CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Jujur, Awak Pernah Romen Tak?" - Gerun! Pedo Umpan Budak 12 Tahun Di Tik Tok

29-3-2019 02:27 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 15723| Komen: 6|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kemudahan teknologi digital hari ini yang semakin canggih menambahkan kebimbangan di kalangan ibu bapa.
Kemudahan teknologi digital hari ini yang semakin canggih menambahkan kebimbangan di kalangan ibu bapa.

Hari ini, budak sekolah rendah pun sudah pandai menggunakan pelbagai jenis aplikasi komunikasi dan platform media sosial. Malah, adakalanya mereka lebih hebat menggunakannya berbanding orang dewasa.



Gambar Hiasan

Berikutan itu, individu jijik seperti pedofilia mengambil kesempatan ini untuk mengumpan mangsanya.

Perkongsian daripada pengguna Twitter ini diharap dapat membuka mata orang ramai terutama golongan ibu bapa supaya mengawasi aktiviti anak-anak agar terhindar daripada golongan seperti pedofilia.



Sapique berkongsi beberapa paparan skrin perbualan antara kanak-kanak berusia 12 tahun dan individu dipercayai menyamar sebagai budak berusia 10 tahun menerusi aplikasi Tik Tok.

Sangat menakutkan apabila membaca perbualan di antara mereka!







Selepas bertegur sapa dan mula melakar mesej lucah, individu terbabit mengajak mangsa untuk meneruskan perbualan menggunakan aplikasi WhatsApp.

Jika ada yang mahu cuba mengesan dan memberi pelajaran terhadap individu terbabit, boleh cuba hubungi nombor di bawah.




Bagaimanapun, terubat sikit hati ini apabila membaca pesanan dan nasihat kanak-kanak berkenaan kepada pedo terbabit.




'Haram beromen, jangan buat lagi...'


Kredit foto: Twitter

Fuh, nasib baik adik itu tidak terlalu melayan. Semoga dia terselamat daripada menjadi mangsa pedo terbabit. 

Ibu bapa, awasilah anak anda sentiasa. Biarlah orang kata 'kuno' dan terlalu mengongkong, asalkan anak selamat daripada sebarang bentuk bahaya. - CARI
4

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
5

Sedih
7

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote immaryjane 29-3-2019 11:44 PM
Ummah Twitter? Hmm bace je boleh. Percaya tk kot
Quote Lagubestbest 1-4-2019 08:35 PM
ala time aku form 1 lepas orientation week, rakan senior sebilik datang beramah mesra. First soalan diorang tanya kau tau masturbate tak?
Quote clueless_gamer 3-4-2019 07:40 AM
tiktok dan sbg nya ni patut diblock dlm msia
Quote wacko2403 3-4-2019 11:38 PM
bahaya btol la tiktok skrg nie.. risau nengok wehhh
Quote precious_chicas 10-4-2019 02:30 AM
mujurlah adik tu faham dan tahu eprkara baik dan buruk sebelum terpengaruh. Mmg zaman skang ni parent kena bekalkan cukup2 ilmu asas agama sejak awal lagi supaya tak mudah terpengaruh.
Quote WandaMi 11-4-2019 12:51 PM
ini dipanggil grooming oleh perpetrator kan? huhu..

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 03:46 PM GMT+8 , Processed in 0.052605 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top