CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kereta Bersama Penumpang Terjunam Jatuh Ke Lubang Sedalam 40 Kaki

3-5-2016 04:58 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10586| Komen: 36

Description: Sebuah kereta yang dinaiki dua orang penumpang hilang kawalan melanggar pagar halangan di kawasan kerja-kerja penyelenggaraan Indah Water di Jalan Universiti, Petaling Jaya.

Oleh : TS LOO


Sebuah kereta yang dinaiki dua orang penumpang hilang kawalan melanggar pagar halangan di kawasan kerja-kerja penyelenggaraan Indah Water di Jalan Universiti, Petaling Jaya siang tadi.

Akibatnya, kereta tersebut terjunam jatuh ke dalam sebuah lubang sedalam 40 kaki.

Mengikut laporan bersama dua akhbar berbahasa Cina iaitu Oriental Daily News dan Sin Chew Jit Poh, kedua-dua pemandu dan penumpang berbangsa Cina dan kereta yang dipandu adalah jenis Toyota berwarna keemasan.

Difahamkan pihak bomba terus bergegas ke lokasi setelah menerima laporan daripada orang awam.



Kedua-dua mangsa berjaya diselamatkan oleh pihak bomba dengan menggunakan kren. 

Setakat ini, status kecederaan mereka masih belum dapat dipastikan.- CARI INfonet




20

Bagus
30

Marah
18

Terkejut
21

Sedih
20

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noraidil_06 3-5-2016 05:00 PM
Berpantang maut sblm ajal
Quote prizadane 3-5-2016 05:01 PM
nasib pakai seatbelt. kalau tak pakai, dah takde lagi dah di alam fana ni.
Quote insulin 3-5-2016 05:02 PM
Air kumbahan kah itu?

Takziah kepada mangsa.
Quote cmf_conan 3-5-2016 05:03 PM
dekat jalan chan sow lin ni pon ada lobang gini gak..
baru tutup 3, ada lagi 3 ke 4 ntah...
selalu gak aku terpikir.. kalo ada kete mabuk terjah divider lalu terjunam masuk lobang tu..
guaner gaya gamaknya..
Quote Loxlaxman 3-5-2016 05:03 PM
Sape la yg pi buat lubang taik tengah2 jalan...
Quote zeed 3-5-2016 05:03 PM
Berapa tan bunga nak dibagi mandi tu?
Quote batmana 3-5-2016 05:08 PM
patutnye buat lubang ni banyak2 kt putrajaya.
byk beno yg pecut laju
Quote Glass_shoes 3-5-2016 05:12 PM
Adakah air kumbahan tu berjaya kurangkan impact pelanggaran?
Quote Changa 3-5-2016 05:13 PM
indah water eh yg gigih dok korek lobang besar ini??
di kejiranan akak pun mereka tengah dok korek since the past few weeks...
akak ingat mereka nak buat drain besar bawah tanah gitu?
apa2 pun cash la kepada pemandu oriental ini drive kereta melulu, akak memang pantang dengan ummah batak di jalanraya ini.
i was hoping mereka mampus jah
Quote EvieWanKenobi 3-5-2016 05:15 PM
terjun masuk lombong lagi bagus..
macam dia sorang je nak cepat..
Quote chinta89 3-5-2016 05:17 PM
Ya Allah... dalamnya! secara logik boleh lagi ke hidup.. eh cabulnya mulut ak.. kalau umur pjg, mcmne la kecederaan diorang.
Quote red_cattleya 3-5-2016 05:18 PM
dalamnya..klu hidup lagi, kental jgk lah
Quote Jajabeans 3-5-2016 05:20 PM
lepas dh masuk lubang tak tenggelam pulak yer.
Quote anisania 3-5-2016 05:26 PM
kat area PJ nih mmg ada construction betulkan paip pembetungan sumting like that la.. mmg dia korek lubang besar besar.. gelung simen yang diorang letak mmg besar besar muat kereta nak masuk.

tapi yg jadi persoalan, kereta hilang kawalan, by right mmg bawak laju la kan? pukul berapa kejadian ni..? sebab klu nak lalu area construction ni takde siapa yang gila nak langgar kawasan construction tuh. even ada tempat tu diorg tutup jalan 3 lane jadi satu lane jah.. sakit hati jem semedang.
Quote rospinki 3-5-2016 05:30 PM
memang celaka je driver yg bawak laju mcm dia sorg je buzy..kepala hotak dia..mintak simpang masuk lobang tu oiii..lobang memang byk sana sini tapi lobang yg ni seram mak tengok.
Quote blackwidowbae 3-5-2016 05:33 PM
Dah macam citer MI tom cruiser
Quote lee~ann 3-5-2016 05:35 PM
kat area tmpt kerja iols pun ada 2-3 biji lubang besar mcm nie... dah berbulan kot buat construction, sampai skrg masih tk siap lagi..
Quote -electrifying- 3-5-2016 05:42 PM
tinggi tu, panjang umor
Quote Cyempaka 3-5-2016 05:56 PM
dpn ofis aku je pun..tp kenapa aku mcm xperasan apa2 je..bila kejadiannya ni..
jalan ni hari keje banyak kete kot, jem lagi..orang lintas2 jalan lagi.. yang kau bawak laju2 dah kenapa? kan dah jatuh lubang.

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 02:00 PM GMT+8 , Processed in 0.059664 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top