CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bas RapidKL Terbakar, 30 Penumpang Nyaris Maut

2-4-2015 11:10 AM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 11150| Komen: 25

Description: KUALA LUMPUR – Kira-kira 30 penumpang Rapid KL nyaris maut apabila bas yang dinaiki mereka terbakar dalam satu kejadian di Jalan Ipoh, berhampiran ...



KUALA LUMPUR – Kira-kira 30 penumpang Rapid KL nyaris maut apabila bas yang dinaiki mereka terbakar dalam satu kejadian di Jalan Ipoh, berhampiran Pasar Borong Selayang, di sini, malam tadi.

Kemalangan jiwa dapat dielakkan hasil tindakan pantas pemandu yang memberhentikan bas berkenaan di bahu jalan dan mengarahkan semua penumpang turun selepas menyedari sesuatu tidak kena dengan kenderaan itu pada kira-kira jam 9 malam.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata, 17 anggota dari Balai Bomba Hang Tuah, Jinjang dan Gombak bergegas ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan pada jam 9.10 malam.

“Ketika bomba tiba, api sudah pun marak membakar 90 peratus bahagian bas. Bagaimanapun, api dapat dikawal dalam tempoh dua minit.
 
“Semua penumpang berjaya dikeluarkan dan tiada kecederaan dilaporkan,” katanya.

Beliau berkata, siasatan dilakukan pasukan forensik bagi mengenal pasti punca kejadian.

11

Bagus
12

Marah
13

Terkejut
17

Sedih
6

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote damian_lee 2-4-2015 11:02 AM
next ... apa yang terbakar????
Quote skymania 2-4-2015 11:42 AM
Rapid kl bnyk bus dh nak lerai uzur tp masih dok ada atas jalan lg...
Quote blinkazwa 2-4-2015 11:46 AM
skymania replied at 2-4-2015 11:42 AM
Rapid kl bnyk bus dh nak lerai uzur tp masih dok ada atas jalan lg...

uzur lagi bas metro..
Quote kyroskebab 2-4-2015 11:47 AM
dalam pada tu ttp jugak nak naikkan tambang pengangkutan awam..

jadi mcm kes ni and monorail..nyawa penumpang jdi taruhan..
Quote Syd 2-4-2015 11:47 AM
kalau naik bas Jalan Klang Lama plak, rasa rasa mcm selalu terpikir
berapa ramai laa yang akan mati kena langgar ngan bas2 rapid neh
kemain laju2 dorang neh bawak bas

Quote alesandra 2-4-2015 01:27 PM
kelas dunia ke-3 nya rapidkl neh
Quote kentel 2-4-2015 01:41 PM

len seng tu nk reput..ade lagi dok jalan atas raya..ntah ada insuran ntah tak..
Quote aechae 2-4-2015 02:26 PM
rapidkl suwey tahun ni....
Quote nononcrux 2-4-2015 02:50 PM
skymania replied at 2-4-2015 11:42 AM
Rapid kl bnyk bus dh nak lerai uzur tp masih dok ada atas jalan lg...

BUS MINI Y ATAS JALAN TU DOK OK JE . . LGI ABAD DRI RAPID. .

Quote ex_klia 2-4-2015 03:25 PM
kyroskebab replied at 2-4-2015 11:47 AM
dalam pada tu ttp jugak nak naikkan tambang pengangkutan awam..

jadi mcm kes ni and monorai ...

Rapid tak naikkan tambang ye

Quote skymania 2-4-2015 06:08 PM
nononcrux replied at 2-4-2015 02:50 PM
BUS MINI Y ATAS JALAN TU DOK OK JE . . LGI ABAD DRI RAPID. .

Bus mini sama level ngan barangan singer taun 80-an...pakai puluhan taun pun masih menten...hahahaha...
Quote sabbath_shalom 2-4-2015 06:11 PM
Pra GST....makmur dah rakyat
Quote sabbath_shalom 2-4-2015 06:12 PM
alesandra replied at 2-4-2015 01:27 PM
kelas dunia ke-3 nya rapidkl neh

Gst kelas pertama..kata ummah bimbo
Quote mamarock 2-4-2015 06:30 PM
Monorel terbakar, bas terbakar. Musim pengangkutan awam terbakar ke?
Quote atekome 2-4-2015 07:00 PM
Aku ske bus mini dlu2 soo efisien..smua bnde redah..yg ptg smpai on time
Quote ultra78 2-4-2015 07:09 PM
skymania replied at 2-4-2015 06:08 PM
Bus mini sama level ngan barangan singer taun 80-an...pakai puluhan taun pun masih menten...hahaha ...

Uols pernah naik bas len seng? Iols pernah sekali naik....




Quote FOTHER-MUCKER 2-4-2015 10:42 PM
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-4-2015 10:47 PM
alesandra replied at 2-4-2015 01:27 PM
kelas dunia ke-3 nya rapidkl neh

Memang kelas dunia kitiga pun. tadi lebih kurang 9.30pm aku balik makan dari damansara utama nampak bas ni kat round board kat the ship restaurant menuju ke LDP. BAS buruk seburuknya dan tak berlampu belakang dan tiada brake light. Gila ke apa bas macam tu digunakan untuk bawa penumpang.
apa apa pun welcome to malaisie!
Quote alesandra 2-4-2015 10:49 PM
FOTHER-MUCKER replied at 2-4-2015 10:42 PM
Memang kelas dunia kitiga pun. tadi lebih kurang 9.30pm aku balik makan dari damansara utama nampa ...

gamba ko ke neh?bagusnya.ko report la kat SPAD ke hapa kaa?salah neh..eiiii
Quote flying_cow 2-4-2015 10:51 PM
FOTHER-MUCKER replied at 2-4-2015 10:42 PM
Memang kelas dunia kitiga pun. tadi lebih kurang 9.30pm aku balik makan dari damansara utama nampa ...

Report je kat SPAD sis. Do your duty as a citizen kaedahnya.

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 06:16 PM GMT+8 , Processed in 0.988754 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top