CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Sedapnya Cucur Kembung Pelbagai Ni, Boleh Tabur Cheese Atau Cecah Nutella Tau!

18-2-2019 10:18 AM| Diterbitkan: monolog| Dilihat: 7370| Komen: 21|Original author: Oleh: monolog

Description: Jika anda tercari-cari resepi cucur kembung viral, mari kita cuba resepi sedap cucur kembung ini.
Lama tidak menjamah cucur pada waktu minum petang, sedap juga kalau dapat dimakan sambil berborak atau menonton drama.

Jika anda tercari-cari resepi cucur kembung viral, mari kita cuba resepi sedap cucur kembung ini.



Bahan-bahannya:

1. Tepung gandum - 2 cawan
2. Air mendidih - 2 cawan
3. Gula -3 sudu besar
4. Secubit garam


Cara-cara:

1. Gula dan garam digaul bersama tepung gandum. 
2. Kemudian, masukkan air panas dan gaul sehingga sebati dan boleh dibentuk. 
3. Bagi membolehkan ia mudah dibentuk, sapu tangan dengan minyak sebelum menguli adunan menjadi bentuk bulat.
4. Panaskan minyak dan goreng hingga keemasan. Dibalik-balikkan ketika menggoreng. 

5. Nah! Siap untuk dihidang.

 
Anda juga boleh mengubahsuai cucur kembung ini dengan menabur gula setelah digoreng atau menabur cheese ke atasnya.

 
kredit foto : google


kredit foto : google

Selain itu boleh juga menggantikan gula dengan 1/2 cawan susu pekat.


kredit foto : google

Jika anda mahu cecah dengan sambal, seeloknya cucur ini tidak perlu diletak gula. Sedap juga! Eh, nak cecah Nutella pun boleh tau.


kredit foto :google

Apa lagi, cuba lah! Hidangkan untuk minum pagi atau minum petang anda. Selamat mencuba! - CARI
3

Bagus
3

Marah
5

Terkejut
4

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • kroit92


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote leogirl8902 18-2-2019 02:08 PM
dah buat. sedap.
Quote MadameOnion 18-2-2019 04:55 PM
kalau letak udang/ikan bilis masih kembung sebegitu rupakah?
Quote kroit92 18-2-2019 06:06 PM
adakah ianya benda bergoreng?

taburkan, atau celup cheese dan nutella.
tabur kelapa sikit. terus femes

tapi aku pun suka yang simple macam ni. pisang goreng cheese, pisang goreng coklat tak berkenan kat tekak
Quote monolog 19-2-2019 12:15 AM
MadameOnion replied at 18-2-2019 04:55 PM
kalau letak udang/ikan bilis masih kembung sebegitu rupakah?

Cubalah..mana tau..jadi..
Quote mbhcsf 19-2-2019 08:21 AM
ooo...ini rupa macam dough ball pizza express..
Quote hanisnabila 24-2-2019 04:22 PM
Tq, boleh Cuba nnt
Quote jazaa100 25-2-2019 09:19 AM
Tgok mcm padat je.....

Klu letak baking soda, mgkin lebih sedap....
Quote ninu 22-3-2019 03:22 PM
allah sedapppnyeeeeee!!!
Quote Daisy01 27-3-2019 04:49 PM
Sama rupa dgn mini donut... dan macam lagi mudah buat dari donut sbb tak perlu tunggu adunan naik...
Quote Indahrupawan 2-4-2019 07:07 PM
Alamak. Lapar pulak tengok ni
Quote bunga_durian9 4-4-2019 08:41 AM
Sedapnya... boleh cuba buat ni
Quote ailies 4-4-2019 08:59 AM
Alamak lapar la pulak.. bahan ada ke ni?? Jom pg beli..
Quote OrkedCattleya 5-4-2019 01:22 AM
Macam best je.. Boleh la cuba nanti..
Tq share resepi..
Quote violetungu 16-4-2019 02:32 PM
Thanks share resepi nnti nk cuba minta halal ye
Quote uda 18-4-2019 11:33 AM
Letak air panas - tak masak ke tepung tu nanti?
Quote iznanaziz 18-4-2019 04:28 PM
jazaa100 replied at 25-2-2019 09:19 AM
Tgok mcm padat je.....

Klu letak baking soda, mgkin lebih sedap....

ltk baking soda la jadi gelembung tu.
Quote melati00 12-6-2019 09:26 AM
Cepat dimasak sedap dimakan..tq bagi resepi..
Quote CikB 20-6-2019 12:04 PM
sedapnya nampak
Quote Lengkong 29-6-2019 01:55 PM
Dah cuba resepi ni. Letak gula dah cuba, letak susu dah cuba..elok jadi kembungnya

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:42 PM GMT+8 , Processed in 0.101905 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top