CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Suratkhabar kena GST, 7-Eleven minta maaf zahir dan batin

2-4-2015 11:36 AM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 7653| Komen: 32

Description: Rangkaian kedai runcit 24 jam paling terkenal di Malaysia 7-Eleven meminta maaf kerana tersilap mengenakan bayaran cukai barangan dan perkhidmatan (GST) untuk jualan akhbar.


Rangkaian kedai runcit 24 jam paling terkenal di Malaysia 7-Eleven meminta maaf kerana tersilap mengenakan bayaran cukai barangan dan perkhidmatan (GST) untuk jualan akhbar. Menulis di Facebook, 7-Eleven menjelaskan bahawa perkara itu berlaku akibat kesilapan sistem mesin jualan.

“Sejurus sahaja kesilapan sistem itu diketahui kami terus ambil tindakan dengan menarik balik produk ini daripada jualan supaya tidak menyusahkan pelanggan.

“Bagaimanapun kami faham bahawa insiden itu menyebabkan kekecewaan kepada pelanggan kami dan oleh itu kami dengan ikhlas memohon maaf,” kata 7-Eleven.

Rangkaian kedai runcit itu berkata masalah sistem sudah berjaya ditangani dan harga baru akan dilaksanakan secepat mungkin. 7-Eleven juga berkata mereka tidak akan menjual barang-barang lain terjejas sehingga masalah sistem ditangani sepenuhnya.

Beberapa pengadu memuat naik gambar di media sosial hari ini, mendakwa mereka dikenakan GST untuk pembelian akhbar. Selain 7-Eleven, KK Super Mart juga berdepan dakwaan sama.

Menulis di Facebook, KK Super Mart menyeru pengguna yang tersilap dikenakan GST agar kembali menuntut balik bayaran itu

16

Bagus
11

Marah
9

Terkejut
16

Sedih
6

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (73 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mesmerize 2-4-2015 09:54 AM
tajuk maaf zahir dan batin tu tak menahan
Quote siti_kus 2-4-2015 09:57 AM
kat petrol pump pun kenakan gst untuk surat khabar.
Quote kecimpret 2-4-2015 09:57 AM
YB DAP yg mula2 komplen pasal ni..beli the star kena GST
Quote jengkoil 2-4-2015 10:02 AM
Sape sape yg ada masa lapang...saman je..mana tau bleh cover perbelanjaan GST utk setahun...
Quote all4rez 2-4-2015 10:03 AM
Ampunkan dunia dan akhirat
Halalkan makan minum yang terGST
Maaf Zahir dan Batin...
Quote qronaldo7 2-4-2015 10:04 AM
alasan tak masuk akal tu pun nasib orang repot kalau tak senang2 wat untung.

mana mungkin barang penting hari2 orang beli lupa nak set ZERO GST
Quote Mary_jane 2-4-2015 10:06 AM
Asik2 mintak maaf je 7e ni. Nak caras khir toyo lettew.
Quote brownstone 2-4-2015 10:06 AM
baki 5 sen pon kadang2 7e x pulangkan
Quote sabbath_shalom 2-4-2015 10:09 AM
Nanti nak dekat PRU Meleis lupa la pasal GST semua ni.

Macam Mahathir cakap...Melayu mudah lupe
Quote kecimpret 2-4-2015 10:11 AM
sabbath_shalom replied at 2-4-2015 10:09 AM
Nanti nak dekat PRU Meleis lupa la pasal GST semua ni.

Macam Mahathir cakap...Melayu mudah lupe

nnt dekat PRU kasi BRIM pastu salahkan org cina..all back to normal
Quote R2D2 2-4-2015 10:14 AM
sebab tu semlm aku tgk ada sorang cina ni terkejut suratkhabar kena GST
last2 dia tak jadi beli
dia ambik The Sun je
Quote bluehedgehog 2-4-2015 10:15 AM
Dzeck:boikoi cilaka cina dap 7-11
Penjejak awan: boikot pelahap babi
Anak nogori: tu la sy ckap...bla bla bla...
Quote pilot 2-4-2015 10:19 AM
brownstone replied at 2-4-2015 10:06 AM
baki 5 sen pon kadang2 7e x pulangkan

aku rasa bukan sebab nilai 5 sen tu yg orang peduli...tp bengang sikap peniaga yg suka amik kesempatan
Quote dragger 2-4-2015 10:23 AM
peniaga sekarang ni tgh mengambil kesempatan dalam kesempitan...
Quote joyah33 2-4-2015 10:24 AM
saya terkena 01/04/2015 beli paper d 7-11 presint 15 putrajaya d caj GST ... terkejut gakkk
Quote gaara_X 2-4-2015 10:27 AM
report je customs......kasi deme kena denda je....
Quote dodolgemok 2-4-2015 10:41 AM
bluehedgehog replied at 2-4-2015 10:15 AM
Dzeck:boikoi cilaka cina dap 7-11
Penjejak awan: boikot pelahap babi
Anak nogori: tu la sy ckap. ...

kahkahkah boleh buat koleksi ayat macai penjilat bijan
Quote aTiKah_aYuNi 2-4-2015 10:46 AM
main mintak maaf je......kaut untung membabi buta sgt....
Quote xpdckelate 2-4-2015 11:03 AM
2-3 hari sibuk cerita gst,masuk mggu depan semua dah lupa,hidup mesti diteruskan

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 10:33 PM GMT+8 , Processed in 0.067454 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top