CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Wanita Tertekan Disalahkan Suami Orang 'Tak Reti Jaga Suami Sendiri'

4-7-2021 11:51 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6438| Komen: 33|Original author: Oleh: LilRose

Description: Pengacara Fedtri Yahya sejak kebelakangan ini sering berkongsi luahan hati warganet yang tertekan terutama dengan masalah rumah tangga.
Pengacara Fedtri Yahya sejak kebelakangan ini sering berkongsi luahan hati warganet yang tertekan terutama dengan masalah rumah tangga.


Kredit foto: IG


Baru-baru ini, dia berkongsi di Twitter luahan seorang wanita yang sangat tertekan apabila suaminya bermain cinta dengan isteri orang.

"Asbab PKP ni juga, saya sering mengalami serangan panik dan sesak nafas.

"Suami kantoi curang dan berhubungan dengan isteri orang sejak PKP pertama," luah wanita itu.


Kredit foto: Twitter

Lebih menyakitkan hati apabila 'pengacau' rumah tangga itu mengakui dia merindui suami wanita berkenaan dan membanding-bandingkan dengan suaminya sendiri.


Malah, suami orang ketiga itu menyalahkan wanita berkenaan kerana 'tidak reti menjaga suami sendiri'.


Kredit foto: Twitter

Di ruangan komen, ramai menggesa wanita itu segera meninggalkan suaminya.

"Kadang-kadang wanita tidak boleh terlalu lemah, bodoh-bodoh dan mengalah. Kena ada back up plan walaupun sedang bahagia," antara komen warganet.


Kredit foto: Twitter

Segelintir warga maya juga meminta wnaita itu supaya menguatkan semangat menghadapi dugaan hidup ini selain mengingatkan bahawa apa yang terjadi bukan kesalahan daripadanya.

Sudahlah serabut dengan PKP, selamba pula si suami pamer kemesraan dengan wanita lain tanpa rasa bersalah. - CARI

Bagus
2

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 5-7-2021 12:12 AM
Asbab asbab asbab iols jadik alergik pula dgn perkataan asbab. LOLLLL
Quote CiliPadiSedap 5-7-2021 12:19 AM
LadyCarefree: Asbab asbab asbab iols jadik alergik pula dgn perkataan asbab. LOLLLL

Contoh nyata friska perampas rumah tangga suami orang. Terbaik punya kisah benar. Badal afrika
Quote Lentera 5-7-2021 01:25 AM
CiliPadiSedap replied at 5-7-2021 12:19 AM
Contoh nyata friska perampas rumah tangga suami orang. Terbaik punya kisah benar. Badal afrika

Heppp jangan seru nama dia. Tengah busy merawat madunya yg sakit agaknya tu
Quote nakkomenjugak 5-7-2021 01:37 AM
yang laki tak pandai jaga bebed sendiri. yihhh yikessss uwekk
Quote melinda_kerr 5-7-2021 01:40 AM
Edited by melinda_kerr at 5-7-2021 08:53 AM

Tpi apapun jgn libatkan diri dr bagi nasihat kt wanita mcmni.. ujung2 die akan kutip laki tak guna dia tu balik. Pernah tekena kt diri sendiri yaZ punyalah aku bg nasihat, ujung2 bila dah bahagia balik ckp kita nk doakan die bepisahhhhh. Mostly prempuan cmmni cayalah. Dia hanya nak org cakap apa die nak dgr. Selebihnya mmg die nak laki tu balik.
Quote ajinomotonosuga 5-7-2021 07:00 AM
melinda_kerr replied at 5-7-2021 01:40 AM
Tpi apapun jgn libatkan diri dr bagi nasihat kt wanita mcmni.. ujung2 die akan kutip laki tak guna d ...

Btuiiiii

Klo btui dia angin satu badan dia pi seranggggg itu jantan...potong kotey potong kaki bawak parang pi opis dia kejo satu Selangor..niii baru btuui punye tindakan..

Ni jenis luah masalah..dengar potpet dia
Last last pi olidei n happy balik walo laki masih curang...tak caye..tuuuuuuu bini gemok Shuk tuu..depan mata..dah terang jelas..last apa haaaa

Demi anak laa konon...jgn plak mcm rita rodini ..dah cerai dokkkkk layan angan angan lama bekas laki..anak besorr depan mata tak sedar dok sengih sesoang cam oang gila..abangggg oohh abangg sayangg

Tu laaa masa ada..dapat..ko sesia kan

Dah lebor ..yelek..layan air liur berangan
Quote Nana_Man 5-7-2021 07:04 AM
Abih asal tk mintak cerai??
Quote shernazz 5-7-2021 08:51 AM
melinda_kerr replied at 5-7-2021 01:40 AM
Tpi apapun jgn libatkan diri dr bagi nasihat kt wanita mcmni.. ujung2 die akan kutip laki tak guna d ...

Sebijik cam kes pu apa tah tu..abu ke si kambing tu
Quote chinta89 5-7-2021 09:07 AM
baca komen2 dlm ni yeahhhh serve u right
Quote AKAZ85 5-7-2021 09:26 AM
Alaa.. Xde sape ke bukak thread bini lembam syuk boroi meroyan skandal syuk ugut nak bunuh diri ni.. Kakyung dah menggeletar nak bagi 'sepatah 2 kata' ni... {:smile
Quote isseliparjepun 5-7-2021 09:26 AM
I kenal seorang umat, kalau jadi kes kes begini dalam kalangan kawan-kawannya, she akan salahkan si isteri yach. Jantan tak pernah salah. Pada I pulak, I setuju jah komen komen lain. Buang masa bagi nasihat sebab ujung ujung kembali jua pada si suami.  Punya lama suami dia mencurang and sheols stay lagi? Mungkin sebab sheols tak bekerja, so kalau cerai anak anak macam mana pula.
Quote MoonRise 5-7-2021 09:38 AM
Balas la balik, laki orang tu dayus. Tak reti jaga bini sendiri.
Kita ni jangan lembik sgt. Mudah kena buli
Quote LautBiru52 5-7-2021 10:01 AM
Maruah kau dah dipijak-pijak. Suami, skandal, suami kepada skandal semua ambik kesempatan salahkan kau. Ujung- ujung mengadu nasib tapi masih stay. Blah je la. Hidup ni bukan lama pun. Pejam celik tau-tau dah nak mati dah
Quote Suchi 5-7-2021 10:03 AM
melinda_kerr replied at 5-7-2021 01:40 AM
Tpi apapun jgn libatkan diri dr bagi nasihat kt wanita mcmni.. ujung2 die akan kutip laki tak guna d ...

Huhu iols dah malas dah dengar kalau
Kawan2 meluahkan perasaan pasal masalah umahtangga.
Kalau kat wassap grup tu langsung iols tak amik tahu lagi2 kalau asik masalah yg sama je dah bertahun2.
Dulu 10 tahun lalu luah menda sama gak ni luah lagi so?
Kat grup luah itu ini tapi kat public socmed masih menunjuk kemesraan seolah2 takda apa2 masalah.
Tuan badan tahu je apa patut dibuat tapi mungkin  nakkan perhatian nak org kesian n bagi kata2 sokongan itu ini.
Kalau dah tak boleh bertahan tak perlu la simpan lagi.
Kalau nak bertahan gak sbb anak ke apa hadap jela telan semua nya sbb itu pilihan yg ko dah buat.



Quote nuril86 5-7-2021 10:10 AM
kdg x paham dgn sesetengah perempuan ni... dah kne mcm ngan si suami.. tetapla jugak menerima segalanya dengan rehdo... cubela bangkit.. jgn jadi bodoh.. ni setakat luahkan perasaan.. hmmmmm... nnt  kne pujuk sket... dh terima balik jantannye...
Quote nuril86 5-7-2021 10:11 AM
AKAZ85 replied at 5-7-2021 01:26 AM
Alaa.. Xde sape ke bukak thread bini lembam syuk boroi meroyan skandal syuk ugut nak bunuh diri ni.. ...

dah pulak.. padanla muke si syuk tu.. cari pasal lagi.. semalam asek kne perli dlm ICSYV...
Quote iminidin 5-7-2021 10:36 AM
melinda_kerr replied at 5-7-2021 01:40 AM
Tpi apapun jgn libatkan diri dr bagi nasihat kt wanita mcmni.. ujung2 die akan kutip laki tak guna d ...

setujuk..

kwn opis aku salah satu nya.
Menangis teresak2 berbulan2. somi akhirnya kawen kat siam.
nasihat punya nasihat jugak.. tapi dia tetap mahu mengabdikan diri ngan jantan keparat tu..
sambil mengutuk2 madunya, tapi malam2 tetap mahu somi kembali ke pangkuannya...
dia tak salahkan suami langsung. tp salahkan pompuan perampas katanya.

madu pregnant, dia pun ikot pregnant. sbb nak perhatian yg sama..
skrg ni menangis2 sendirian di rumah, sambil mengadu.
penat je nasihat. skrg ni tgk je la............... malas nk dengar dah.
Quote Kurex 5-7-2021 11:20 AM
Aku malas nak dengar cerita macam ni sebab macam @melinda_kerr bagitau. Dah ada pengalaman dah. Cari kita utk luahkan perasaan, mintak nasihat, hujung2 hadap laki tu jugak.
Hujung2 kata kita dengki, tak memahami kawan.
Sekarang ni kawan aku cari member2 balik mintak nasihat sebab dia dah tak kerja & laki dia ada scandal dengan staff gomen. Lantak kau la, dah la kawan2 semua dah lari sebab perangai tak semenggah tu
Quote KIM.K 5-7-2021 12:32 PM
Kalau jadi kat aku, aku akan berfikir apa acik rosmah akan buat dalam situasi ni. bingo

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 05:33 AM GMT+8 , Processed in 0.158988 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top