CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6673|Reply: 40

Mayat Pendaki Terkenal, Alex Lowe Ditemui Selepas 16 Tahun

[Copy link]
Post time 3-5-2016 09:46 AM | Show all posts |Read mode





sumber foto: google image



Mayat dua pendaki Amerika Syarikat ditemui dalam glasier di pergunungan Himalaya, 16 tahun selepas kedua-duanya terbunuh dalam satu insiden runtuhan salji.


Pendaki terkenal, Alex Lowe sedang mendaki puncak Shishapangma, Tibet di ketinggian 8,013 meter bersama jurukamera David Bridges, pada Oktober 1999, ketika mereka ditimpa runtuhan salji.


Mayat mereka ditemui dua pendaki minggu lalu, dalam keadaan masih terperangkap dalam ais.


Penemuan itu kemudian dimaklumkan balu Lowe, Jennifer Lowe-Anker yang kini mengendalikan yayasan amal atas nama Lowe, bersama suaminya Conrad Anker.


Lowe, 40, disifatkan sebagai salah seorang pendaki terunggul dalam generasinya dan terkenal dalam komuniti pendakian kerana pernah menyelamatkan nyawa beberapa pendaki lain.


Lowe dan Bridges, 29, merupakan rakan karib yang sering melakukan pendakian bersama-sama dan sedang menanda laluan pendakian ke Shishapangma, yang merupakan puncak ke-14 tertinggi di dunia.


Pendakian mereka turut disertai Anker, yang hanya cedera ringan dalam insiden runtuhan salji berkenaan.- CARI Infonet




sumber berita : www.astroawani.com
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2016 09:49 AM | Show all posts
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 09:51 AM | Show all posts
wife dia kawen dgn kawan dia....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 09:54 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 01:49 AM
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Everest eh nok
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 09:55 AM | Show all posts
lamanya 16 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 09:55 AM | Show all posts

nyah,
selalu kalau hat mati2 kat tempat berais neh
mmg kebanyakkan cenggitulah mayat theyols sampai jupe kan?

seperti hari pertama kecelakaan fizikalnya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-5-2016 09:55 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 09:49 AM
macam filem apa yang ai tengok tuhari.
mayatnya masih elok lagi.

Wei Syd. Xde gambar ke? Letak le gambar sekeping dua.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 09:56 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 01:55 AM
nyah,
selalu kalau hat mati2 kat tempat berais neh
mmg kebanyakkan cenggitulah mayat theyols sam ...

katanya nok.. iols tak sure sangat.. tapi nampak elok je selalunye.. maybe sebba sejuk kot..sebab tu mayat2 selalu letak dalaam peti ais..preserve gitu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2016 09:57 AM | Show all posts
insulin replied at 3-5-2016 09:55 AM
Wei Syd. Xde gambar ke? Letak le gambar sekeping dua.

gambo yang terawet tu ker?

lom tengok2 lagi.

gambar tengah berbahagia ada lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:04 AM | Show all posts
Edited by Syd at 3-5-2016 10:08 AM
sayang_mulut replied at 3-5-2016 09:56 AM
katanya nok.. iols tak sure sangat.. tapi nampak elok je selalunye.. maybe sebba sejuk kot..sebab  ...

nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolverine pulak


kena jemput Pakar Manusia, @MissNigga utk komen




Climbers Alex Lowe and David Bridges' bodies found in Tibet after 16 years








Alex Lowe had rescued several other climbers during his career

































Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:05 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 02:04 AM
nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolveri ...

hahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:07 AM | Show all posts
so mayat tu mmg tak reput la ek.. sbb tu sng nk kenal pasti ek..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:17 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 09:57 AM
gambo yang terawet tu ker?

lom tengok2 lagi.

Ye la. Hang kan suka tengok gambar2 mcm nih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:19 AM | Show all posts
insulin replied at 3-5-2016 10:17 AM
Ye la. Hang kan suka tengok gambar2 mcm nih.

kang kalu jumpe, ai share ler
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:21 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 10:19 AM
kang kalu jumpe, ai share ler

Apa kata uols contact member uols di IPK nepal


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 10:23 AM | Show all posts
hensem gmbr dia duk mencangkung tu.

walu sekadar jazad beku..namun biarlah ia tenang bersemadi diiringi doa dan airmata insan tersayang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2016 10:28 AM | Show all posts
ultra78 replied at 3-5-2016 10:21 AM
Apa kata uols contact member uols di IPK nepal

jahanemmmm. hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 11:04 AM | Show all posts
macam cerita vertical limit pulak..
masa jumpa bini montgomery beku..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 11:04 AM | Show all posts
Syd replied at 3-5-2016 10:04 AM
nengok gambar dia masa memuda, ada iras McGyver

ada ketika tu, nampak macam mamat Wolveri ...

euw.. hahahaha ... mmg sejibik .. mereceik recik hawauuuuu

citer pasai ni ada gak kuar kat iols punya wall pagi tadi....
sejibik cam citer everest ... last year ... sedey wooooooooooo citer tue...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2016 11:08 AM | Show all posts
rasa pernah tgk docu pasal mat ni...
tak silap.. yg dia suruh bini potong dia jalan dulu...
elok bini lepas terus ada avalanch.. dia pon tercampak jatuh dan mati..
kalau dia tak suruh bini dia jalan dulu...bini dia yg akan mati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 09:27 PM GMT+8 , Processed in 0.073302 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list