CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kos Tinggi! AirAsia Indonesia Tamatkan Penerbangan BALI - KK Akhir Jun Ini

5-5-2016 11:31 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 5373| Komen: 11

Description: AirAsia turut menawarkan pengembalian wang sepenuhnya daripada jumlah yang sama
Oleh Izzah Abbasy

Perkhidmatan penerbangan AirAsia Indonesia dari Bali ke Kota Kinabalu tiga kali seminggu akan ditamatkan akan menamatkan berkuat kuasa 23 Jun, 2016.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Bhd, Aireen Omar berkata, ia disebabkan pertumbuhan pasaran yang tidak berkembang dan ketidakcekapan perolehan bagi mengimbangi kos.

"Kos operasi juga meningkat dengan agak ketara bagi operasi AirAsia di Terminal 1 Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu," katanya dalam satu kenyataan petang semalam.


Susulan penamatan perkhidmatan berkenaan, syarikat penerbangan tambang rendah itu akan menawarkan tiga pilihan kepada pelanggan yang terjejas, menurut AirAsia.

Pertama, pelanggan boleh menjadualkan semula perjalanan mereka dengan penerbangan sebelum atau pada 21 Jun, 2016, bergantung kepada ketersediaan tempat duduk, menurutnya.


"Mereka juga boleh memilih untuk 'creditshell' yang boleh digunakan sebagai pembayaran bagi pembelian mana-mana tiket AirAsia atau barangan, yang sah selama enam bulan atau 180 hari dari tarikh terbitan," menurut syarikat itu.

Selain itu, AirAsia turut menawarkan pengembalian wang sepenuhnya daripada jumlah yang sama dengan tempahan pelanggan. - CARI Infonet


Kredit : Bernama

20

Bagus
11

Marah
10

Terkejut
15

Sedih
11

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 5-5-2016 11:12 AM
AA indonesia tu memanjang ade masalah operasi...tak cekap betul pengurusan dia...
Quote chinta89 5-5-2016 11:45 AM
tlg edit coding tu tt pening nk baca
Quote webxcrawler 5-5-2016 11:50 AM
editor cari buat keje tepek cedok stories siap sekali dgn code camnie?dah post tak dable check hauskeeping? macam BBNU nak kejar kacang jah
Quote CARI-IIN 5-5-2016 11:59 AM
chinta89 replied at 5-5-2016 11:45 AM
tlg edit coding tu tt pening nk baca

Dah edit.. maaf ye, sebab di portal CARI tiada masalah.

Klik http://mforum.cari.com.my/portal.php?mod=view&aid=26971
Quote CARI-IIN 5-5-2016 12:00 PM
webxcrawler replied at 5-5-2016 11:50 AM
editor cari buat keje tepek cedok stories siap sekali dgn code camnie?dah post tak dable check hausk ...

Forum sahaja jadi macam ini. Iin dah edit sebab di portal CARI tiada masalah. Terima kasih.  
Quote chinta89 5-5-2016 12:00 PM
CARI-IIN replied at 5-5-2016 11:59 AM
Dah edit.. maaf ye, sebab di portal CARI tiada masalah.

Klik http://mforum.cari.com.my/portal. ...

tq tt.. senang nak baca
Quote namirulmukminin 5-5-2016 12:09 PM
kentel replied at 5-5-2016 11:12 AM
AA indonesia tu memanjang ade masalah operasi...tak cekap betul pengurusan dia...

Apa company pon kalu bagi indon yg manage memang totally out punya....
Quote ffawwaz 6-5-2016 10:38 AM
kentel replied at 5-5-2016 11:12 AM
AA indonesia tu memanjang ade masalah operasi...tak cekap betul pengurusan dia...

aah..indonesia air asia, dengan Indonesia AirAsia Extra memang bermasalah..
making lossess je slalu.
Quote kentel 6-5-2016 10:49 AM
ffawwaz replied at 6-5-2016 10:38 AM
aah..indonesia air asia, dengan Indonesia AirAsia Extra memang bermasalah..
making lossess je sla ...

too much stupidity-nationalist-narrow-minded...bila negara luar melabur dalam indon its considered as generating economy...tp for indon, they considered it as modern colonialization sbb tu banyak pabrik dan perusahaan tutup kilang...tu pun still indon bodoh sombong..they should have a wake-up call duh
Quote webxcrawler 6-5-2016 11:54 AM
CARI-IIN replied at 5-5-2016 12:00 PM
Forum sahaja jadi macam ini. Iin dah edit sebab di portal CARI tiada masalah. Terima kasih.

dalam dunia digital..kena pikir & lihat seceruk mana end user view yg ada.. so kira salah pc windows 85 saya lah?
Quote CARI-IIN 6-5-2016 12:21 PM
Edited by CARI-IIN at 6-5-2016 12:22 PM
webxcrawler replied at 6-5-2016 11:54 AM
dalam dunia digital..kena pikir & lihat seceruk mana end user view yg ada.. so kira salah pc windo ...

Tak salah pc windows u yang outdated tu.. tapi sy pcaya nak lihat end user like you just said right now memang tak dapat saya tunaikan sb saya punya batas kerja lain yang harus diselesaikan. Dan saya rasa problem yang u faced ni boleh panjangkan ke @admin6  ..

Anyways, kami di CARI sangat hargai komen anda.

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 03:16 AM GMT+8 , Processed in 0.334517 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top