CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Wanita Mengamuk Caci, Maki Staf KKM - Salah Siapa?

23-7-2019 10:11 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 21988| Komen: 144|Original author: Oleh: natrahn

Description: Sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan meranalah badan. Dewasa ini, rakyat Malaysia semakin berani membuat pendedahan di media sosial ya ...
Sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan meranalah badan. Dewasa ini, rakyat Malaysia semakin berani membuat pendedahan di media sosial yang kadangkala membawa kepada impak negatif dan mengundang kecaman netizen.

 
 
Kredit foto: Google

Kelmarin, seorang wanita pertengahan usia memuat naik video luahan perasaan beliau ke atas perkhidmatan kaunter klinik kesihatan di kawasan rumahnya. 

Beliau menghamburkan kata-kata kesat terhadap perkhidmatan kaunter di klinik tersebut selain meluahkan rasa kecewa dengan sikap pekerja di klinik berkenaan kerana lambat menguruskan perihal pendaftaran rawatan anaknya di situ.

 

 
Susulan kejadian tersebut, Dato' Dr. Norhizan Ismail, Pengarah Kesihatan Negeri KEDAH tampil memberikan penjelasan mengenai perkara itu. 
 

 
Menurut Dr Norhizan polisi klinik adalah klien atau pesakit diminta untuk BERATUR DI KAUNTER bagi mendapatkan nombor giliran. NOTIS PERATURAN ini ditampal di cermin kaunter tempat meletakkan kad pengenalan. 

Ianya berbunyi begini: "SILA BERATUR, BERI KAD PENGENALAN KEPADA PETUGAS KAUNTER. PASTIKAN ANDA MENDAPAT NOMBOR GILIRAN SEBELUM MENINGGALKAN KAUNTER". Namun, wanita tersebut didapati tidak berbuat demikian.
 

 
Beliau TIDAK BERATUR sebagaimana ditetapkan kerana dakwanya, semasa ke kaunter, tiada staf di situ. Petugas kaunter ada kalanya turut membantu mencari kad pesakit sebab klinik ini bukan merupakan klinik bersistem komputer dan segala pendaftaran serta saringan maklumat pesakit perlu dibuat secara manual.

Apabila staf kembali ke kaunter, staf berkenaan tidak menyedari akan adanya kad pengenalan anak beliau. Sebaik menyedarinya, staf berkenaan memberi nombor giliran yang agak terlewat. 

Apabila wanita ini bertanya kenapa anak beliau belum dipanggil, staf berkenaan menunjukkan bahawa nombor telah diberikan tetapi belum sampai giliran anaknya untuk dipanggil. Wanita ini terus marah dan minta dikembalikan kad pengenalan anak beliau kerana hendak ke klinik lain.
 
Video ini mendapat pelbagai reaksi yang nyatanya kecewa dengan sikap dan cara luahan wanita berkenaan. 
 

Tak sanggup tengok video sampai habis kerana penuh dengan caci dan maki...
 



 
Wanita ini perlukan medical card, pergi sahaja ke klinik pilihan sendiri...



Semoga wanita ini insaf - pengajaran untuk kita semua...


Orang awam yang mendapatkan perkhidmatan di mana-mana klinik kesihatan mahupun hospital sepatutnya memberi kerjasama kepada pihak berkenaan bagi membantu memudahkan segala urusan. 

Sekiranya ada masalah atau isu berbangkit, sila rujuk kepada pegawai atau staf bertugas untuk penjelasan dan bantuan. Penulis berpendapat, kita perlu banyak bersabar dan bertenang dalam menjalani kehidupan seharian supaya boleh berfikir dengan waras. Jauhi tindakan melulu yang memakan diri. Semoga bermanfaat. - CARI
7

Bagus
7

Marah
6

Terkejut
3

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote salmon-suki 23-7-2019 10:27 AM
Bahasa.......cantik secantik tuannya...{:smile

Dah laa bt video tuh time tgh drive..mujur x eksiden mati jah..xde ke y siasat sapa pmpuan nih?jgn keje sbg cikgu sudahlah..kekeke~
Quote MadameOnion 23-7-2019 10:28 AM
tak lama lagi acik ni nak kluaq produk timbang kilo ka? apa2 hal kasi viral dulu la kan
Quote EvieWanKenobi 23-7-2019 10:29 AM
belum tengok lagi vedionya?
tahap berapakah caci makinya?
Quote manehnya 23-7-2019 10:30 AM
marah naw makcik, bawa bersabar makcik, kot2 esuk ni sakit jantung, x sedar diri orang tolak kita p hospital klinik yg makcik hangin sgt tu
Quote Kurex 23-7-2019 10:34 AM
Tapi memang lambat sangat ke? Aku jarang pergi klinik kerajaan ni{:give
Quote adila39 23-7-2019 10:35 AM
i benci org yg suka maki. Tak kira dia salah atau tidak. Makian terus mencerminkan pribadi diri dia. Ni la... jenis ingat dia je teror and betul. X SUKA TUNGGU jangan pegi gomenla. lembab!
Quote prettyuglybabe 23-7-2019 10:36 AM
i percaya je kalau family dia sendiri pun dia ada maki..
pastu ujung-ujung dia mesti cakap, aku ni mulut je jahat tapi hati baik
Quote Boomibulat 23-7-2019 10:38 AM
EvieWanKenobi replied at 23-7-2019 10:29 AM
belum tengok lagi vedionya?
tahap berapakah caci makinya?

I bagi 8.5/10 sbb smua perkataan caci maki tmasuk dlm kain skali..penyampaian pn ok tak kayu sgt...
Quote prettyuglybabe 23-7-2019 10:39 AM
Boomibulat replied at 23-7-2019 10:38 AM
I bagi 8.5/10 sbb smua perkataan caci maki tmasuk dlm kain skali..penyampaian pn ok tak kayu sgt.. ...

penggunaan pentas pula bagaimana?
Quote Zalimohd 23-7-2019 10:41 AM
Gi lah hospital swasta..tak perlu byr $1..jap je terus maauk bilik.. Otak letak lutut.. Org lain boleh sabar..lok lak org kedah..
Quote Boomibulat 23-7-2019 10:49 AM
prettyuglybabe replied at 23-7-2019 10:39 AM
penggunaan pentas pula bagaimana?

Yg tu bg kak orgy komen..
Quote aya_D'Brutal 23-7-2019 10:56 AM
Kurex replied at 23-7-2019 10:34 AM
Tapi memang lambat sangat ke? Aku jarang pergi klinik kerajaan ni{:give

tak taula..
sebab i selalu buat rawatan gigi kat klinik gigi kerajaan kat BTR tu..
selama i  pergi sana, layanan bagus jer. bayar RM2 utk scaling, cabut or tampal
doktor pun baik2 jer layan pesakit...
jadi tak boleh nak hadam komplen wanita ini
dah la bahasa dia....astaghfirullahulazim...... bila carutan dah macam zikir kat mulut sekarang ni
menakutkan sungguh..

Quote Mfzg89 23-7-2019 10:56 AM
bayor singgit nak layanan VVIP... dah nama pn klinik kerajaan selalu org g kul 6-7 pagi..tu pn dlm kul10 baru kena panggil..sabor la kak oi... nak cepat g swasta..
Quote Mfzg89 23-7-2019 10:57 AM
Zalimohd replied at 23-7-2019 10:41 AM
Gi lah hospital swasta..tak perlu byr $1..jap je terus maauk bilik.. Otak letak lutut.. Org lain bol ...

dia pikir klinik gomen tu Khas utk dia je... VVIP la katakn...
Quote Kurex 23-7-2019 10:58 AM
aya_D'Brutal replied at 23-7-2019 10:56 AM
tak taula..
sebab i selalu buat rawatan gigi kat klinik gigi kerajaan kat BTR tu..
selama i  per ...

tak tengok lagi video ni.
tapi baru semalam aku hanjingkan sorang betina garit.
selalunya yg suka maki mencarut ni jenis muka kepam membusuk
Quote meow_tompok 23-7-2019 11:14 AM
perkhidmatan government murah, semua org nak dptkan rawatan,
cuba la senyum dgn staff KKM, mereka pun penat terima ramai pesakit
Quote renko 23-7-2019 11:23 AM
makcik ni muka da la tonyok
lagi ade hati nak maki orang
kena sepak muka tonyok dia tu baru ade akal
Quote Chairman 23-7-2019 11:30 AM
plz..jangan bertindak semasa sedang marah..silap langkah..makan diri sdiri
Quote natrahn 23-7-2019 11:49 AM
Boomibulat replied at 23-7-2019 10:38 AM
I bagi 8.5/10 sbb smua perkataan caci maki tmasuk dlm kain skali..penyampaian pn ok tak kayu sgt.. ...

hahahahaha sabo jela..

Lihat semua komen(144)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:06 PM GMT+8 , Processed in 0.083350 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top