CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Virus Zika : Elly Mazlein Bimbang Kandungannya

6-2-2016 06:57 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7047| Komen: 19

Description: Penyanyi dan pelakon Elly Mazlein atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina, 36, mengakui berasa bimbang terhadap virus Zika yang menyerang ibu mengandung.

Oleh : Dean BZ


Penyanyi dan pelakon Elly Mazlein atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina, 36, mengakui berasa bimbang terhadap virus Zika yang menyerang ibu mengandung.

"Hari-hari berita tentang virus Zika ini membuatkan saya takut, walaupun belum ada kes di Malaysia, namun kita perlulah berhati-hati.

"Nasib baik juga, ayah saya pun tinggal bersama saya, jadi dia paling bimbang dan memastikan kawasan rumah saya bersih daripada pembiakan nyamuk," ujarnya kepada mStar Online pada Jumaat.


Kandungan Elly kini sudah mencecah usia lapan bulan itu berada dalam keadaan sihat. Elly juga memberitahu bahawa sepanjang usia kandungan tersebut, dia tidak berhadapan dengan sebarang masalah atau alahan yang teruk seperti wanita mengandung lain.

Dia dijangka bakal melahirkan bayi sulungnya itu pada 30 Mac depan di sebuah pusat perubatan swasta di Ibu Kota.


Terdahulu, Elly mendirikan rumah tangga dengan pengarah drama Azmi Hatta pada 9 November 2014. Kami doakan semoga semuanya selamat dan dikurniakan bayi yang comel dan sihat. - CARI Infonet.





Sumber  - mStar
19

Bagus
26

Marah
8

Terkejut
18

Sedih
22

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (108 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote amira_adlina 6-2-2016 07:36 AM
Mmg risau pun..sma la kter elly mazlin bler time pregnant ni mcm2 risau..harap sgt virus zika xdpt masuk malaysia
Quote yayah8989 6-2-2016 09:24 AM
ok nanti nak tgok pic baby ek. semoga dipermudahkan sgalanya
Quote barfi 6-2-2016 12:15 PM
amira_adlina replied at 6-2-2016 07:36 AM
Mmg risau pun..sma la kter elly mazlin bler time pregnant ni mcm2 risau..harap sgt virus zika xdpt m ...

Baca surah yusuf surah maryam selalu tau. InsyaAllah Allah jaga
Quote mzzenma 6-2-2016 12:17 PM
Mzz yang dah 9 bulan ni pun risau
Huhuh janganlah sampai ke msia zika ni
Quote faraway1 6-2-2016 12:24 PM
my penyewa baru balik dari Jamaica sebab bercuti,
so no way ku akan dekat even lalu tepi rumah minah tu
sehingga beranak...

tapi katanya virus tu tak boleh hidup di tempat sejuk..
ok lega balik
Quote Suchi 6-2-2016 03:58 PM
faraway1 replied at 6-2-2016 12:24 PM
my penyewa baru balik dari Jamaica sebab bercuti,
so no way ku akan dekat even lalu tepi rumah mina ...

aritu iols terbaca artikel kt fb katanya kt kanada n chile takde nyamuk aedes betul ke uols?

iols ade g klinik aritu pastu sajalah tnya dokter pasal virus nih
dokter kata kalo masa trimester pertama mmg sgt berisiko sbb baby baru nk terbentuk.
uols dah sarat skrg ni kan.. tp tetap bahaya gak kn.sedangkn baby dah kuar pun tetap berisiko nk terkena jangkitan itu ini. td baru je baca kt fb ade kisah baby tu ninggal masa umur 15 hari sbb terkena jangkitan virus drpd org2 yg dtg melawat.
adeh kalo agak2 tak sihat batuk/selesema jgnlah dtg  melawat baby kecik org.. ade tu sampai cium gomol baby org.
kawan iols dah abis pantang baru dia bersedia terima tetamu.

btw  sianlah org2 yg baru je tau diri ngandung harus risau gila termasuklah pengantin baru takkan nk merancang plak kan.
tp kt brazil mmg disarankn suh tangguh ngandung atleast 2 tahun.
Quote surisau 6-2-2016 04:44 PM
faraway1 replied at 6-2-2016 04:24 PM
my penyewa baru balik dari Jamaica sebab bercuti,
so no way ku akan dekat even lalu tepi rumah mina ...

mitos je rasanya yang u dengar tempat sejuk tak kena virus tu. Sebab kat new zealand ni dah banyak dah case, sejak few years ago. Dan NZ adalah antara negara paling dekat dengan kutub selatan. Sejuk kemain.
Quote armin 6-2-2016 04:46 PM
Suchi replied at 6-2-2016 03:58 PM
aritu iols terbaca artikel kt fb katanya kt kanada n chile takde nyamuk aedes betul ke uols?

io ...

kalau belum pregnant lg kat brazil tu better tangguh lah dari baby kena virus.. lagi haru
Quote ninalee 6-2-2016 06:34 PM
Baru nak rancang tambah baby tahun ni. I ols nak sangat tambah baby. Tapi takut pulak dengan zika ni
Quote LiveYourLife 6-2-2016 07:31 PM
Semoga dipermudahkan urusan.
Quote faraway1 6-2-2016 08:27 PM
surisau replied at 6-2-2016 03:44 AM
mitos je rasanya yang u dengar tempat sejuk tak kena virus tu. Sebab kat new zealand ni dah banyak ...

Ada keluar dalam paper keluar pasal tu, tu baca, but again cam me tulis, ialah nyamuk tak boleh hidup terbang di kawasan sejuk beku tahap frozen kan.. Burung pun lari masa winter, inikan nyamuk..

But still langkah berjaga di ambil juga..
Quote faraway1 6-2-2016 08:33 PM
Edited by faraway1 at 6-2-2016 09:45 AM
Suchi replied at 6-2-2016 02:58 AM
aritu iols terbaca artikel kt fb katanya kt kanada n chile takde nyamuk aedes betul ke uols?

io ...

No, nyamuk sini walaupun besar 3 kali ganda dari nyamuk Malaysia tu, ianya sekadar nyamuk tak membahaya...  Kanada kan banyak hutan belantara..  Tapi musim nyamuk tak panjang, 3 ke 4 bulan setahun aje camtu..

Bukan aedesnya nyamuk camtu so demam denggi memang tak berlaku di sini.  So harap berkekalan camtu....plus my husband pernah kena demam denggi masa kat haiti, balik canada
pun doc suruh rehat aje kat rumah sebab katanya tak da ubat untuk itu..  

Me pun baca pasal baby meninggal tu  dan terus Kata me tak mahu sesapa datang melawat sehingga baby dapat first vaccine iaitu masa usia 2 bulan.

So next jumpa doc, me nak tanya balik pasal vaccine tdap, sini tak dioffer untuk pregnant women gitu...
Quote misscendol 7-2-2016 12:35 PM
Semoga dijauhkan nyamuk zika ni. Dgr kata xde ubat lagi nk treat benda ni kalau kena 🙀
Quote honeybee1802 7-2-2016 06:12 PM
Suchi replied at 6-2-2016 03:58 PM
aritu iols terbaca artikel kt fb katanya kt kanada n chile takde nyamuk aedes betul ke uols?

io ...

Iols phn kalo selsema batuk iols tak cisit baby or org sakit..sbb risau terjangkit...kalo terpaksa pegi sbb umah kuarga pun i takkan pegi dekat baby..sbb anak i lepas pantang jek kene ala2 baby ni jenuh kene sedut lendit n kahak...
Quote zuri154 7-2-2016 08:23 PM
ninalee replied at 6-2-2016 06:34 PM
Baru nak rancang tambah baby tahun ni. I ols nak sangat tambah baby. Tapi takut pulak dengan zika ni

iols pun plan nk tambah anak next year tp tu la bila dengar pasal virus zika ni mcm takut plak... semoga malaysia ni baik2 saja....
Quote tomet05 10-2-2016 11:24 AM
harao2 kastam tahan zika nih .. ermm
Quote suterabiru123 10-2-2016 11:37 AM
iols pon stress dgn berita virus ni..lagi stress bila di sahkan preggy 2 bln... aiyoooo semoga kita smeua di lindungi
Quote outcast 10-2-2016 11:44 AM
baru2 dgr virus zika x menyebabkan  anencephly  -kepala baby kecik
Quote taksukapeanut 10-2-2016 12:04 PM
harap tak sampai ke malaysia.. menakutkan

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 06:49 AM GMT+8 , Processed in 0.081903 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top