CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Eww, Kepala Itik Juga Jadi Hidangan! Mahal Pula Tu

10-1-2022 06:04 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 892| Komen: 13

Description: Sebuah restoran di London dikecam selepas memuat naik gambar menu terbarunya iaitu kepala berserta leher itik yang diisi dengan lobak serta kekacang.
Sebuah restoran di London dikecam selepas memuat naik gambar menu terbarunya iaitu kepala berserta leher itik yang diisi dengan lobak serta kekacang.


Lapor Daily Mail, hantaran itu dimuat naik restoran Westerns Laundry di Highbury.


Kredit foto: IG Westerns Laundry

Seorang daripada pengguna Instagram menyifatkan hidangan berharga 18 pound (RM103) itu ‘sangat melampau’, namun ada juga pengguna yang berpandangan menu tersebut kelihatan menyelerakan.

Hidangan kepala itik itu merupakan antara tiga menu yang paling mahal diperkenalkan restoran tersebut.


Menu paling mahal yang ditawarkan restoran itu adalah ‘daging dada itik berserta kubis dan kepingan daging khinzir’ yang berharga 26 pound (RM149).



Restoran itu dibuka pada 2017 dan mendapat penilaian positif daripada banyak pihak termasuk selebriti terkenal.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matchstick 10-1-2022 06:09 PM
Tak smpi hati nk mkn..kesian tgk muka itik tu
Quote Artemesiaa 10-1-2022 06:25 PM
Tengok pun dah tak lalu
Quote cmf_premierleag 10-1-2022 06:54 PM
kesian itik.sayu je muka dia ms nk mati tu
arwah itik baik semasa hayatnya..rajin shalat serta hormat org tua
Quote edayildiz 10-1-2022 07:02 PM
dgg itikk pun xmkn...apatah lg kepala...i pernah tgh mkn rumah auntie..ada gulai itik ..i ingt gulai ayam..dh amik mkn sikit..bila dorg ckp tu itik terus i muntah..
Quote dubuk 10-1-2022 07:12 PM
kenapa itik tak laris macam ayam
Quote syaz_lina 10-1-2022 07:26 PM
Sakit manusia zaman ni..kepala itik pun ko tibai
Quote syamzana 10-1-2022 09:51 PM
masak ke tak leher itik tu?
Quote musangbodoh 10-1-2022 10:48 PM
itik arnab puyuh pun aq x gamak nk mkn...entah kenapa pun xtaulah..

Quote matbad 11-1-2022 01:34 AM
dubuk: kenapa itik tak laris macam ay ...

sbb org kita sama kureng. tgk mcm chinese, makan itik mcm ayam hihi
Quote Simunggu 11-1-2022 08:41 AM
donald duck...
Quote KamikuP 11-1-2022 02:13 PM
Rendang itik mmg sedap
Quote ninja boy 11-1-2022 04:23 PM
Akhir zaman kepala babi kerbau kambing semua kepala menjadi rebutan gituh
Quote Samerosie 11-1-2022 04:26 PM
Kalau nama stuffed duck neck boleh tak tak de kepala.  camne la nak makan muka itik tu dok keneng kita.

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.068122 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top