CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Peminat Meroyan, Neelofa Hantar Tudung ke Israel?

5-2-2016 10:39 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 33978| Komen: 393

Description: Heboh di Instagram milik pelakon, pengacara dan usahawan hijab terkenal, Neelofa gara-gara memuat naik gambar....

Oleh : Dean BZ




Heboh di Instagram milik pelakon, pengacara dan usahawan hijab terkenal, Neelofa gara-gara memuat naik gambar resit pembelian tudung ke Instagram.

Ada peminat mempertikaikan tindakan Neelofa yang berurusan dengan warga Israel kerana menganggap tidak patut ada kerjasama dengan negara itu namun ada juga yang menyokong tindakan Neelofa. Ini adalah antara komen menarik dari peminat yang menyokong tindakan Neelofa itu :

"Biar la nk export israel pon..bisnes xknal smpadan..yg korang hari2 melantak product israel tu xksah plk ye..ape ad hal" - Zack Ikhwan

"Apa salhnya..dia kirim sma muslimah di sana..dia niaga..itu hak dia..yg kite kt sini yg hobi mkn minum peroduk israel tk de bendepun diam je..kfc coca cola colgate..banyk lgi ..." - Salman Al Indonisie


"Israel pun ada juga Islam. Ia secara langsung lebarkan sinar Islam di bumi israel.. doakan Islam lebih berkembang di sana" -Zaidi Mohd Noor


Neelofa bagaimanapun tidak memberi sebarang komen mengenai perkara itu. Dia mengambil langkah bijak dengan mendiamkan diri kerana niatnya mungkin hanya ingin berkongsi bahawa perusahaan tudung beliau kini sudah dikenali bukan sahaja di Malaysia, malah hingga ke Asia Barat.

Bersabarlah Neelofa, yang penting apa yang anda lakukan tidak salah disisi agama. - CARI Infonet.




Sumber - rotikaya




15

Bagus
16

Marah
21

Terkejut
13

Sedih
16

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote abadi84 4-2-2016 12:42 PM
Dah knp lofa ni..mcm attention seeker je..
Quote LoriLoki 4-2-2016 12:44 PM
Hantar hijab napa pula?
Quote rojolele236 4-2-2016 12:45 PM
Ni attention seeker?
Quote Wicak03 4-2-2016 12:45 PM
Banyak hijab banyak rezeki
Quote maxim 4-2-2016 12:46 PM
Apa tujuan dia upload? Xleh pkir ke sah2 mengundang hencapan
Quote kukulangau 4-2-2016 12:47 PM
takde life sangat pengomen kat insta lofa tu
lofa jual tudung kat muslim in israel bising bagai nak rak
tapi dorang sendiri consume product jewish tu tak terpikir pulak
memang patut lofa meng #shutupiknowwhatiamdoing
Quote sepitsiput 4-2-2016 12:50 PM
secara tak langsung mengiktiraf kewujudan negara ISRAEL giteww...

kelas kau lofake! bimbo tak sudah gitew
Quote cmf_premierleag 4-2-2016 12:52 PM
Bodohnya stok2 igers yg komen mcm haram jadah tu
Tu mesti stok2 yg x penah pegi oebrsi bak kata @peynoLegend
Kat yisroel sana mmg ada ummah moslem la bodo
Nampak sgt x penah tgk rcgn NatGeo or dokumentari yg related dgn palestin..even wan kamaruddin apakejadah sume tu and crew astro penah pi masuk tel aviv kat rcgn apatah nama kat astro oasis ch106
Ni mesti igers stol2 layan MLM, superspontan,seirassserirama...boooo booooo
Bodoh kuasa 10 .......meols bukan fans lopak...tp agak2 la nk kutuk pun ....moslem living everywhere dlm donia ni..yisroel juga bumi Tuham
Quote sepitsiput 4-2-2016 12:52 PM

spekuan meols, dia nak make good kes semalam...y dia hencap kekawan unfollow memfollow sheols tu... konon2 dia fikir noble la dpt parcel from palestine..malangnya dia ni failed geografi dan sejarah agaknya. malaysian foreign affairs pun dia masih bimbo gitewww... walaupun katanya study INTERNATIONAL BUSINESS katanyaaaa
Quote cmf_premierleag 4-2-2016 12:53 PM
Yg acik2 gemuk muka berminyak kulit berkeraj ni giguh menyundalkan diri kat FB twitter instagram tu sume buatan YAHUDI ok!
Quote sepitsiput 4-2-2016 12:54 PM
cmf_premierleag replied at 4-2-2016 12:52 PM
Bodohnya stok2 igers yg komen mcm haram jadah tu
Tu mesti stok2 yg x penah pegi oebrsi bak kata @pe ...

in this country, stated kita tak iktiraf kewujudan negara israel...doesnt matter kalau code parcel dia tulis IL skalipun... . israel yg dimaksudkan tu palestine. so kena lah buat caption ikut context audience dia... . skrg org nak tau apa stand dia kpd negara palestine?

Quote cmf_premierleag 4-2-2016 12:55 PM
sepitsiput replied at 4-2-2016 12:52 PM
spekuan meols, dia nak make good kes semalam...y dia hencap kekawan unfollow memfollow sheols tu.. ...

Sbb dia kan attention seeker
So saja la nk create havoc
Sbb dia tahu meleis cpt melatah bila dtg bab2 yisroel ni
Quote sepitsiput 4-2-2016 12:56 PM
cmf_premierleag replied at 4-2-2016 12:53 PM
Yg acik2 gemuk muka berminyak kulit berkeraj ni giguh menyundalkan diri kat FB twitter instagram tu  ...

yahudi mark zuckerberg tu rakyat amerika, warga negara yg sah di tanah air yg sah...takde sapa ada masalah dgn yahudi...in fact nabi2 kita percaya dlm rukun iman pun yahudi... . yg bermasalah ialah zionis yg membentuk negara israel secara haram. so if u want to defend yahudi, in this case, out of context.

Quote sepitsiput 4-2-2016 12:57 PM
cmf_premierleag replied at 4-2-2016 12:55 PM
Sbb dia kan attention seeker
So saja la nk create havoc
Sbb dia tahu meleis cpt melatah bila dtg ...

so she should thanks to her penasihat 25% ... damage control cara mcm ni mmg sesuai utk artis bimbo..soon dia akan play victim and pay her solidarity towards palestinian...cliche and expected

Quote enchikfitz 4-2-2016 01:00 PM
maxim replied at 4-2-2016 12:46 PM
Apa tujuan dia upload? Xleh pkir ke sah2 mengundang hencapan

Money is business. Gituh
Quote juliez 4-2-2016 01:02 PM
maxim replied at 4-2-2016 12:46 PM
Apa tujuan dia upload? Xleh pkir ke sah2 mengundang hencapan

Kenapa dorang hencap eh? I tak faham. Bimbo sgt i ni .. lol
Quote mzzenma 4-2-2016 01:05 PM
Lopa nak bagitau yang dia jual tudung sampai oberthesea sana..yang komen2 dekat ig ni pun rata2 bangang abadi. What to do..follow ig retis and hadap gosip ja 24 jam.

Suka hati lah lopak nak hantar tudung kat yisroel ka, neverland ka, middle earth mahupun hogwarts sekalipun..tak menjejaskan kesuburan peranakan followers kan?

Bak kata diva aa mulut busuk 'why bother why bother why botherrrrrr?'
Quote sepitsiput 4-2-2016 01:05 PM
Edited by sepitsiput at 4-2-2016 01:06 PM

meols speku make good gone wrong konsepnya

first sheols fikir upload resit pembelian dr customer muslim dr palestine (yg berkod kan IL/Israel) tu akan dpt pujian coz dia expand business ke mid east

malangnya, sheols clearly approved kewujudan negara israel by her stupid caption. so meols boleh cakap lofake ni bimbo jua, takde prinsip dan pengetahuan pasal malaysian foreign affairs..sheols pemegang passport merah, clearly stated malaysia x approve israel...bukan sesaja kerajaan nk state benda tu kat situ...dah tentu2 ada senstiviti.

so kalau cakap pasal money is business konsepnya, ini kesilapan yg besar. sbb dia x study demografik customer dia....  sbb majoriti customer dia muslim, di malaysia yg well aware pasal crisis mid eastern. so sheols ibarat membakar selimut sendiri gitewww...

meols hairan kenapa student degree in international business tak boleh alert pasal ni...sheols grad ke idokk? sedangkan produk2 thailand nak masuk malaysia pun kena tukar nama sbb nama brand ala2 kelucahan, itu namanya study international business!

Lihat semua komen(393)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 03:31 AM GMT+8 , Processed in 0.069621 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top