CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Amboi, Sampai Terjulur Saluran Paip Aircond Kat Rumah Orang, Bila Tanya Tak Ngaku!

10-1-2022 04:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2666| Komen: 19

Description: Hidup berjiran memerlukan seseorang itu bersikap bertimbang rasa dan saling menghormati.
Hidup berjiran memerlukan seseorang itu bersikap bertimbang rasa dan saling menghormati. 

Namun, terdapat senario di mana jiran bertindak sesuka hati di luar batasan, secara tidak langsung menyebabkan kedua-dua pihak bermasam muka.



Kredit foto: TikTok

Seperti perkongsian seorang pengguna TikTok, dikenali sebagai Siti Zura Jamal tampil menceritakan kerenah jirannya yang melampau batas. 



Kisahnya bermula apabila wanita ini dan suaminya datang ke rumah mereka bagi membersihkan halaman setelah sekian lama ditinggalkan.

Namun, apa yang menjadi persoalan apabila jirannya dipercayai meletakkan paip pendingin hawa di bahagian rumahnya dan menafikan melakukan perkara tersebut. 





Difahamkan paip tersebut mengeluarkan air setiap setiap kali pendingin hawa dibuka.

Susulan itu, berjumpa dengan jirannya dan meminta supaya paip tersebut dialihkan serta berharap perkara sebegini tidak lagi berulang.


Sumber: OHBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 10-1-2022 04:50 PM
potong je saluran tu biar pendek so jiran hanat tak boleh nak tala masuk ke rumah sebelah..
tak pun buat pagar tembok tinggi sampai atas so dia tak boleh usik kawasan jiran..
rimas betul orang dok sidai entah apa-apa kat sempadan tu..
melainkan minta izin dulu sebelum sidai..
Quote kbyne 10-1-2022 05:02 PM
Cuba keluar EPF renovate rumah.
Quote naina 10-1-2022 05:22 PM
Dia nak halakan air ekon tu kat longkang la tu
Rumah dia takda longkang
Benda camni pun nak viral
Terlalu kecil
Nampaknya manusia ni takbole bertolak ansur
Quote chilly 10-1-2022 05:46 PM
Dan seperti biasa bini-bini wajib report ke medsos. Tak paham aku.
Quote Thunderclouds 10-1-2022 06:06 PM
Umah i skarang,sbb tggal lama & baru pindah masuk, ngan pasu2 bunga dia park dpn umah,tong sampah dia park depan umah,keta dia parking sipi2 depan umah..ngam2 i nk kluar keta sendri ja dr porch complete ngn saluran hujan tu dia alirkn masuk dlm kawasan umah i. Huduh kn perangai?
Quote Artemesiaa 10-1-2022 06:09 PM
Jenis lebih sesuai tinggal dalam hutan kalau tak reti berjiran dan tahu hak jiran
Quote syamzana 10-1-2022 06:21 PM
rimasnya dpt jiran bodo gini.tkg pasang ekon pun takkan main bedal je saluran paip tu biar terjulur gitu. cuba la suggestkan kat tuan rumah bingai tu laluan yg sepatutnya.
Quote Aikiko 10-1-2022 10:05 PM
Bodo ye spesis gini
Quote musangbodoh 11-1-2022 12:02 AM
kalo bata merah tggl gitu 4sure lebur...
Quote KamikuP 11-1-2022 02:18 PM
kbyne: Cuba keluar EPF renovate rumah.


bole ye keluar epf renovate rumah?

Quote meah_kelabu 11-1-2022 03:01 PM
kalo sumbatkan paip tu ape jd agak2?
Quote Nurul8001 11-1-2022 03:41 PM
naina replied at 10-1-2022 05:22 PM
Dia nak halakan air ekon tu kat longkang la tu
Rumah dia takda longkang
Benda camni pun nak viral

Tuan rumah yg buat TikTok  tu kata, tingkap dia sampai berlumut kena air aircond tu.
Quote naina 11-1-2022 04:50 PM
Nurul8001 replied at 11-1-2022 03:41 PM
Tuan rumah yg buat TikTok  tu kata, tingkap dia sampai berlumut kena air aircond tu.

Heleh..rumah dia pun macam tongkang pecah. Semak. Bersepah. Kot la ada ular ke tikus beranak pinak ke. Tak ke Naya jiran sebelah tu. Benda kecik nak viral. Terlalu kecil dan memalukan. Tolak jelah benda paip tu balik lepastu BG idea Suh buat panjang sampai ke lantai. Supaya air ekon terus turun ke lantai.
Quote krustykrab 11-1-2022 11:13 PM
Aku pun dpt jiran yg annoying.
Semoga mati cepat2 lah..
Quote Jitu 12-1-2022 12:10 AM
kat mana2 mesti ada je jumpa jiran jenis perangai mcm ni
memang beruntunglah sape2 yg dapat jiran jenis yg baik2
Quote Supersirap 12-1-2022 12:00 PM
Jumpa jiran dan minta betulkan balik paip tersebut, settle je kerja, x perlu melalui sampai masuk medsos, nanti benda lain pula yg keluar
Quote ina_na 15-1-2022 02:46 AM
Kesian aku bc kat fb,kat sini mslh gan jiran.. rs bersyukur sgt jiran aku jenis baik..x de nk bt mcm ni..kalo nk bt pe2 akan Infom sesama jiran.. cuma pantang 1 je jangan bakar sampah..tu je..
Quote Megikari 18-1-2022 12:46 PM
Jiran aku suka tarik tong sampah aku gi depan rumah dia pastu disumbatnya sampah dia sampai penuh. Haruskah aku tiktokkan benda ni?
Quote epullipan 19-1-2022 09:59 AM
naina replied at 10-1-2022 05:22 PM
Dia nak halakan air ekon tu kat longkang la tu
Rumah dia takda longkang
Benda camni pun nak viral

tp die da tnya or mintak izin ke even xde longkang...

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:29 AM GMT+8 , Processed in 0.076174 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top