CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lidah Budak Melecur Teruk Makan Lolipop Masam

2-11-2021 10:01 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3038| Komen: 28

Description: Seorang wanita memuat naik gambar ngeri menunjukkan lidah anak perempuannya melecur teruk akibat menghisap gula-gula 'lolipop' masam.
Seorang wanita memuat naik gambar ngeri menunjukkan lidah anak perempuannya melecur teruk akibat menghisap gula-gula 'lolipop' masam.

Dia berkongsi mengenai perkara itu di laman media sosial sebagai usaha memberi amaran kepada ibu bapa lain.


Lapor Daily Star, Nikki Jurcuts yang juga bekas paramedik dan pendidik keselamatan kanak-kanak itu menerima mesej teks bersama sekeping gambar daripada seorang ibu yang tertekan dengan insiden menimpa anaknya.


Kredit foto: Daily Star

Gambar itu memaparkan kanak-kanak berkenaan menunjukkan lidah yang melepuh sambil menangis.


Wanita tersebut menghantar gambar mengejutkan itu kepada Jurcuts dalam usaha memberi amaran kepada ibu bapa lain agar tidak membenarkan anak-anak mereka makan gula-gula berasid.

Dilaporkan, anak perempuan wanita itu makan beberapa gula-gula masam kepunyaan abangnya.    


Gambar hiasan   

Jurcuts memuat naik tangkap layar teks mesej dan gambar dihantar oleh wanita berkenaan di Instagram Tiny Hearts Education dan menjadi tular.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edayildiz 2-11-2021 10:09 PM
kecian..saman la kak..
dulu kalau gula2 yg plastik corak hijau..gula2 tu ada gas kat dlm...dia ada colour oren ngn putih..kalau yg putih ada milo..kalau yg oren tu pedih gak lidah
Quote Supersirap 2-11-2021 10:22 PM
X dapat bayangkan betapa pedihnya lidah kanak-kanak malang tersebut
Quote Carcosa 2-11-2021 11:12 PM
Oh no [em:12:]
Meols pulak yg terasa sakitnya
Quote Afifi82 2-11-2021 11:14 PM
Kesiannya dia .. I ols pun terasa mcm lidah i ols yang melecur..
Quote Mulotkoyak 2-11-2021 11:36 PM
Iols pun rase sakit tuh disini
Quote tikusmontok 3-11-2021 07:26 AM
Supersirap replied at 2-11-2021 10:22 PM
X dapat bayangkan betapa pedihnya lidah kanak-kanak malang tersebut

Kannn tergigit sikit pun dah sakit
Quote bottombikini 3-11-2021 08:36 AM
yihhh ngeri nengoknye
iols syak bahan masam lolipop tu telebih bancuh asid
Quote Artemesiaa 3-11-2021 10:42 AM
Ngeri sampai tersiat macam tu
Quote missbigrockstar 3-11-2021 12:52 PM
Kesian nya. Sakitnya dik
Quote IcyQueen 3-11-2021 01:21 PM
kesian la nampak adik mcm ni
Quote tripleid 3-11-2021 02:18 PM
Klau ulser,gusi berdarah,lidah melecet pakai  ubat gigi safi gamat ni elok...


Quote ais_kosong 3-11-2021 02:49 PM
Pedihnya.. dah la xboleh makan..
Kesian budak tu..
Quote Jitu 3-11-2021 04:26 PM
edayildiz replied at 2-11-2021 10:09 PM
kecian..saman la kak..
dulu kalau gula2 yg plastik corak hijau..gula2 tu ada gas kat dlm...dia ada c ...

gula2 brand torrone yg ada gas tu
ada sebekas adik sy beli
sy kurang gemar lah yg sy suka jenis mcm hacks, hudson's ada dua balang
mcm bukak kedai runcit pulak dah bersusun atas meja gula2

5.jpg
Quote adm7 3-11-2021 05:53 PM
Jitu replied at 3-11-2021 04:26 PM
gula2 brand torrone yg ada gas tu
ada sebekas adik sy beli
sy kurang gemar lah yg sy suka jenis m ...

Choc mint, orange mmg favourite selain hudson. 1 lg gula asam jawa. Tak igt brand apa. Dulu2 bersusun botol gula2 kat kedai runcit. 2 biji 10sen. 5 biji 20sen. Penuh kocek dgn gula2
Quote edayildiz 3-11-2021 06:27 PM
Jitu replied at 3-11-2021 04:26 PM
gula2 brand torrone yg ada gas tu
ada sebekas adik sy beli
sy kurang gemar lah yg sy suka jenis m ...

bethol gula2 ni la
i suka yg oren tutp jrg jmpa skrg..kalau yg putih tu selalu ada jer nampak..
Quote Jitu 3-11-2021 09:17 PM
adm7 replied at 3-11-2021 05:53 PM
Choc mint, orange mmg favourite selain hudson. 1 lg gula asam jawa. Tak igt brand apa. Dulu2 bersu ...

gula asam jawa brand Gulas rasanya masa 90an dulu 10 sen dpt 3 biji  mcm2 jenis ada
skrg ni lama dah tak beli sikit2 ni
sekali beli sepaket yg paling besar terus



6.jpg


Quote Jitu 3-11-2021 09:20 PM
edayildiz replied at 3-11-2021 06:27 PM
bethol gula2 ni la
i suka yg oren tutp jrg jmpa skrg..kalau yg putih tu selalu ada jer nampa ...

online byk
sy beli online je malas lah nak beli kat kedai runcit mcm budak2 pulak rasa malu lah
Quote pearl.silver 3-11-2021 09:32 PM
adm7 replied at 3-11-2021 05:53 PM
Choc mint, orange mmg favourite selain hudson. 1 lg gula asam jawa. Tak igt brand apa. Dulu2 bersu ...

Kedai runcit klu xcukup sen, dia ganti ngn gegula ni. Sukati dia jek.

Dedulu laa.
Quote edayildiz 3-11-2021 10:25 PM
Jitu replied at 3-11-2021 09:20 PM
online byk
sy beli online je malas lah nak beli kat kedai runcit mcm budak2 pulak rasa malu lah : ...

beli kt shopee kewww..

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 05:46 AM GMT+8 , Processed in 0.074770 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top