CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Guna Jus Oren Palsukan Ujian Covid-19 Untuk Ponteng Sekolah

5-7-2021 10:32 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1606| Komen: 4

Description: Eksperimen pelajar sekolah di United Kingdom (UK) mendapati penggunaan jus oren pada ujian aliran lateral pantas Covid-19 dapat menghasilkan keputusan positif palsu untuk virus itu.
Eksperimen pelajar sekolah di United Kingdom (UK) mendapati penggunaan jus oren pada ujian aliran lateral pantas Covid-19 dapat menghasilkan keputusan positif palsu untuk virus itu.

Fenomena itu yang disahkan melalui eksperimen oleh The Guardian menghasilkan keputusan positif berikutan asid yang terhasil dalam jus berkenaan.



Gambar hiasan

Kesannya dipercayai juga dapat dilihat dengan penggunaan sejumlah makanan dan minuman lain termasuk sos tomato dan Coca-Cola.

Ia dipercayai dilakukan segelintir pelajar yang mahu ponteng daripada mengikuti pembelajaran di sekolah untuk tempoh dua minggu.

Ia apabila mereka 'disahkan' positif Covid-19 dengan melakukan penipuan itu.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 5-7-2021 10:36 AM
Makpak soh pi blajaq.. depa nak ponteng blajaq.. bila besaq nak jadi apa?
Quote cmf_acura 5-7-2021 10:40 AM
kenapa kat malaysia kurang..kit test kendiri ni ye?
Quote Ferr_Remy 5-7-2021 11:18 AM
Dlu time aku duk asrama, kalau nak cuti sminggu dua balik umah parents, gosok mata smpai merah buat2 sakit mata hahahaha.
Quote nakkomenjugak 5-7-2021 11:32 AM
deyols kena ikut perangai anak lan  yang nak sangat pergi sekolah dengan rambut blond native aprika tu tapi tak boleh

Lihat semua komen(4)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.113758 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top