CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3913|Reply: 21

Terbaik Misi! Macam-macam Gaya Keluar Jadi Buai Bergerak Pujuk Bayi Menangis

[Copy link]
Post time 5-7-2021 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-MAL at 5-7-2021 02:49 PM

Seorang jururawat terpaksa menjadi ‘buaian bergerak’ gara-gara pesakitnya yang masih kecil itu tidak berhenti menangis walaupun hampir semua staf gagal cuba untuk memujuknya.




Kredit foto: TikTok




Menerusi video dimuat naik Syeera di akaun Tiktok, kelihatan rakannya sedang mendodoikan seorang bayi yang tidak berhenti menangis.


Jururawat bernama Fida itu kelihatan bersungguh-sungguh bergerak ke kiri dan kanan bagi ‘menenangkan’ kanak-kanak itu.







Bayi itu bagaimanapun berhenti menangis selang beberapa minit selepas didodoikan.








Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet memuji tindakan jururawat berkenaan kerana masih bersabar memujuk si kecil itu.










Malah, ada di antara mereka berseloroh mengatakan bahawa kanak-kanak berkenaan ingin mengajaknya bersenam.




Sumber: OhBulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha tomey dan gigih dia dodoikan baby tuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 5-7-2021 11:12 AM
Haha tomey dan gigih dia dodoikan baby tuh

Aah... mak2 pun lum tentu sanggup buat mcm gitu ngan anak sendiri. Sapa2 yg dpt nurse ni memang beruntung. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 11:43 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 12:02 PM | Show all posts
Semoga mereka semua ni dalam rahmat Allah swt.
Comey je nurse dodoikan baby tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bgus nurse cmni... Kesian pun ade.. Sbb mesti penat kn lyn kerenah pesakit.. Budak plak tuh...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-7-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tah2 budak tu nak mak dia tu nangis x berhenti..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dpt tgk vedio..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terbalas jasa seorang misi
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
da mcm berzumba dodoikan ko dik
sian acik misi tu hihi
harap adik dgn acik misi sihat2 je ye
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 01:20 PM | Show all posts
Semoga urusan mereka ini sentiasa dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga murah rezeki adik nurse ni sebab berbuat baik.

Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 02:38 PM | Show all posts
Syabas dan terima kasih buat jururawat tu atas khidmat yang diberikan
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 03:09 PM | Show all posts
budak tu nak tdo pun xselesa sebab tangan dia berbalut..cam baby iollss masa lepas bersalin terus kena tahan wad  n tangan dia berbalut dengan stik kayu n bandage sbab nak bagi cucuk ubat kat urat tangan..nak full bedung tak boleh sebab kuning tinggi plak time tu..tapi kalu x bedung kang tangan dia asyik ketuk bekas katil baby tu..nk x nk iollss bedung gak sebab asyik menangis bila terkena bekas tu..dgan iollss2 skali menangis ksian tgok tangan baby biru2 kena cucuk
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 5-7-2021 11:35 AM
Aah... mak2 pun lum tentu sanggup buat mcm gitu ngan anak sendiri. Sapa2 yg dpt nurse ni memang be ...

Ha ah beruntung
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku plg kagum tgk kakak misi pegang baby sebelah tangan je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm tak sedar nurse dpt pahala.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2021 11:43 AM | Show all posts
Penjawat awam boleh upload ke video camni masa bekerja?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cian nye..nape tgn tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2021 03:14 PM | Show all posts
kerja misi ni kan... mmg kena tabah and hati mulia.. esp yg kerja kt wad2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.062859 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list