CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Terbaik Misi! Macam-macam Gaya Keluar Jadi Buai Bergerak Pujuk Bayi Menangis

5-7-2021 11:01 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5182| Komen: 21

Description: Seorang jururawat terpaksa menjadi ‘buaian bergerak’ gara-gara pesakitnya yang masih kecil itu tidak berhenti menangis walaupun hampir semua staf gagal cuba untuk memujuknya.
Seorang jururawat terpaksa menjadi ‘buaian bergerak’ gara-gara pesakitnya yang masih kecil itu tidak berhenti menangis walaupun hampir semua staf gagal cuba untuk memujuknya.


Kredit foto: TikTok


Menerusi video dimuat naik Syeera di akaun Tiktok, kelihatan rakannya sedang mendodoikan seorang bayi yang tidak berhenti menangis. 

Jururawat bernama Fida itu kelihatan bersungguh-sungguh bergerak ke kiri dan kanan bagi ‘menenangkan’ kanak-kanak itu.



Bayi itu bagaimanapun berhenti menangis selang beberapa minit selepas didodoikan. 



Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet memuji tindakan jururawat berkenaan kerana masih bersabar memujuk si kecil itu. 



Malah, ada di antara mereka berseloroh mengatakan bahawa kanak-kanak berkenaan ingin mengajaknya bersenam.


Sumber: OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 5-7-2021 11:12 AM
Haha tomey dan gigih dia dodoikan baby tuh
Quote Nana_Man 5-7-2021 11:35 AM
Tinot7 replied at 5-7-2021 11:12 AM
Haha tomey dan gigih dia dodoikan baby tuh

Aah... mak2 pun lum tentu sanggup buat mcm gitu ngan anak sendiri. Sapa2 yg dpt nurse ni memang beruntung. Hehe
Quote Lagubestbest 5-7-2021 11:43 AM
Quote Nnasda53 5-7-2021 12:02 PM
Semoga mereka semua ni dalam rahmat Allah swt.
Comey je nurse dodoikan baby tu.
Quote Mulotkoyak 5-7-2021 12:03 PM
Bgus nurse cmni... Kesian pun ade.. Sbb mesti penat kn lyn kerenah pesakit.. Budak plak tuh...
Quote violetungu 5-7-2021 12:07 PM
Tah2 budak tu nak mak dia tu nangis x berhenti..
Quote matchstick 5-7-2021 12:12 PM
Tak dpt tgk vedio..
Quote ufc214 5-7-2021 12:33 PM
Tak terbalas jasa seorang misi
Quote airmineral 5-7-2021 01:05 PM
da mcm berzumba dodoikan ko dik
sian acik misi tu hihi
harap adik dgn acik misi sihat2 je ye
Quote Supersirap 5-7-2021 01:20 PM
Semoga urusan mereka ini sentiasa dipermudahkan
Quote bluebutter 5-7-2021 02:09 PM
Semoga murah rezeki adik nurse ni sebab berbuat baik.

Amin.
Quote Artemesiaa 5-7-2021 02:38 PM
Syabas dan terima kasih buat jururawat tu atas khidmat yang diberikan
Quote mamajawie 5-7-2021 03:09 PM
budak tu nak tdo pun xselesa sebab tangan dia berbalut..cam baby iollss masa lepas bersalin terus kena tahan wad  n tangan dia berbalut dengan stik kayu n bandage sbab nak bagi cucuk ubat kat urat tangan..nak full bedung tak boleh sebab kuning tinggi plak time tu..tapi kalu x bedung kang tangan dia asyik ketuk bekas katil baby tu..nk x nk iollss bedung gak sebab asyik menangis bila terkena bekas tu..dgan iollss2 skali menangis ksian tgok tangan baby biru2 kena cucuk
Quote Tinot7 5-7-2021 05:15 PM
Nana_Man replied at 5-7-2021 11:35 AM
Aah... mak2 pun lum tentu sanggup buat mcm gitu ngan anak sendiri. Sapa2 yg dpt nurse ni memang be ...

Ha ah beruntung
Quote TomyamPuteh 5-7-2021 05:40 PM
Aku plg kagum tgk kakak misi pegang baby sebelah tangan je.
Quote star_karat 8-7-2021 11:40 AM
Dlm tak sedar nurse dpt pahala.
Quote hashashes 8-7-2021 11:43 AM
Penjawat awam boleh upload ke video camni masa bekerja?
Quote salmon-suki 8-7-2021 09:46 PM
Cian nye..nape tgn tu?
Quote SedihPedih 9-7-2021 03:14 PM
kerja misi ni kan... mmg kena tabah and hati mulia.. esp yg kerja kt wad2

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 10:32 AM GMT+8 , Processed in 0.318097 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top