CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Potong Telinga, Dibakar-Dera Anak Monyet Sampai Mati, Siap Rakam!

10-8-2021 01:42 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4090| Komen: 22

Description: Rakaman memaparkan seekor anak monyet yang didera sehingga mati ternyata mencetuskan kemarahan ramai.
Rakaman memaparkan seekor anak monyet yang didera sehingga mati ternyata mencetuskan kemarahan ramai.

Rakaman itu dibongkarkan oleh kumpulan pejuang hak asasi haiwan, yang mana ia diperolehi menerusi grup penjualan haiwan dalam talian.


Menurut badan bukan kerajaan (NGO) Lady Freethinker yang berpangkalan di United Kingdom (UK), mereka menemui video itu ketika membuat siasatan mengenai penderaan haiwan.

Foto: Daily Star

Difahamkan, anak monyet itu didera dengan beberapa jenis seksaan sebelum dibunuh.

Ia termasuklah memotong telinga, memasukkan pin ke dalam lidah dan mata serta menggantung haiwan itu untuk dipukul.

Dalam satu video, kelihatan seekor monyet dibakar dengan api.

Kata NGO itu, grup berkenaan disertai individu persendirian atas tujuan membeli anak monyet. -CARI

Sumber: mStar Online
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 10-8-2021 01:49 PM
manusia kann
tangan yang kuat rosakkan donya
flora dan fauna dan jugak ummah sepertinya
aku harap biar yang buat tu terkena badi monyet
Quote noor2 10-8-2021 01:52 PM
Sedihnya tengok ..
Quote Artemesiaa 10-8-2021 01:53 PM
Kejamnya perbuatan harap dihukum seberat mungkin
Quote edayildiz 10-8-2021 01:59 PM
sedihnya.. xsampai ht nk tgk..tp i pnh tgk manusia durjana kt kg i dera ..tp bkn monyet..lg satu spesis..i pgil beruk..xtau la org kl pgil apa..
nngis2 haiwan tu tau..benci bethol ingt..masa tu i kt kg atuk i sskjp..pakcik tu mrh sbb mr beruk tu tamo panjat pokok kelapa kot..tp i tacod la mr beruk tu gigit perempuan kan..rindu la kg zaman dulu
monyet ni mcm sepupu dorg jgk kn..dorg ni menghiburkn jgk kdg2
Quote Skuau 10-8-2021 02:14 PM
Edited by Skuau at 10-8-2021 02:17 PM
nakkomenjugak replied at 10-8-2021 01:49 PM
manusia kann
tangan yang kuat rosakkan donya
flora dan fauna dan jugak ummah sepertinya


itu hutan kasi tebang pokok kayu sumer,tanah kasi rata...itu kita mau buat rumah la,kilang la,mall la,klinik la,spital la,sekolah la,universiti la,mcm2 la..kasi rakyat...jugok- kapitalis & politician...
Quote nakkomenjugak 10-8-2021 02:20 PM
Skuau replied at 10-8-2021 02:14 PM
itu hutan kasi tebang pokok kayu sumer,tanah kasi rata...itu kita mau buat rumah la,kilang la,ma ...

heheheh ujung2 rumah harga 1mil keatas local tak mampu beli
Quote Kurex 10-8-2021 02:22 PM
Esok2 mati la orang yg kejam ni dek sengsara terkena covid
Quote Kurex 10-8-2021 02:23 PM
Artemesiaa replied at 10-8-2021 01:53 PM
Kejamnya perbuatan harap dihukum seberat mungkin

Iols cuma harap dia sengsara terkena covid
Quote any42 11-8-2021 04:46 PM
kesiannya. org mcm ni lama2 bleh jd pmbunuh bersiri. xde empati mmpu dera bunuh binatang lama2 cri mngsa mnusia pula.
Quote imanjannah 11-8-2021 05:54 PM
kat negara mana ni, sedihhnnya
Quote Hazifahrun1906 13-8-2021 07:53 PM
Kesiannya.. gamaknya manusia..eloknya pelaku pn mati dlm keadaan yg sma dgn nk monyet 2! Adil!!!
Quote Burong_Hantuk 13-8-2021 07:59 PM
Ada videonya X?
Quote missbigrockstar 13-8-2021 08:09 PM
Sedihnya. Tak sanggup tgk video walaupun ada. Nanti terngiang2. Tgk mata anak monyet tu terpancar ketakutan yg amat. RIP little monkey. May the culprit rot in hell after sengsara sakit covid
Quote spicygirl3 29-8-2021 03:33 AM
Thats mean la
Quote batmana 29-8-2021 07:27 AM
Kt akhirat mmg kna balas la jwbnya
Quote namr 29-8-2021 01:16 PM
psikopat ni..lama2 dia buat kat manusia pulak
Quote Rogue98 29-8-2021 01:19 PM
Astaghfirullahhh....
Semoga pelaku tu dapat balasan berganda lagi dasyat kat dunia ni.
Quote I.K.A888990 29-8-2021 02:47 PM
Ya Allah
kau jgn manusia. mana hati otak kau letak
kesian haiwan tu.
Quote SecretLuv 29-8-2021 04:03 PM
Kesiannya.. Tak sanggup nak tengok

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 11:14 PM GMT+8 , Processed in 0.051747 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top