CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ahya Rosli Minta Diberi Peluang Agar Setanding Ibunya

6-5-2016 10:59 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10850| Komen: 36

Description: Pelakon Ahya Rosli meminta diberi peluang untuk belajar untuk menjadi seorang pelakon yang baik setanding ibunya aktres Normah Damanhuri.
Oleh : TSLOO

Oleh : TS LOO

sumber foto: google image


Ekoran dirinya merupakan anak kepada seorang pelakon berpengalaman, pelakon Ahya Rosli menyeru penonton jangan terus menilai tahap lakonannya. 


Sebaliknya beri peluang ke atas dirinya untuk belajar menjadi seorang pelakon yang hebat setanding ibunya aktres Normah Damanhuri. 


Ahya berkata demikian ketika diminta mengulas tentang tahap lakonannya sebagai pelakon utama dalam filem Harmonika.



sumber foto : mstar


Ahya bergandingan dengan Siti Elizad dalma filem Harmonika.


Bagaimanapun, Ahya berkata, dia kini sedang cuba untuk belajar lakonan dengan betul dan bersungguh-sungguh.


sumber foto: https://scontent.cdninstagram.com


"Saya selalu minta mama (Normah Damanhuri) untuk ajar bagaimana buat sesuatu watak, selain itu pelakon-pelakon senior lain juga sentiasa beri tunjuk ajar jika saya tidak tahu."


"Alhamdulillah, apa yang saya lihat lakonan saya ada peningkatan sedikit demi sedikit," ujarnya.


Tambah Ahya, dia berjanji dan yakin dapat memberi lakonan yang lebih baik dalam setiap pembabitannya samada filem mahupun drama agar penerimaan industri ke atas dirinya sebagai pelakon professional dapat dikecapi. - CARI Infonet




sumber berita : mstar
14

Bagus
15

Marah
10

Terkejut
24

Sedih
46

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orsay1 6-5-2016 11:05 AM
haaaa aku penah tengok IG mamat ni. memula aku ingat dia bengkok sebab manjangggggg ada gambo pakai spender je..
Quote tomet05 6-5-2016 11:40 AM
model sepnder ..
Quote setokinpurple 6-5-2016 11:46 AM
Muka ikot mak sangat..
Quote MissLibra 6-5-2016 11:47 AM
lazat jugalah kelihatan. Kalau lakonan method setaraf mak engkau maka bolehlah welcome to the industry.
Quote damian_lee 6-5-2016 11:57 AM
hmmm ... teringat Burung heshe ....
Quote Star_el 6-5-2016 12:04 PM
Dia pernah berlakon ke before,tetiba terus berlakon filem,watak utama pulak tu.
Quote cikkuntum 6-5-2016 12:11 PM
ooo mamat nie ke si ahya rosli 2....
Quote hanezzafirah 6-5-2016 12:34 PM
damian_lee replied at 6-5-2016 03:57 AM
hmmm ... teringat Burung heshe ....

eh kau ni...nakal
Quote zafira 6-5-2016 12:45 PM
aku suka tengok muka ahya ni....
Quote sharlenetexas 6-5-2016 01:06 PM
jauh perjalanan lg dikkk..... mak ko pun berpuluh2 tahun berlakon baru dapat award. sebelum tu dia patut menang pelakon filem terbaik Jogho tapi nk wat camne xde rezeki.
Quote SelakLangsir 6-5-2016 01:19 PM
senang je kalo mak da bukak jln. kalo org lain merangkak dlu.
life's not fair.
Quote BebeQ 6-5-2016 01:30 PM
mohon pencerahan..pernah berlakon ke mamat ni?
Quote weirdwaniey 6-5-2016 01:31 PM
Dia ni ke yg ada gambo bcium ke ape ntah..pastu suka posing pkai spender je
Quote nabyha 6-5-2016 01:36 PM
takkan la ko nak amik karakter mak2 macam mak ko kot, lol
Quote JENABREJAM89 6-5-2016 02:08 PM
Peluang pungkok ang ....
Quote pinkzara 6-5-2016 02:12 PM
Aku kan...aku ingatkan yg kump bocey tu adik beradik dia ni. Lupa nama..bkn abam..bukan achey..yg sorg lagi tu  
Quote mizzmimi 6-5-2016 02:15 PM
pinkzara replied at 6-5-2016 02:12 PM
Aku kan...aku ingatkan yg kump bocey tu adik beradik dia ni. Lupa nama..bkn abam..bukan achey..yg so ...

fad si sharp shooter kembar?

boleh lah tu berlakon jadi kembar

sorang sado sorang keding
Quote damian_lee 6-5-2016 02:18 PM
hanezzafirah replied at 6-5-2016 12:34 PM
eh kau ni...nakal

Alooooo teringat jerrr ... bukan teringin .... hahahaah
Quote devilito2 6-5-2016 06:16 PM
pinkzara replied at 6-5-2016 02:12 PM
Aku kan...aku ingatkan yg kump bocey tu adik beradik dia ni. Lupa nama..bkn abam..bukan achey..yg so ...

yer la... lebih kurang....

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:16 AM GMT+8 , Processed in 0.092217 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top