CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kantoi Beli Kasut 'Fake' Adidas Yeezy 12K Adik Neelofa Perlekeh Siapa Menegurnya

7-5-2016 01:32 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 148755| Komen: 713

Description: Ia mendapat perhatian orang ramai kerana seakan-akan ada sesuatu yang tidak kena dengan kasut tersebut
Oleh Izzah Abbasy

Ameera atau mungkin ramai sudah mengenali adik kepada selebriti terkenal Neelofa pernah mencetuskan kontroversi beberapa bulan lalu.

Dan baru-baru ini, gadis ini sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila memuat naik gambar sepasang kasut edisi khas Yeezy yang dibelinya dengan harga 2000 pound (lebih kurang RM12,000).

Setelah gambar itu dimuatnaik di laman Instagram, ia mendapat perhatian orang ramai kerana seakan-akan ada sesuatu yang tidak kena dengan kasut tersebut.


Kasut yang dimaksudkan adalah Adidas Yeezy 350 ‘Pirate Black’. Menerusi gambar itu, para peminat kasut atau sneakerheads di Malaysia perasan kasut tersebut bukanlah original atau kata lainnya palsu.

Seorang pengguna Twitter yang bernama Dinie memberitahu gadis tersebut bahawa kasut yang dibelinya itu palsu. Bagaimanapun gadis ini tetap bertegas bahawa kasut yang dibelinya itu original.

Malahan, apa yang lebih membuatkan ramai kesal, gadis ini turut memperlekehkan sesiapa yang menegurnya.

Ini kerana kasut ini direka oleh rapper terkenal iaitu Kanye West dan kuantiti kasut ini adalah sangat terhad di seluruh dunia. Limited edition lah katakan. 

Disebabkan beliau kini adalah salah seorang ikon fesyen dunia, jadi apa sahaja yang dipakainya akan menjadi perhatian. - CARI Infonet 










Kredit : Says
16

Bagus
7

Marah
9

Terkejut
7

Sedih
12

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote faiz-za 6-5-2016 08:21 PM
Orang tu siap tunjuk gambar kasut fake & betul
Tapi si ameera macam tak boleh terima
Quote JENABREJAM89 6-5-2016 08:24 PM
Bimbo mcm akaknye jugekkk .... xnk kalahh
Quote bunnyhoney 6-5-2016 08:25 PM
Adoila..apesal aku xnmpk gambar2 tu?
Quote taksukapeanut 6-5-2016 08:25 PM
tak berkenan betul dengan orang kaya yang bongkak macam dorang ni.. lopak dengan kek ribu riban dia, adik dia pulak macam ni.. dorang ni agaknya kalau Allah jentik sikit, sure terduduk semua.
Quote shanshero 6-5-2016 08:27 PM
Padan muka
Quote de_ikea 6-5-2016 08:28 PM
Iols tgok ngn phone. Kecik nau nau.
Quote bulanbulat 6-5-2016 08:31 PM
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.

Beli kasut rare, limited edition ok la. Perlu ka mention harga kat situ? Orang yg tahu dah sedia maklum kasut tu mahal..

Nasib baik family kaya, rupa cantik esok esok boleh sambar jerung meneruskan kekayaan keluarga.
Quote Parit.Hilton 6-5-2016 08:31 PM
macam mana tau fake dengan ori?

yang menuduh pun bagi la ciri2 utk buktikan kasut tu fake?

mana tau kasut tu memang dia beli kat butik Adidas sebab tu dia yakin kasut tu tak fake.
Quote melinda_kerr 6-5-2016 08:34 PM
Image TT tepek tkbleh nk tgk
Quote taksukapeanut 6-5-2016 08:35 PM
ye ke?? akan ku cuba update kasi besor
Quote bungarose 6-5-2016 08:35 PM
jenis riak takbur... blagak sgt dgn harta benda dunia xhabis2 menunjuk2 harta dunia ahli keluarga
Quote faiz-za 6-5-2016 08:37 PM
iols tak jumpa tweet asal
Dah delete kot
Quote kisahkeaku 6-5-2016 08:39 PM
bulanbulat replied at 6-5-2016 08:31 PM
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.

Skincare dia letops ke??kwn akk x sesuai pki.makin teruk rupe dia...rase sblm ni pun ada org komplen gak kan psl skincare ni....tp tgk muka dia dgn adik bradik lain pun xde laa mmulus sgt tu...cer skodeng ig dorg..hehe
Quote setokinpurple 6-5-2016 08:42 PM
Borosnya dia ni...budak2 taktau urus kewangan tp fmly dia nape biar dia berbelanja mcm org x betul? Mak ayah keje chop duit ke?

Tak paham nape dia suka beli makeup byk2, mahal2, lipstick 1 brand semua color dia beli. Bukan ke ada expired? Rugi nye.

Lagi tak paham beli makeup byk2 tp muka kt ig mcm x mekap pun.. Kotla ada buat tutorial makeup ke..xde pon
Quote weirdwaniey 6-5-2016 08:42 PM
Dia ada produk kosmetik dia ke? Aku xpnah pcaya para pengasas produk kosmetik ni pakai produk dorg sendiri
Quote 311gurl 6-5-2016 08:45 PM
minah ni spoiled brat. dah la sombong gila..

patutnya if ada org tegur fake, dia patut siasat.. bukannya perli2 condemn org tu balik.. manalah tahu if personal shopper tu tipu dia..
Quote buttergal 6-5-2016 08:47 PM
Banggo ke ngan kanye west ni??
Quote faiz-za 6-5-2016 08:47 PM
Edited by faiz-za at 6-5-2016 08:56 PM
bulanbulat replied at 6-5-2016 08:31 PM
Adik dia ni sindrom okb ka apa?
Okb atas harta org lain. Or memang skincare dia meletops.



Kalau tengok tweet dia, banyak pasal barang & kereta mewah
Dengan family kardashian
Memang jenis obses dengan duit kot
Quote kukukatablog 6-5-2016 08:49 PM
speechless aku ngan dia nih....

Lihat semua komen(713)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 02:53 PM GMT+8 , Processed in 0.185067 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top