CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Mana Iswan, Ajim? Ras Adiba Gesa 2 Lelaki Berlakon OKU Demi Parkir Khas Minta Maaf!

8-12-2021 05:24 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 2606| Komen: 31|Original author: LilRose

Description: Tindakan dua lelaki berlakon sebagai Orang Kurang Upaya (OKU) untuk mendapatkan parkir khas OKU di sebuah pusat beli-belah di Kuala Lumpur menimbulkan kemarahan senator Datuk Ras Adiba Radzi.
Tindakan dua lelaki berlakon sebagai Orang Kurang Upaya (OKU) untuk mendapatkan parkir khas OKU di sebuah pusat beli-belah di Kuala Lumpur menimbulkan kemarahan senator Datuk Ras Adiba Radzi.



Kredit foto: IG

Ahli Dewan Negara (Wakil OKU) itu terkilan apabila warga OKU dipersendakan sedemikian rupa.

"Kamu berdua biadab! Pohon minta maaf pada komuniti OKU," tulisnya dalam hantaran di Instagram.



Kredit foto: IG

Bersama-sama hantaran itu, Ras turut memuat naik video memberi amaran kepada dua lelaki terbabit, Iswan dan Ajim.

"Sudahlah kami susah! Orang semua selalu memandang rendah terhadap kami dan menggunakan kemudahan yang disediakan khas untuk kami," ujarnya tegas.



Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Iswan dan Ajim, minta maaf pada komuniti OKU cepat! - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 8-12-2021 06:19 PM
Biadap org2 yg suka berlakon mcmni
Quote hareeeesah 8-12-2021 06:35 PM
Semoga jadi betul ² cacat.. nak sangat kan, kita doakan la
Quote Belibis 8-12-2021 07:10 PM
Teringat pulak i tanggang..mak lakonkan anak cacat,sakit untuk raih derma..
Quote Suchi 8-12-2021 07:53 PM
Meminta sungguh budak tu sedar tak kita semua berpotensi nak jad oku dik oii
Cukup oksigen lambat sampai otak je ha terlantar la kau selamanya.
Mandi2 tiba lemas walaupun berjaya diselamatkan dan masih hidup tp jadi sayur laa seumur hidup.
Quote ezacbee 8-12-2021 08:15 PM
hareeeesah replied at 8-12-2021 06:35 PM
Semoga jadi betul ² cacat.. nak sangat kan, kita doakan la

Tula kasi dia merasa betul2. Biadap.
Teringat de kawan cite, kawan dia suka wat mata juling. Skali mata dia jem.. betul2 juling. Cash!!!
Quote hareeeesah 8-12-2021 08:56 PM
ezacbee replied at 8-12-2021 08:15 PM
Tula kasi dia merasa betul2. Biadap.
Teringat de kawan cite, kawan dia suka wat mata juling. Skali ...

Urat mata tu pun dah penat kan haaa merasa terus juling. selalu terfikir kalau juling ni kita tak nak dia rasa offended ke apa kan nak pandang mata belah mana sebenarnye ????
Quote ezacbee 8-12-2021 09:02 PM
hareeeesah replied at 8-12-2021 08:56 PM
Urat mata tu pun dah penat kan haaa merasa terus juling. selalu terfikir kalau juling ni kita tak  ...

Skang ni mata juling boleh operate, xtau berapa kos.
Quote Acikgomen 8-12-2021 09:03 PM
Influenza ka neh siap ada yutiub cenel tajuk TV show katanye
Tu pasal acik pandang zizik lagi hina puih puihhhh bak kata @Kurex sbb influenza bbnu neh miskin jiwa, sampah belaka
Quote Kurex 8-12-2021 09:10 PM
Acikgomen replied at 8-12-2021 09:03 PM
Influenza ka neh siap ada yutiub cenel tajuk TV show katanye
Tu pasal acik pandang zizik lagi hina p ...

Iols pernah cakap dekat kawan iols, ada ke orang nak oku mcm kau?"
Tak tahan la asyik nak kena dengar cerita fantasi dia katanya ramai orang berebutkan dia sampai bergaduh besar dekat dataran merdeka tu.
Layak diludah je orang mcm ni dgn kahak & taik gigi sekali. Puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh
Quote rikiruj 8-12-2021 09:12 PM
Bebudak ni pandai strategi.. buat satu video kontroversi dapat viral terus dapat view banyak, pastu buat permohonan maaf dan terus dgn content2 selanjutnya… sementara momentum kuat. Tak payah susah2 nak start kecik2..
Quote CikYaYaYa 9-12-2021 12:17 AM
Agak2 laaa nak carikkk publisiti murehen pon. Jgnlaaa smpai menghina mcm nie. Elokk pakat2 report jee sumee akaun socmed si sangkak niee biaaa tkubur terusss. Spesis mcm niee bagi pengaruh burukkkk kt msyarakat
Quote venomie1 9-12-2021 07:55 AM
bawak la kete tu..mana tau boleh bercium mulut dengan bumper lori balak kepala kasut tu..tak 'gol' boleh jadi OKU seumur hidup. masa tu boleh tengok balik rakaman yang dibuat masa sihat walafiat tu
Quote Plain-tif 9-12-2021 09:06 AM
Hanatnya perangai
Quote kakakko 9-12-2021 09:32 AM
Suchi replied at 8-12-2021 11:53 AM
Meminta sungguh budak tu sedar tak kita semua berpotensi nak jad oku dik oii
Cukup oksigen lambat sa ...

Kannn.. Ingat selamanya sihat ke.. Hadoi.. Suka sangat buat lawak benda2 gini.
Quote takayama 9-12-2021 09:42 AM
muka memsg pun selenga
hrp impian diaorg jd kenyataan ler hendaknya
Quote doubleharmonic 9-12-2021 10:07 AM
babi                                         
Quote doubleharmonic 9-12-2021 10:08 AM
hanat                                
Quote doubleharmonic 9-12-2021 10:09 AM
celaka                    
Quote pekanwoohoo 9-12-2021 10:22 AM
hareeeesah replied at 8-12-2021 08:56 PM
Urat mata tu pun dah penat kan haaa merasa terus juling. selalu terfikir kalau juling ni kita tak  ...

Kan. Saya ada kawan sorang tu memang juling habis mata dia. Setiap kali nak bertentang mata dengan dia je mesti macam awkward sikit, pasal tak tahu nak pandang mata hitam yang mana satu, takut kalau dia offended ke apa. Sampai sekarang selalu imagine macamana point of view dia bila dia tengok something, I mean pandangan dia pun terikut terkona sekali ke dengan keadaan mata juling dia tu.

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:52 PM GMT+8 , Processed in 0.076077 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top