CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Ladylista Hiburan MENARIK Lihat artikel

SERAM~Tersalah bakar mayat

17-12-2014 12:56 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 2991| Komen: 1

Description: Queens (New York): Mayat seorang wanita reput selepas disimpan selama setahun di dalam peti sejuk beku di sebuah rumah mayat di sini setelah pengurusan rumah mayat itu tersilap menyerahkan mayat

Queens (New York): Mayat seorang wanita reput selepas disimpan selama setahun di dalam peti sejuk beku di sebuah rumah mayat di sini setelah pengurusan rumah mayat itu tersilap menyerahkan mayat kepada sebuah keluarga untuk dibakar.

Keluarga Leah Lehrer menyangka mereka menanam abu miliknya di tanah perkuburan di Queens, beberapa hari selepas wanita itu meninggal dunia 25 Januari lalu.

Tetapi, minggu ini, seorang penyiasat menemui mayat reput Leah di rumah mayat di Manhattan selepas berbulan berusaha mencari satu mayat yang dilapor hilang.

Penemuan itu yang dilaporkan media tempatan, mengesahkan mayat Rebecca Alper, 71, yang membunuh diri pada September 2013 dihantar untuk dibakar dan abunya diserahkan kepada keluarga Leah.

Bagaimanapun, pengurus rumah mayat dan pegawai kesihatan bandar tidak dapat memberi alasan mengapa mayat itu tidak dihantar untuk dibakar selepas tiga bulan, mengikut protokol yang ditetapkan bagi mayat yang tidak dituntut.

Kejadian itu mencetuskan kemarahan orang ramai dan mendorong siasatan dalaman ke atas Pejabat Pemeriksa Perubatan kerana ia berlaku selepas pihak berkuasa bandar membelanjakan AS$ 10.9 juta (RM38 juta) untuk membeli perisian baru bagi ‘menjejaki mayat.’

Pengurus rumah mayat menyedari kekeliruan itu Mei lalu apabila keluarga Rebecca bertanyakan mayatnya.

Ekoran itu, pegawai perubatan terpaksa menggali 300 kubur di Pulau Hart untuk mencari mayat Rebecca, tetapi tidak berjaya.

Kelmarin, mereka menyerahkan mayat Leah kepada keluarganya untuk dibakar.

“Kami meletakkan abu di dalam bekas, menanamnya dan mengadakan upacara kegamaan untuknya. Dia seolah-olah mati dua kali,” kata sepupu Leah, Joyce Liebman. - AFPBagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lkick2113 17-12-2014 10:45 AM
yahudi ek?????? tapi kenapa bakar????

Lihat semua komen(1)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 10:43 AM GMT+8 , Processed in 0.077034 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top