CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Ladylista Hiburan MENARIK Lihat artikel

TIPS~Ketahui Dara Gadis Melalui Tapak Tangan

17-12-2014 11:06 AM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 11059| Komen: 31

Description: TIPS MENGETAHUI GADIS MASIH D4R4 ATAU TIDAK MELALUI TAPAK TANGAN “Sebenarnya, melalui tapak tangan kita boleh membuat penelitian berbagai aspek tentang perangai atau sikap seseorang itu sama ada lel ...
TIPS MENGETAHUI GADIS MASIH D4R4 ATAU TIDAK MELALUI TAPAK TANGAN



“Sebenarnya, melalui tapak tangan kita boleh membuat penelitian berbagai aspek tentang perangai atau sikap seseorang itu sama ada lelaki atau perempuan.

Melalui tapak tangan juga kita boleh merenung masa lampaunya dan apakah yang tersirat dihatinya. Sentuhan ini disebut sentuhan antara hati ke hati. Akan tetapi ilmu meneliti tapak tangan ini tidaklah perlu mempunyai ilmu firasat atau batin. Memadai dengan melihat beberapa perubahan fizikal tapak tangan seseorang itu, sama ada mereka yang kuat bekerja, malas atau bermacam-macam lagi.

Justeru itu untuk memastikan seseorang gadis itu masih da ra melalui tapak tangannya. Retak pada bahagian kanan dan kiri tapak tangan kanannya menandakan gadis itu sudah tiada da ra. Jika gadis itu masih da ra, telapak tangannya samada sebelah kiri atau kanan tidak akan retak. Keretakan ini kelihatan jelas dengan urat-urat walaupun tangan gadis itu lembut.

Sebalikknya gadis yang masih ada da ra akan kelihatan kiri dan kanan telapak tangan kanannya licin dan lembut. Sebaliknya mereka yang tiada da ra, jika ditekan pada bahagian kiri dan kanan tapak tangan kanannya, warna pucat akan berlaku dan lekukan akan kelihatan terlalu mudah menolak balik ke asal.(Rajah C dan D).

Walau bagaimanapun tidak semua gadis akan mempunyai sisi reka bentuk yang dinyatakan sedemikian. Ini selalunya berlaku pada gadis yang berkulit tebal dan agak kasar. Tetapi untuk mempastikan kedudukan sebenar gadis itu antara masih da ra atau tidak, anda juga oleh memerhatikan pada bahagian tengah tapak tangan kanannya. Jika terdapat garisan yang terputus pada bahagian tengahnya bermakna gadis telah hilang da ranya. Akan tetapi garisan itu tidak putus bermakna gadis itu masih suci.

Selain daripada tapak tangan, ibu jari dan jari kelingking juga boleh memberikan petunjuk sama ada gadis itu masih suci atau tidak. Untuk tujuan itu anda banya perlu menyentuh ibu jarinya dan genggam selama satu minit. Jika ibu jarinya panas dan kelihatan merah apabila dilepaskan dari genggaman anda, gadis itu masih da ra.
Akan tetapi jika jari itu kelihatan kecut dan pucat walaupun panas, gadis itu sudah tiada suci lagi.

Untuk melihat jari kelingking pula anda hendaklah memegang jari kelingking gadis itu dengan sedikit kuat selama seminit, kemudian lepaskan. Tanyakan kepadanya bagaimana rasa jari kelingkingnya setelah digenggam dan dilepaskan.

Jika gadis itu mengatakan tiada rasa apa-apa, bermakna dia sudah hilang da ra. Tetapi jika dia berkata sesuatu yang sebagai contohnya, berdenyut, berdebar jantungnya, tersentuh perasaan pada hatinya atau setidak-tidaknya sedikit sakit yang berdenyut pada jarinya, maka gadis itu suci.(Rajah A dan B).

Biasanya sentuhan yang saya maksudkan ini hanya boleh dilakukan antara lelaki dan perempuan sahaja. Jika perempuan dengan perempuan melakukannya ia tidak memberi kesan kepada yang melakukannya. Tetapi untuk tujuan meneliti tapak tangan, anda sendiri boleh melakukannya dengan memerhati garis-garis yang ada. Jangan risau jika terdapat garis-garis pecah pada telapak tangan anda jika anda masih da ra. Sebenarnya ada kemungkinan oleh kerana anda bekerja agak keras, maka terdapat pada bahagian tapak tangan anda pecah-pecah atau berurat.

Walau bagaimanapun keperibadian yang mulia dan sentiasa menjaga kesucian diri tidak akan memberi sebarang kesan terhadap diri anda. “







Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siape_aku 10-12-2014 10:40 AM
retak kat tapak tangan n jari tu garis2  keh? sbb aku rase x adil kalo org nak judge pompuan camni....sbb kawan aku yg mmg baik tu....sekolah agama n mmg budak baik la...tutup aurat segala kalo nak compared dgn aku mmg jauh beza baiknye budak tu..... tapi tapak tgn die kasar n ade garis2 bnyk, sebab die cuci baju family die sental gune tangan...ade jugak kesan cop jari die dah hilang...tapi skang die dah kawen la....anak 2 org....die ustazah, suami die ustaz....
Quote suka2 11-12-2014 01:18 PM
zaman milinium ni ada lagi ke orang percaya tengok tapak tangan je dah boleh tahu gadis ada dara ke tak. kalau ada org nak cari bini guna guideline ni memang aku tepuk dahi kalau pompuan jenis buat kerja rumah hari2 atau pompuan jenis kerja kasar memangla tak dapat tangan yg lembut licin. kalau kerja keras update fb/ig/blog tu insyaallah tgh lembut lah
Quote anakmerah 14-12-2014 11:37 AM
Aku x setuju sbb aku dr kecik diasuh tok buat keje2 umah , kdg2 jeles dgn dak2 pompan lain yg ade tgn yg cantik mulus , tapi aku kasar n sampai skrg kasar nye x hilang sbb aku mmg jenis tak duk diam n xley tgk umah or office bersepah , try mcm2 losen Pon xmau nye lembut .. Ade habuk sket Pon aku dah rase lain mcm , mop Lantai mmg hari2 la , zmn dulu xde washing machine mmg basuh gn tangan Jela , dok Asrama Pon basuh baju tiap2 hari gune tgn , nk tgu mesin basuh mmg lmbt la nk tgu turn ..
Quote Cookie.Monster 14-12-2014 03:17 PM
Tidak setujuk guwe

Quote otai_g 14-12-2014 04:27 PM
adeh sp la yg rajin cipta teori x leh pakai ni?
Quote shernazz 14-12-2014 04:53 PM
Lagi satu tumit merah tu
Aku anak dua..tumit merah lg cm anak dara..:lol
Quote far_sya 16-12-2014 05:00 PM
mana  bole pecaya benda mcm ni kan..
yela kalo dari kecik dah biasa buat keje rumah takkan la tangannya masih lembut n tak merekah2 kan
Quote jimmyajim 17-12-2014 12:21 AM
nak tau dara ke tak, try cucuk la. kalau ada darah tu, dara la...  
Quote berun 17-12-2014 11:15 AM
dulu masa sekolah agama USTAZ aku cakap nak tahu orang itu kuat ONANI (LANCAP) ke tak tangan dia ada bau


KESIAN member aku g bau tangan dia
Quote biggirlduncry 19-12-2014 01:39 PM
jawapan2 korang....hahahahahahah
Quote Esmiria 23-12-2014 10:20 AM
jimmyajim posted on 16-12-2014 04:21 PM
nak tau dara ke tak, try cucuk la. kalau ada darah tu, dara la...

apa punya tips daaa
Quote Esmiria 23-12-2014 10:20 AM
berun posted on 17-12-2014 03:15 AM
dulu masa sekolah agama USTAZ aku cakap nak tahu orang itu kuat ONANI (LANCAP) ke tak tangan dia ada ...

ngarut ja.
Quote Loxlaxman 24-12-2014 02:54 PM
Aku tengok dara ke tak memang tak pandai .. tapi janda aku terer la...sekali dia buka mulut bersuara jer aku dah tau dara ke janda ..
Quote berun 29-12-2014 12:23 PM
Loxlaxman replied at 24-12-2014 06:54 AM
Aku tengok dara ke tak memang tak pandai .. tapi janda aku terer la...sekali dia buka mulut bersuara ...

kalau kertu macam mana nak detect
Quote shalola 4-1-2015 07:30 PM
Ciannya lah ai
Quote Leafumi 4-1-2015 08:56 PM
aku tak caya benda nih. habis camna kalau anak dara tu hari2 rajin buat keja2 rumah, membasuh memasak & etc. mesti tangan x lembut n kulit tangan kasar. melainkan dya pakai losyen ke apa2 produk jaga kulit. ataupun dia dasar pemalas mcm anak raja duduk saja kat rumah sambil jaga kecantikan saja.
Quote Esmiria 27-1-2015 09:47 PM
Sapelaaaaa taip petua niii
Quote LipasComel 8-2-2015 04:16 PM
Dulu cikgu aku penah ckp siapa tak ada anak rambut maksudnye tak ada dara. Xtau la dia serius ke atau nk menakutkn. Tp agak tak logik la nk menipu dkt kitorg yg umur 16tahun waktu tu.

Siap kata tumit yg pucat tu tak ada dara jugak. Kitorg girls dlm kelas tu diam saje la mengiakan sbb malas nk gaduh dgn cikgu. Takut nnt kata pelajar derhaka pulak
Quote watie_na 9-2-2015 03:21 PM
nak juga menyibuk. kawan aku (lelaki) pernah ajar aku mcm mana nak tengok girl tu dara or tak. tapi cuma boleh tengok kalau girl tu pakai ketat. dia ajar dgn tengok sisi pinggul. kalau kedua2 sisi pinggul rata, dan berlekuk ke dalam, x ada dara dah. tapi kalau elok je curve, mean dara lagi. tapi bukan senang nak tengok. bila dah expert aku lihat diri aku asyik menilai org. hati aku mula mengumpat, lagi2 kalau tengok yg pakai tudung, tapi dah x ada dara...

Lihat semua komen(31)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 11:54 AM GMT+8 , Processed in 2.071888 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top