CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kanak-Kanak Merayau-Rayau Luka, Selepas Dipukul Dan Ditinggal Ibu

4-5-2016 11:02 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 13995| Komen: 130

Description: menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berhubung kes tersebut untuk menghubungi talian +607 221 2999...


Oleh Fyruz Hanna

Batu Pahat - Seorang kanak-kanak perempuan dilihat merayau-rayau di jalan Parit Osman dan Parit Sulong selepas dipercayai ditinggalkan ibu selepas memukulnya.

orang ramai yang melalui jalan tersebut mengesan kesan luka ditangan kanak-kanak terbabit.

Kanak-kanak yang dijumpai jam 6.55 pagi tu berumur sekitar 4 tahun dan dijumpai polis dalam keadaan lemah dan kelaparan dihantar ke Hospital Batu Pahat untuk rawatan.


Menurut kanak-kanak tersebut, luka ditangannya adalah sebab dirotan ibu dan luka di jarinya yang telah dibalut dengan kain semasa dijumpai.

Assisten Komisioner Ahmad menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berhubung kes tersebut untuk menghubungi talian +607 221 2999.

Kes disiasat dibawah seksyen 31(1) Akta Penyiksaan Kanak-Kanak 2001. 
-CARI Infonet

Sumber: TheStar
22

Bagus
13

Marah
10

Terkejut
13

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 4-5-2016 08:21 AM
Trend kan skang ni beranak malas nak jaga
Quote Innrukia 4-5-2016 08:23 AM
Nak sedap tp takmau tanggungjwp.
Quote EvieWanKenobi 4-5-2016 08:24 AM
dah besar baru nak buang anak..
Quote CrowneGlory 4-5-2016 08:28 AM
kalau dah famili gila tu lg sihat dia membesar kat rumah anak yatim ..cukup makan pakai dgn mental state dia... ni mesti parents jenis tau main je...
Quote MissNigga 4-5-2016 08:30 AM
nie mesti mak or pak kawin baru ....
Quote sgbuloh 4-5-2016 08:39 AM
tu baru story dari budak tu.. belum tau lagi story mory dari mak pak dia macam mana pulak..
Quote zehra2 4-5-2016 08:46 AM
Moga budak ni mendapat kehidupan yg lbh baik.
Quote maharani_gebu 4-5-2016 09:02 AM
keringnyer ati mak dia buang anak camtu jer......
Quote MelZ_Eulalia 4-5-2016 09:08 AM
malas jaga bagi je kat org
Quote Changa 4-5-2016 09:17 AM
CrowneGlory replied at 4-5-2016 08:19 AM
BATU PAHAT — A young girl (pic) was found wandering by the roadside after her mother allegedly be ...

Muka persis java johor jah kan sis?
Quote Changa 4-5-2016 09:18 AM
CrowneGlory replied at 4-5-2016 08:28 AM
kalau dah famili gila tu lg sihat dia membesar kat rumah anak yatim ..cukup makan pakai dgn mental s ...

Tengok la rumah anak yatim mana,kalau rumah anak yatim ustaz setan, anak anak ini la yg siang malam ke hulu dok minta derma kat kedai makan, station minyak bagai.
So anak heshe di rumah anak yatim belum tentu terbela
Quote hayati_soraya 4-5-2016 09:25 AM
tergamak ek tinggalkan anak kat tepi jalan macam tu.
Quote ajinomotonosuga 4-5-2016 09:26 AM
sgbuloh replied at 4-5-2016 08:39 AM
tu baru story dari budak tu.. belum tau lagi story mory dari mak pak dia macam mana pulak..

so apa maksud ko?? anak tu pitnah mak ayah dia?


nak keterangan mak ayah samada anak tu cakap benar???

nak kata anak tu lari pasei malas masak dan kemas rumah??







Quote chinta89 4-5-2016 09:28 AM
mana mak pak dia, sila hadir mbela diri
Quote peynoTheLegend 4-5-2016 09:29 AM
jawa johor
Quote zwaty 4-5-2016 09:45 AM
Astaghfirullahalazim...
d luar kewarasan agknya...

bagi kat saya jela...
Quote Changa 4-5-2016 09:48 AM
zwaty replied at 4-5-2016 09:45 AM
Astaghfirullahalazim...
d luar kewarasan agknya...


Budak tu macam tak comel jah? Sis nak jaga juga kah?
Quote zwaty 4-5-2016 09:56 AM
Changa replied at 4-5-2016 09:48 AM
Budak tu macam tak comel jah? Sis nak jaga juga kah?

pandailah aq grooming nnt
Quote noraidil_06 4-5-2016 10:06 AM
Changa replied at 4-5-2016 09:48 AM
Budak tu macam tak comel jah? Sis nak jaga juga kah?

mulut ko kan. akak ade je kwn ambik anak angkat org asli. kwn akak tu kerja plak kt US, hah muka berkerak, ckp org putih. mampu?

tp kan, bdk2 duduk rumah kebajikan, mn ade kasih syg sgt pun. penjaga2 mereka hanyalah 'pekerja'. dh x de perasaan. but better than duk rumah ala2 neraka.

Lihat semua komen(130)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.217624 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top