CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Jangan Memekak, Anak Maid Filipina I Kena C19 Nak Rawat Kena Bayar Ya"- Mike

9-8-2021 09:32 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 12334| Komen: 77|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Mungkin bengang dengan segelintir rakyat Malaysia yang masih menyalahkan kerajaan atau Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana gagal menangani pandemik covid-19, pengarah terkenal Michael Ang memi ...

J

Mungkin bengang dengan segelintir rakyat Malaysia yang masih menyalahkan kerajaan atau Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kerana gagal menangani pandemik covid-19, pengarah terkenal Michael Ang meminta mereka bermuhasabah.

Ini kerana pembantu rumahnya yang berasal dari Filipina mahu meminjam duit sebanyak RM5,000 untuk rawatan anak-anaknya yang mendapat Covid-19 kerana mereka perlu membayar rawatan tersebut!


Foto :

Menurut Michael lagi, rupa-rupanya di sana tiada kemudahan yang disediakan seperti di Malaysia.

Tiada pusat kuarantin seperti Maeps atau pemberian vaksin secara percuma. Jika mahu mendapatkannya juga perlu lah membuat bayaran. Jadi, bersyukur lah rakyat Malaysia!


"By the way vaccine sana memang free jugak but only for the elderly above 50 I think."

Para pengikutnya turut bersetuju dengan kenyataan Michael bahawa walaupun ada kelemahan, tetapi perkhidmatan perubatan kita tetap antara yang terbaik di dunia.


Foto : Ig

Betul kata Michael Ang. Jika melihat senario di negara Asia lain misalnya, pasti kita akan bersyukur dengan kelebihan berada di Malaysia. Anda pun setuju juga ke? - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote midori_katana 9-8-2021 10:00 PM
Setuju!! Sistem kesihatan kita terbaik .. tentulah ada kekurangan yg masih boleh dibuat pembaikan.
Quote edayildiz 9-8-2021 10:18 PM
kat thai and indon byr jgk kan? bersyukur jer la jd org malaysia wpn politaik kita mcm krik2 tp rasanya negara kita lg herlok dr negera berdekatan.
Quote salmon-suki 9-8-2021 10:20 PM
Ai ada borak ngn macik cleaner,dia ckp dia syukur laa keje kt malaysia nih,dpt vaksin free,and sistem vaksin tu way better drpd negara dia.. walaupun lambat sikit turn,tp dia sabar..dah dpt 1st dose,hepi je macik tu..tggu 2nd dose laa plak..tp kesian laa jgk,sakit2 dia,fever,bos paksa dtg keje..untung dia jenis kuat semangat..

Kdg2 y jenis byk bunyi ni,dorg tin kosong je,byk merungut tp xde solutions..bila ditanya psl solutions,duk putar belit benda sama...pstu mengutuk,tp perangai sama hina drpd org y dikutuk tu..
Quote annadonna 9-8-2021 10:21 PM
Memang pun.
Quote doubleharmonic 9-8-2021 10:22 PM
boleh dah campak mazlina del ray yang kuat memekak tu kat pilipin. dah memang laki leluhur situ pon khenss?
Quote enot_sibudak 9-8-2021 10:24 PM
salmon-suki replied at 9-8-2021 10:20 PM
Ai ada borak ngn macik cleaner,dia ckp dia syukur laa keje kt malaysia nih,dpt vaksin free,and siste ...

chuoollss iols setuju..cth simple ramai merungut kta xleh smbhyg jemaah.. masjid xbukak.. kt tmpt iols ni bila masjid bukak ja hr tu utk solat fardhu xramai pun.. kot la dah bukak sblm pkp org berpusu2... pak chik2 yg sntiasa pergi redho ja bila dh ttp..sbb nya kerana mereka ni faham.. yg banyak bunyik ni ntah2 solah fardhu kt rumah jer... bleh jer solat jemaah ngan ank bini.. xdk masalah.. tp stail ada saja nk pertikai xpuas ati mmg bunyi la
Quote Fortiori02 9-8-2021 10:32 PM
Kdg2 dorang ni komplen for the sake of complaining je
Quote nazzse 9-8-2021 10:56 PM
Mana yg sibuk puji negara luar sebelum ni

Colleague iols di Myammar kena covid, lansunf kerajaan tak sediakan pape. Hq iols di TH yg kena sediakan ubat,makanan hantar ke staff tu.
Quote salmon-suki 9-8-2021 10:58 PM
enot_sibudak replied at 9-8-2021 10:24 PM
chuoollss iols setuju..cth simple ramai merungut kta xleh smbhyg jemaah.. masjid xbukak.. kt tmpt  ...

Ye sis..sbb org2 y ai kenal prominent masjid,dorg chillex je masjid xbukak..y berisiko tggi bg peluang kt y kurg berisiko utk pegi imarahkan masjid..

Ni y byk bunyi masjid pn xjejak...tp sbb nak kutuk gomen kan,cari jelaa apa2 isu,mula lah play religion card..
Quote tobobon 9-8-2021 11:01 PM
enot_sibudak replied at 9-8-2021 10:24 PM
chuoollss iols setuju..cth simple ramai merungut kta xleh smbhyg jemaah.. masjid xbukak.. kt tmpt  ...

Ni semua yg dtg seminggu sekali jer solat untuk solat jumaat ..yelah..kan...ada dalil ker hadis tiga kali x pegi jumaat..murtad ker apa..ummah tacoood
Quote armin 9-8-2021 11:04 PM
Kekurangan kkm ni sebab budget asyik kena potong, gaji doktor rendah, working hours mengalahkan buruh, layan doktor kontrak macam sampah. Bab untuk rakyat ok
Quote enot_sibudak 9-8-2021 11:22 PM
salmon-suki replied at 9-8-2021 10:58 PM
Ye sis..sbb org2 y ai kenal prominent masjid,dorg chillex je masjid xbukak..y berisiko tggi bg pel ...

pak chik kt rumah iols duduk jer rileks2 sbb dia dh 50 thn ke atas kn vaksin lengkap..dia x g masjid lama dh.. lps jer dpt vaksin g dh masjid.. suka dia.. tp xdak rungut apa..redha ja.. banyak bunyik dlm fb ni yg bru nk menuntuk ilmu konspirasi
Quote enot_sibudak 9-8-2021 11:23 PM
tobobon replied at 9-8-2021 11:01 PM
Ni semua yg dtg seminggu sekali jer solat untuk solat jumaat ..yelah..kan...ada dalil ker hadis ti ...

ulamak dh bgtau dh sebab2 musabab.. arghhhh ulamak apa tau ktanya... mengikut telunjuk syaiton ktanya..
Quote mama_neko 9-8-2021 11:51 PM
bygkan, kalau hang miskin, hang mati ja la... tu la condition kat pilipin and certain 3rd world country..  takdak free vaccination program and rawatan..
Quote AnnaSendin 9-8-2021 11:54 PM
Syukur jadi warganegara ic biru, ic merah, yang tak ber-ic. Hampir sume sektor gomen suap. So weols jangan asyik merentan ajer macam sorang retis yang kawin dengan jejan mix blood tu. Balik Malaysia terus terlolong nak itu ini.
Quote cucuq 9-8-2021 11:55 PM
salmon-suki replied at 9-8-2021 10:20 PM
Ai ada borak ngn macik cleaner,dia ckp dia syukur laa keje kt malaysia nih,dpt vaksin free,and siste ...

Ye sis tu sbb rmai yg sggup msuk msia jdi pati sis..n ade yg lari lpas dptkan rawatan kt spital kerajaan..byk dh mcm tu..kerajaan rugi brjuta2 sthun apabila warga,asing lari x nk bayar bil spital lpas dptkn rawatan


Quote lilac85 10-8-2021 12:13 AM
Vaksin free to still masih yg tk mau vaksin
Quote izat123 10-8-2021 12:31 AM
Apek ni tahu ke tak orang memekak kenapa? Bandingkan healthcare policy negara kita yang bagi rawatan percuma dengan Filipina kenapa? Orang tak memekak pasal tu lah bila cakap kerajaan gagal. Hari hari 4-5 bas orang mati dah Mike oi. Bukak lah mata. Semalam saja Malaysia nombor 5 kes kematian tertinggi harian dalam dunia (360). Sebab tu kata artis ni kadang kadang bodoh diorang tak tahu pun apa isu tapi sibuk nak komen. Tak semua lah ada je artis artis bijok macam Amerul Affendi, Bront, Naim Daniel, Sharifah Amani semua tu.
Quote Ayda89 10-8-2021 01:03 AM
Bagus mike sedarkan mulut2 hansuang yg tak reti bersyukur tu semua

Lihat semua komen(77)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 11:32 PM GMT+8 , Processed in 0.237993 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top