CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Apa Guna Bini Cantik, Anak Handsome, Duit Berkepuk?" - Dr Say

10-1-2022 06:21 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 996| Komen: 13

Description: Pengacara My Doctor, Dr Say Shazril terkedu sewaktu mendapat keputusan pemeriksaan kesihatan penuh yang dilakukan pada baru-baru ini.
Pengacara My Doctor, Dr Say Shazril terkedu sewaktu mendapat keputusan pemeriksaan kesihatan penuh yang dilakukan pada baru-baru ini.

Menurut Dr Say, dia berasa bimbang dengan keputusan tersebut kerana ia melibatkan buah pinggang dan juga tahap kolestrol.


Kredit foto: IG Dr Say

“Terduduk dibuatnya. Januari 2021 total kolestrol saya 8.3. Alhamdullilah tahun 2022 ni total kolestrol saya turun kepada 7.0.

“Akan tetapi bacaan ni masih tinggi sebab 

“Selain itu buah pinggang saya berada pada kerosakan tahap 2 dan pada masa yang sama pada air kencing saya ada darah detected," tulisnya di Instagram.



Kredit foto: IG Dr Say
  
Tambah Dr Say lagi, disebabkan perkara itu dia perlu menukar cara pemakanan dan juga senaman selama tiga bulan sebelum kembali membuat pemeriksaan sekali lagi.

“Badan nak guna lama peeps. Apa guna ada bini cantik, anak handsome, duit berkepuk kalau kesihatan tunggang langgang,” coretnya.



Sumber: GEMPAK

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 10-1-2022 07:45 PM
Apa guna jadi doktor tp kesihatan sendiri pon kelaut dalam bhai
Quote Buritan 10-1-2022 08:19 PM
Normabaru: Apa guna jadi doktor tp kesiha ...


Agaknya mkn ubt ransang ototlaa kot..nak sado kan
Quote helicornia 10-1-2022 08:41 PM
Apo doc pun kolesterol tinggi
Quote caprut 10-1-2022 08:46 PM
helicornia replied at 10-1-2022 08:41 PM
Apo doc pun kolesterol tinggi

Apa yg peliknya?
Quote hareeeesah 11-1-2022 12:29 AM
Ada doc kat sepital iolls pegi ada penyakit 3serangkai.. doc pun berbelas ubat kena makan. Ghisau ghisau betul ke doc check org gitu [em:12:]
Quote ReginaGeorge 11-1-2022 06:19 AM
Tak semestinya badan sado tapi takda penyakit.
Quote helicornia 11-1-2022 08:47 AM
caprut replied at 10-1-2022 08:46 PM
Apa yg peliknya?

Pelik la.benda bole kontrol kot. lain la penyakit genetik ke apa. Pandai pulak doc nasihatkan patient kurangkan kolesterol, kurangkan blood pressure etc
Quote babelina 11-1-2022 10:12 AM
arawah mak mentua aku adik beradik nya tgl sorg jer.. yg lain tu meninggal sbb kencing manis teruk pastu dtg la berbagai penyakit.. yg sorg tgl tu pn sbb dia nurse.. tu yg jg mkn, jg kesihatan
Quote dekmieDandy 11-1-2022 10:13 AM
helicornia replied at 11-1-2022 12:47 AM
Pelik la.benda bole kontrol kot. lain la penyakit genetik ke apa. Pandai pulak doc nasihatkan pati ...

kolestrol bukan boleh disebabkan genetik jugak ke? kalau ada family history tu kan

















/
Quote juruterra 11-1-2022 11:28 AM
helicornia replied at 11-1-2022 08:47 AM
Pelik la.benda bole kontrol kot. lain la penyakit genetik ke apa. Pandai pulak doc nasihatkan pati ...

cholestrol pun genetic juga..iols lari 5times / week & jaga makan, cholestrol tetap lebih dr range(tapi tak sampai tahap makan ubat)

Quote KamikuP 11-1-2022 01:09 PM
Rengsanya lahai dia ni.. tak terdududk .. terkejut.. tak terkejut.. terduduk..very the peponen punya writing duhh...
Quote Artemesiaa 11-1-2022 02:07 PM
Ramai je macam beliau selalu nasihatkan orang bab kesihatan sampai lupa bab kesihatan diri sendiri
Quote elzy 11-1-2022 02:44 PM
Hurrmmm indirectly dia create awareness rupanya..

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 04:56 AM GMT+8 , Processed in 0.071094 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top