CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Tahu Pula Cakap Pasal Agama' - Fara Mendoza Sabar Dihina, Ditikam Belakang

9-6-2020 01:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6778| Komen: 17

Description: Pelakon dan model kontroversi Fara Mendoza mendakwa akan menyaman mana-mana pihak yang menabur fitnah terhadapnya.
Pelakon dan model kontroversi Fara Mendoza mendakwa akan menyaman mana-mana pihak yang menabur fitnah terhadapnya.



Dalam kemas kini di Instagramnya, Fara mendakwa tidak akan 'melawan' pihak yang membuka aib, menghina dan menikam belakangnya.

Sebaliknya, dia tidak teragak-agak akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang telar mencemar imejnya.



"Kalau kau lawan, nampak apa dia cakap tu betul. Jadi, menta kena kuat. Agama pun ajar kita bersabar.

"Tarik nafas, positif, tenang, santai, SAMAN!!" tulisnya.

Tidak pasti kepada siapa ia ditujukan, namun menerusi Insta Storynya, Fara memberi bayangan individu terbabit sering memutar belit cerita.





Malah dia ada memberi hint bahawa individu tersebut seorang yang peduli pada netizen.




Dia juga memuat naik petikan berita berhubung menang saman malu terhadap Zarina Anjoulie.




Walaupun ramai menyokong tindakannya, ada juga pengguna berbunyi, mempertikaikan dirinya 'memetik' soal agama.


Kredit foto: IG Fara NMendoza

Buruk padahnya sebar fitnah! Ada lagi ke individu bakal disaman Fara Mendoza? - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
4

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote loladaily 9-6-2020 01:42 PM
She kalau tak provokasi bukan la sheols. Iols masih terfikir sumbangan sheols dlm industry ke meols tak perasan {:teatime meols bkn karat anju hokey cuma rengsa tgk dua dua ni
Quote fadz84 9-6-2020 01:50 PM
Model??? Model hape gaya gini.. kosmetik pprt timbang kilo ke?
Quote slyfynx 9-6-2020 01:51 PM
X perlu la bukak bukak byk thread perang diorang nih.
Guna je thread yang sama, update kt situ. Tukar nama thread all about FM vs ZA
Quote KIM.K 9-6-2020 02:01 PM
Jadi tak betul la ya cerita dosah gugur kandungan tu. Itulah penting bersihkan nama
Aku pun kadang tegur seller tempat aku pandai diorg boikot buat cerita. Yang jual air buat cirit ais tak masak kot. Jual makanan ada telur lalat. Jual ikan pindang basi sampai keracunan. Jual ayam segar cod sesuka hati sampai ayam masam busuk berejam duk luar. Jual kuih berkulat kat dasar sampai cirit birit. Runner aku bayar 2-3 kali ganda lebih tinggi dari orang tapi mark up barang. Perangai serupa tahi. Mentaliti kampung ulu tak boleh buat kerja dengan sempurna dan takboleh ditegur
Kalau nasib tak baik lepasni aku snap gambar report polis. Baru dia reti bahasa


Quote RatuDunia94 9-6-2020 02:07 PM
loladaily: She kalau tak provokasi bukan la sheols. Iols masih terfikir sumbangan sheols dlm industry ke meols tak perasan {:teatime meols bkn karat anju hokey c ...


Pelakon pon tidak.. model pon tidak.. ni lah yg dinamakan tibaiunta lalu lalang dalam industri..
Quote 234126 9-6-2020 02:07 PM
Saluran berita/blog sampah mana taip saman jadi sam4n ni? Penulis umur 10 tahun?
Quote mieymiey 9-6-2020 02:12 PM
Jijiknya lahai cerita pasal 2 ekor ni pun ko nak bukak benang
Quote sharlenetexas 9-6-2020 02:30 PM
Puak2 tibaiunta. Memang nak kena tibai.
Quote terpaling 9-6-2020 02:38 PM
apa tah bakat dan jasa FM ni dalam industri.. selain dari gosip2 camni..
Quote husna_amal 9-6-2020 03:27 PM
FM ni nak acah2 victim lepastu acah bersabar pulak. Dia dengan puak2 macam dia ni tak perlu dikaitkan lagi dengan industri seni hiburan tempatan.
Quote LindaCat 9-6-2020 05:58 PM
dia ni mmg pernah berlakon ker???
Quote Mademoisellee 9-6-2020 07:42 PM
"agama ajar kita bersabar" so agama mana ajar goyang tete* tu? teringin nak tahu

Manusia ni part kena aniaya, tengah susah baru ingat agama, bila part have fun agama ke mana, tete* ke mana
Quote Cassieopeia 9-6-2020 07:58 PM
last drama dia blakon pegang tombak cita apa? mcm dah lama terkubur je dia...
Quote Harley_Quinn 10-6-2020 10:36 AM
Haha dua2 sendu. X minat. X fhm concept berkawan dikalangan artis ni.
Quote Ritacomels 10-6-2020 10:44 AM
Model apo rupa cenggini?:
Quote Tinot7 10-6-2020 11:58 AM
So, nak nglabah bubis ke?
Quote sukacactus 10-6-2020 12:54 PM
Xpayah la tulis pasal ntah sapa2 ni
Takat bekas retis je pun
Tak dikenang2, tak dirindu2

Lihat semua komen(17)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 11:10 AM GMT+8 , Processed in 0.858005 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top