CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hutan Berdekatan Teluk Bahang Habis Digondol Untuk Pembangunan

3-5-2016 03:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3357| Komen: 12

Description: Sekolah antarabangsa, hotel bertaraf empat bintang dan lebih 2,100 unit perumahan merupakan rancangan untuk kawasan hutan yang dibersihkan dekat Teluk Bahang.

Oleh : TS LOO


Sekolah antarabangsa, hotel bertaraf empat bintang dan lebih 2,100 unit perumahan merupakan rancangan untuk kawasan hutan yang dibersihkan dekat Teluk Bahang.


Kuil itu akan meliputi 3,700 meter persegi dengan 450 meter persegi untuk laman meditasi. Hotel yang di dalam perancangan itu merupakan bangunan setinggi 25 tingkat di atas tanah berkeluasan 4,280 meter persegi.


Unit perumahan yang dirancang termasuk 1,378 unit perumahan mampu milik di lima bangunan 30 tingkat, 351 rumah teras dan Semi-D, 135 banglo dua tingkat dan 216 kondominium dengan 32 tingkat.


Menara kondominium diletakkan di dalam pelan pembangunan di kawasan pinggir dekat Hutan Lipur Teluk Bahang, yang menghadap empangan.



Data pembangunan mengenai rancangan itu menunjukkan plot tanah kira-kira 20 hektar.


Pada 13 Februari, aplikasi Google Earth mengemaskini imej satelit Teluk Bahang, yang mendedahkan kawasan hutan yang banyak pokok sudah ditebangi.- CARI Infonet




sumber berita : www.mstar.com.my
16

Bagus
25

Marah
19

Terkejut
20

Sedih
15

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zamzarai 3-5-2016 03:45 PM
kampong aku ni...
Quote zulka 3-5-2016 04:15 PM
lepastu tanya lagi kenapa sungai kering
Quote kenarikelabu 3-5-2016 04:23 PM
Makin panas la.....pokok2 dah habis kene sondol,
Quote chinta89 3-5-2016 04:44 PM
lepas ni sungai tu kalau kering n bangunan bertingkat2 ni kalau runtuh korang jgn sibuk tanya knape ek?
Quote airfilterkotor 3-5-2016 07:05 PM
Jangan lupa letak nama biar gah sikit.

'Rain Forest City'
Quote kelapaparut 3-5-2016 07:08 PM
Cash ni, mcm cash je, korang buat dose ape ye..
Quote EvieWanKenobi 3-5-2016 07:22 PM
nak tambah..

lepas tu tanya kenapa tanah runtuh..
Quote card_reader 3-5-2016 07:43 PM
tarah banyak2, jadi tanah runtuh salahkan JKR n pbt...apa susah
Quote xy_daen 3-5-2016 07:43 PM
Bangang..:zz
Quote xy_daen 3-5-2016 07:43 PM
Bangang..:zz
Quote airfilterkotor 3-5-2016 07:44 PM
New development within lush greenery.
Quote fazamania 3-5-2016 07:46 PM
Bila pokok kene sondol.. Bumi makin panas, masalag tanah runtuh dan lapisan ozon semakin menipis.  Tu jelah yg kita kene bayar sebab nak pembangunan..

Tapi kalau tolak pembangunan, contoh kata kita hidup mcm dulu.. Mampoo ko berkemban mandi kat sungai sambil diintai mat rempit ?

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 04:50 PM GMT+8 , Processed in 0.200145 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top