak muntah melayan kegedikan gatal bijik sheols.
Quote tomet05 6-5-2016 11:48 AM
mesti diapakai kulit palsu nih kan
Quote damian_lee 6-5-2016 11:54 AM
kelakar kan? ..... dia pelakon laaaaa ..... ko ingat kalau xpegang2 ... xharam juah ke? ... banyak jah yang xpegang2 juga harom dik ....
Quote AbukRokok 6-5-2016 01:00 PM
bertabahla Aqasha
Quote mimifa 6-5-2016 01:36 PM
siti  nana blakon tak yah pegang2  pun  dgn si alif tu..sweet jah..trending  lg  drama tu...geletis sgt  ko  ye uqasha
Quote aijinmisaki 6-5-2016 01:37 PM
rozza replied at 6-5-2016 11:27 AM
tak berkenan pompuan ni... sbb dia la bini si hafiz kena kutuk..

Hakikatnya...memamng ummah melesis suka kutuk fizikal orang...kalau tak disebabkan aqasha ni pun orang tetap akan kutuk muka isteri hapis...

Contoh terang tang2 tengoklah kat thread scha tu berbakul-bakul berpage page orang kata dia bapokk....
Quote Adeakukesah11 6-5-2016 01:44 PM
So mcm mana review lakonan dia dlam tuh?
adakah spt yg dijangka kehaukan nya ittew?
Quote rosasa 6-5-2016 01:54 PM
mesti hauk kan teater ni...sebab tu isu ni pun jadi bahan..kesian
Quote JENABREJAM89 6-5-2016 02:10 PM
Bkn dlm teater je ... sblm2 ni pun dia bersentuh gak dlm drama yg lain ... awat yg ni plak nk kecoh ... kecoh betul lahh ...
Quote pinkzara 6-5-2016 02:15 PM
Adeakukesah11 replied at 6-5-2016 01:44 PM
So mcm mana review lakonan dia dlam tuh?
adakah spt yg dijangka kehaukan nya ittew?

Kalau baca di ig..katanya hebat bebeno. Dampaikan erra fazira pun kagum.
Macam x pecaya lah..
Quote AisyDani13 6-5-2016 02:15 PM
mimifa replied at 6-5-2016 01:36 PM
siti  nana blakon tak yah pegang2  pun  dgn si alif tu..sweet jah..trending  lg  drama tu...geletis  ...

hehe kan... oke je jln cerita nya.. walaupun xde scene pegang2.. hehe
Quote AisyDani13 6-5-2016 02:16 PM
tomet05 replied at 6-5-2016 11:48 AM
mesti diapakai kulit palsu nih kan

hihi.. xpasal2 touch up kulit pelesu.. hehehe
nk pgg pny psal..
Quote aku.semut.merah 6-5-2016 02:18 PM
apa nak heran dgn sundellllllll

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 01:43 AM GMT+8 , Processed in 0.114261 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top