CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mayat Pendaki Terkenal, Alex Lowe Ditemui Selepas 16 Tahun

3-5-2016 09:46 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 11735| Komen: 40

Description: Mayat dua pendaki Amerika Syarikat ditemui dalam glasier di pergunungan Himalaya, 16 tahun selepas kedua-duanya terbunuh dalam satu insiden runtuhan salji.


sumber foto: google image


Mayat dua pendaki Amerika Syarikat ditemui dalam glasier di pergunungan Himalaya, 16 tahun selepas kedua-duanya terbunuh dalam satu insiden runtuhan salji.

Pendaki terkenal, Alex Lowe sedang mendaki puncak Shishapangma, Tibet di ketinggian 8,013 meter bersama jurukamera David Bridges, pada Oktober 1999, ketika mereka ditimpa runtuhan salji.

Mayat mereka ditemui dua pendaki minggu lalu, dalam keadaan masih terperangkap dalam ais.

Penemuan itu kemudian dimaklumkan balu Lowe, Jennifer Lowe-Anker yang kini mengendalikan yayasan amal atas nama Lowe, bersama suaminya Conrad Anker.

Lowe, 40, disifatkan sebagai salah seorang pendaki terunggul dalam generasinya dan terkenal dalam komuniti pendakian kerana pernah menyelamatkan nyawa beberapa pendaki lain. 


Lowe dan Bridges, 29, merupakan rakan karib yang sering melakukan pendakian bersama-sama dan sedang menanda laluan pendakian ke Shishapangma, yang merupakan puncak ke-14 tertinggi di dunia.

Pendakian mereka turut disertai Anker, yang hanya cedera ringan dalam insiden runtuhan salji berkenaan.- CARI Infonet



sumber berita : www.astroawani.com

9

Bagus
11

Marah
9

Terkejut
24

Sedih
9

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (78 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Syd 3-5-2016 09:49 AM
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Quote zameyla 3-5-2016 09:51 AM
wife dia kawen dgn kawan dia....
Quote sayang_mulut 3-5-2016 09:54 AM
Syd replied at 3-5-2016 01:49 AM
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Everest eh nok
Quote EvieWanKenobi 3-5-2016 09:55 AM
lamanya 16 tahun..
Quote Syd 3-5-2016 09:55 AM

nyah,
selalu kalau hat mati2 kat tempat berais neh
mmg kebanyakkan cenggitulah mayat theyols sampai jupe kan?

seperti hari pertama kecelakaan fizikalnya
Quote insulin 3-5-2016 09:55 AM
Syd replied at 3-5-2016 09:49 AM
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Wei Syd. Xde gambar ke? Letak le gambar sekeping dua.
Quote sayang_mulut 3-5-2016 09:56 AM
Syd replied at 3-5-2016 01:55 AM
nyah,
selalu kalau hat mati2 kat tempat berais neh
mmg kebanyakkan cenggitulah mayat theyols sam ...

katanya nok.. iols tak sure sangat.. tapi nampak elok je selalunye.. maybe sebba sejuk kot..sebab tu mayat2 selalu letak dalaam peti ais..preserve gitu..
Quote Syd 3-5-2016 09:57 AM
insulin replied at 3-5-2016 09:55 AM
Wei Syd. Xde gambar ke? Letak le gambar sekeping dua.

gambo yang terawet tu ker?

lom tengok2 lagi.

gambar tengah berbahagia ada lahhh
Quote Syd 3-5-2016 10:04 AM
Edited by Syd at 3-5-2016 10:08 AM
sayang_mulut replied at 3-5-2016 09:56 AM
katanya nok.. iols tak sure sangat.. tapi nampak elok je selalunye.. maybe sebba sejuk kot..sebab  ...

nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolverine pulak


kena jemput Pakar Manusia, @MissNigga utk komen




Climbers Alex Lowe and David Bridges' bodies found in Tibet after 16 years








Alex Lowe had rescued several other climbers during his career

































Quote sayang_mulut 3-5-2016 10:05 AM
Syd replied at 3-5-2016 02:04 AM
nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolveri ...

hahahahahha
Quote caplimau 3-5-2016 10:07 AM
so mayat tu mmg tak reput la ek.. sbb tu sng nk kenal pasti ek..
Quote insulin 3-5-2016 10:17 AM
Syd replied at 3-5-2016 09:57 AM
gambo yang terawet tu ker?

lom tengok2 lagi.

Ye la. Hang kan suka tengok gambar2 mcm nih.
Quote Syd 3-5-2016 10:19 AM
insulin replied at 3-5-2016 10:17 AM
Ye la. Hang kan suka tengok gambar2 mcm nih.

kang kalu jumpe, ai share ler
Quote ultra78 3-5-2016 10:21 AM
Syd replied at 3-5-2016 10:19 AM
kang kalu jumpe, ai share ler

Apa kata uols contact member uols di IPK nepal


Quote rospinki 3-5-2016 10:23 AM
hensem gmbr dia duk mencangkung tu.

walu sekadar jazad beku..namun biarlah ia tenang bersemadi diiringi doa dan airmata insan tersayang..
Quote Syd 3-5-2016 10:28 AM
ultra78 replied at 3-5-2016 10:21 AM
Apa kata uols contact member uols di IPK nepal

jahanemmmm. hahahahaha
Quote prettyuglybabe 3-5-2016 11:04 AM
macam cerita vertical limit pulak..
masa jumpa bini montgomery beku..
Quote MissNigga 3-5-2016 11:04 AM
Syd replied at 3-5-2016 10:04 AM
nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolveri ...

euw.. hahahaha ... mmg sejibik .. mereceik recik hawauuuuu

citer pasai ni ada gak kuar kat iols punya wall pagi tadi....
sejibik cam citer everest ... last year ... sedey wooooooooooo citer tue...
Quote atira 3-5-2016 11:08 AM
rasa pernah tgk docu pasal mat ni...
tak silap.. yg dia suruh bini potong dia jalan dulu...
elok bini lepas terus ada avalanch.. dia pon tercampak jatuh dan mati..
kalau dia tak suruh bini dia jalan dulu...bini dia yg akan mati.

Lihat semua komen(40)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:57 AM GMT+8 , Processed in 0.210881 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top