CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Isteri Tu Hak Kita, Jangan Ikut Trend Mengarut Unboxing Pengantin" - PU Syed

10-1-2022 06:05 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1857| Komen: 19

Description: Pendakwah bebas, Pencetus Ummah Syed (PU Syed) menegur segelintir pengantin baharu yang mengikut trend melakukan video ‘unboxing by husband’ atau ‘unboxing pengantin’ di TikTok.
Pendakwah bebas, Pencetus Ummah Syed (PU Syed) menegur segelintir pengantin baharu yang mengikut trend melakukan video ‘unboxing by husband’ atau ‘unboxing pengantin’ di TikTok.



Kredit foto: IG PU Syed

Kata PU Syed atau Syed Mohd Bakri Syed Ishak, 39, kandungan video seperti itu dianggap sesuatu yang mengarut selain boleh mendatangkan fitnah dalam kalangan masyarakat yang menontonnya.

“Isteri itu hak kita... jangan kita kongsikan pada orang lain kecantikan dia, kemanisan dia... semuanya untuk kita sebagai seorang suami.




“Kita ada sifat muda, sifat nak cuba belaka... tapi kena patuh juga dengan perintah Allah dan jangan sesekali buat begitu.

“Jangan buat perkara mengarut kerana ia tidak mendatangkan faedah kecuali fitnah semata-mata,” katanya kepada mStar.

Berdasarkan tinjauan di TikTok, video ‘unboxing by husband’ mula menjadi ikutan segelintir pasangan pengantin baharu.



Difahamkan ia bertujuan untuk berkongsi kegembiraan selain memberitahu kepada masyarakat bahawa mereka sudah menjadi suami isteri yang sah.


Sumber: mStar

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Belibis 10-1-2022 07:29 PM
Ingatkan unboxer by wife..[em:6:]
Quote Normabaru 10-1-2022 07:37 PM
Kaka ucap tahniah pada pengguna android..yang beriya unboxing bini ni sume user ipong..maybe cap ayam gred AAA la kot

Nway agama Wang bab ni CPT ekkk..Padahal takat bukak pin..yang nmpk aurat tu berdosa la..yang xde..xkot..tp yang bab hukum sore lijah sah2aurat tu Korg diam bodo senyap xbkutik ekkkk!!!
Quote matjerk 10-1-2022 11:44 PM
Alu dok cari video unboxing ni langsung x jumpa.. sape jumpa..share link pls
Quote tumpanglalu74 10-1-2022 11:49 PM
unboxing-744x370.jpg
Quote ultra78 11-1-2022 04:40 AM
Apabila hidup kau menghadap TikTok
Quote KIM.K 11-1-2022 04:57 AM
Akibat unboxing awal sebelum nikah
Quote naina 11-1-2022 05:06 AM
Takk. Dia unboxing apa benda? Unboxing sampai nampak rambut bini ke? Ke sampai lubang dara ada ke tak? Kalau setakat bukak2 pin tudung viel selendang takde benda lah. Video mana bideo
Quote whimsicalmusic 11-1-2022 07:19 AM
Unboxing kebodohan
Quote renko 11-1-2022 07:21 AM
Bbnu tektek..xpenah sehari lah tak bodoh bahlol
Quote ninja9 11-1-2022 07:42 AM
unboxing ni kononnya nak dapat feel dapat barang baru yang baru beli... tak tahula betul-betul baru ker tak, tapi keseronokan itu dirangsang oleh nakkan pujian orang ditiktok, ketagih like gitulah... beskan tiktok.. ..  tetapi unboxing spt itu bukan seperti unboxing barang yg orang nak review barang tu... nak review orang buat apa... nak review tek besar brp atau pjg brp ker .. hahahha
Quote Simunggu 11-1-2022 08:14 AM
unboxing????...atau dah awal awal unboxing...
Quote cheezel 11-1-2022 10:33 AM
Dah pernah test drive. Tu yg takde rasa malu
Quote nononcrux 11-1-2022 11:18 AM
ninja9 replied at 11-1-2022 07:42 AM
unboxing ni kononnya nak dapat feel dapat barang baru yang baru beli... tak tahula betul-betul baru  ...

umpama cipap emas macam tu..
Quote becir 11-1-2022 12:13 PM
Isteri hak suami katanya..so suami pun hak isteri la kan..ikut hukum alam mesti ada action and reaction.
Quote BlackOpium 11-1-2022 01:25 PM
Trend apa pulak ni. Makin merepek..
Quote Artemesiaa 11-1-2022 01:37 PM
Unboxing dengan harap dapat pujian tapi sayang kejian je yang hinggap
Quote lwyl 11-1-2022 01:51 PM
matjerk replied at 10-1-2022 11:44 PM
Alu dok cari video unboxing ni langsung x jumpa.. sape jumpa..share link pls

Search di Tik Tok. Video biasa-biasa je.
Quote KamikuP 11-1-2022 02:11 PM
Unboxing padahal dah unboxing awal dapat anak haram negro
Quote Solokkk 11-1-2022 07:35 PM
Makin merepek dan bodoh

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.081864 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top