CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tok Mat Tolak Tawaran Tan Sri Muhyiddin Untuk Jawatan Timbalan Perdana Menteri

10-8-2021 01:37 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3066| Komen: 19

Description: Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hasan menolak tawaran untuk menjadi timbalan perdana menteri kerana menghormati keputusan parti itu, kata Datuk Seri Ahmad Maslan.
Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hasan menolak tawaran untuk menjadi timbalan perdana menteri kerana menghormati keputusan parti itu, kata Datuk Seri Ahmad Maslan.

Setiausaha Agung Umno itu mengatakan bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah membuat tawaran itu kepada Mohamad awal tahun ini.

"Ia betul dan perkara itu tepat. Namun, yang terbaik adalah menjemput timbalan presiden untuk memberikan pernyataannya," kata Ahmad dalam siaran langsung pada hari Isnin malam.


Foto: mstar

Dia menambah bahawa Umno telah mencadangkan pada Oktober lalu agar jawatan timbalan perdana menteri diberikan kepada mereka, tetapi cadangan itu tidak diendahkan hingga ke saat-saat terakhir.


Ahmad mengatakan bahawa partinya telah mengarahkan dia dan bendahari, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk mewakili Umno bagi berunding dengan Perdana Menteri pada Oktober lalu.

"Kami mencadangkan beberapa perkara, termasuk penubuhan majlis presiden untuk mengatasi pandemik Covid-19 dengan segera, memperbaiki ekonomi, mempercepatkan pilihan raya umum setelah keadaan bertambah baik dan kami juga menginginkan jawatan timbalan perdana menteri," kata Ahmad.

Dia mengatakan bahawa cadangan itu hanya dilayan beberapa jam sebelum Umno memutuskan untuk menarik sokongannya terhadap Muhyiddin pada 7 Julai.

"Apa jenis kawan ini? Bukan kedudukan yang kita kejar tetapi keikhlasan, " tambah Ahmad Maslan.

Dia juga mengatakan bahawa Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bersumpah di hadapan beberapa ahli parlimen Umno bahawa dia tidak akan menyokong presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri.

"Tuduhan bahawa Ahmad Zahid akan bersama Pakatan Harapan atau DAP tidak berasas," katanya.

Ahmad Zahid telah mengumumkan bahawa parti itu telah menarik sokongannya terhadap kerajaan Perikatan Nasional, dengan mendakwa bahawa kerajaan sekarang telah kehilangan majoriti di Dewan Rakyat pada 7 Julai. - CARI

Sumber: The Star

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakikuDibibirmu 10-8-2021 01:43 PM
Berapa banyak timbalan daaa
Quote ulamalu 10-8-2021 01:47 PM
Krn dia x nak tu yg offer ke Pak Mail ke?
Quote febreze 10-8-2021 02:08 PM
better tokmat jd presiden drpd jibby n komedi
Quote Minami2013 10-8-2021 02:11 PM
Naik la tok mat jadi presiden umno. Baru nmpak cahaya sikit politik malaysia ni.
Quote 3chanceno 10-8-2021 02:13 PM
Dari artikel nie, macam PeeMmmm terdahulu  offer Tok Mat jadi timbalan dan ditolak..setelah itu baru di offer pada Pak Long..kalau salah pemahaman meols, sila betulkan..tenkiu
Quote apam 10-8-2021 02:39 PM
Edited by apam at 10-8-2021 02:52 PM

Lantaklah korang. Ahlipolitaik memang banyak drama. Sampai kiamat pun tak abis even nak kiamat nanti pun dorang akan spin nyalahkan org lain jugak
Quote pu3_rania 10-8-2021 02:59 PM
3chanceno replied at 10-8-2021 02:13 PM
Dari artikel nie, macam PeeMmmm terdahulu  offer Tok Mat jadi timbalan dan ditolak..setelah itu baru ...

Ya betul
Syabas Tok Mat menolak secara bermaruah jawatan TPM
Quote Decaffeinated 10-8-2021 04:33 PM
Dia mengatakan bahawa cadangan itu hanya dilayan beberapa jam sebelum Umno memutuskan untuk menarik sokongannya terhadap Muhyiddin pada 7 Julai.

Ni kira merajuk ka apa?
Quote iqbalriad 10-8-2021 09:44 PM
pu3_rania replied at 10-8-2021 02:59 PM
Ya betul
Syabas Tok Mat menolak secara bermaruah jawatan TPM

Dia dilihat jauh lebih baik dan bersih dari wak jahit dan abam najib. Jawatan ditawarkan pada dia atas maslahat umum. Takkan nak tawar kat cluster mahkamah. Hilang akal ke.
Quote white_musk 10-8-2021 09:45 PM
Tokmat pun tak boleh pakai... Ada yang mamagang
Quote OsHiN_hOnEy 10-8-2021 09:47 PM
sian paklong
hari2 jadi badut announce
pkpkpkpkpkp

sekali 2nd choice rupanya

anyways apa jer kredibiliti tokmat ni
yg ramai rasa he has what it takes to be a PM
kohkoh
Quote zaianim 11-8-2021 07:56 AM
Saya suka kalau Tok Mat ni jadi Presiden Umno tapi tu lah.. ntah bila lah Zahid Hamidi ni nak letak jawatan! Jangan jadi mcm Najib dulu.. susah nau nak letak jawatan.. last2 PRU14 bungkus..
Quote zamzam 11-8-2021 08:05 AM
3chanceno replied at 10-8-2021 02:13 PM
Dari artikel nie, macam PeeMmmm terdahulu  offer Tok Mat jadi timbalan dan ditolak..setelah itu baru ...

Ya awal tahun offer tp xmau. Pastu nak kata abah xdulik pd pemimpin umno ke? Dah kita semua suka tok mat apasalahnya dia lupakan hal parti sekejap dan bersama kerajaan bantu rakyat.
Quote zamzam 11-8-2021 08:08 AM
Decaffeinated replied at 10-8-2021 04:33 PM
Dia mengatakan bahawa cadangan itu hanya dilayan beberapa jam sebelum Umno memutuskan untuk menarik  ...

Nak bagi jd tpm tp mintak itu ini. Banyaklah cekadak kau mat maslan. Jadilah tpm dulu pastu guna kuasa untuk mendesak kabinet buat apa yg patut.
Quote Normabaru 11-8-2021 08:10 AM
apam replied at 10-8-2021 02:39 PM
Lantaklah korang. Ahlipolitaik memang banyak drama. Sampai kiamat pun tak abis  even nak kiamat ...

Setujuuuu.. Ntah hape2.. Lepas satu.. Satu. Game of throne and house of cards pon xseteruk ni.. only in mesia
Quote zamzam 11-8-2021 08:13 AM
OsHiN_hOnEy replied at 10-8-2021 09:47 PM
sian paklong
hari2 jadi badut announce
pkpkpkpkpkp


Dia ceo cycle & carriage sebelum masuk politik
Quote Whitepinkrider 11-8-2021 10:35 AM
dahsyat sungguh term durian aritu. tok mad tak makan doyan kot
Quote Decaffeinated 11-8-2021 10:39 AM
zamzam replied at 11-8-2021 08:08 AM
Nak bagi jd tpm tp mintak itu ini. Banyaklah cekadak kau mat maslan. Jadilah tpm dulu pastu guna k ...

Mana ada dia minta mcm2. Baca ayat tu offer last minute mcm tak nak bagi ja.
Quote zamzam 11-8-2021 11:02 AM
Decaffeinated replied at 11-8-2021 10:39 AM
Mana ada dia minta mcm2. Baca ayat tu offer last minute mcm tak nak bagi ja.


Mat maslan jumpa pm october kan? Selain tpm depa mintak yg lain2 tp pm xlayan mungkin nak kena pikir panjang dulu lah kot or bincang dgn menteri yg lain. Then awal tahun baru offer tpm kat mat hassan. Tp tuntutan yg lain still xlyn mcm buat majlis presiden pn. So mmg pm offer kat mat hassan dulu baru pak mail.

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 06:27 AM GMT+8 , Processed in 0.055639 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top