CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dr. Nurul Huda Dikecam Selepas Berdebat Tentang Isu Vaksin

18-2-2019 10:36 AM| Diterbitkan: hafiz.ahmad| Dilihat: 23101| Komen: 169|Original author: Oleh: hafiz.ahmad

Description: Pada Jumaat lepas, TV Al-Hijrah telah telah menganjurkan satu rancangan debat tentang isu vaksin yang bertajuk "Vaksin: Perlindungan Atau Kemudaratan" yang dihoskan Syafinaz Yunus.
Pada Jumaat lepas, TV Al-Hijrah telah telah menganjurkan satu rancangan debat tentang isu vaksin yang bertajuk "Vaksin: Perlindungan Atau Kemudaratan" yang dihoskan Syafinaz Yunus.



Sumber Gambar: Facebook TVAlHijrah

Debat tersebut dihadiri dua orang panel iaitu Dr. Nurul Huda (Freelance Medical Doctor) dan Dato Dr. Musa Mohd Nordin (Pediatric Specialist). 

Perdebatan itu mendapat sambutan hangat daripada rakyat Malaysia kerana rentetan isu Suhaimi Saad serta segelintir rakyat Malaysia yang membangkang penggunaan vaksin ini. 



ketika perdebatan berlangsung, majoriti rakyat Malaysia menyebelahi Dr. Musa yang menyokong penggunaan vaksin. Hujah-hujah Dr. Nurul Huda juga turut dipersoalkan netizen apabila dikatakan hujahnya tidak menjawab soalan dan tiada isi. 

Rancangan ini mendapat respons netizen yang rata-rata mengecam Dr. Nurul Huda, namun masih ada yang menyebelahi beliau.



Namun, Dr. Nurul Huda mempertahankan dirinya dan berkata beliau tidak diberikan taklimat tentang soalan-soalan yang akan diajukanmeskipun sudah bertanya beberapa hari sebelum rancangan tersebut. 



Sebenarnya, perdebatan ini adalah satu idea yang sangat bagus kerana kita dapat melihat pandangan dari kedua-dua belah pihak dengan hujan dan kajian mereka. Rakyat Malaysia boleh menilai sendiri dari perdebatan ini, mana yang baik dan mana yang buruk.

Jadi, apa pendapat anda tentang isu ini? Buat korang yang masih belum menonton perdebatan ini, boleh tengok dulu dan baru nilai okey? - CARI


6

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
6

Sedih
8

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aminsaniah 18-2-2019 10:42 AM
ada x forumer yg dlm ni antivacc?
Quote farlis 18-2-2019 10:53 AM
Mesti ada, tapi tamau bersuara.. Bakal dikecam secara berjemaah.
Quote prettyuglybabe 18-2-2019 11:04 AM
kalau dah scripted kejadah nak panggil debat..
baik buat dokumentari jah..
nampak sangat la entah apa yang dia research sampai tak mampu nak rungkai soalan..
baik revoke je lesen doktor dia..
Quote MadameOnion 18-2-2019 11:06 AM
Edited by MadameOnion at 18-2-2019 11:07 AM

doktor ni research dia based on testimoni..adehhh tokvida punya pamoga pun testimoni pencegah segala makneka penyakit
Quote tucenmeow 18-2-2019 11:07 AM
Why la aku rasa macam kenal dia ni... schoolomate akukah?
Quote LautBiru52 18-2-2019 11:16 AM
Jawapan dr nurul huda ni merapu2. Nampak sgt dia sendiri tak faham apa yg dia pertahankan selama ni. Mcm isu epidemik dkt filipina tu, sekali pun dia tak maklum dia boleh je ulas mengikut kefahaman dia. Memalukan bila kita jawab tak pasti, tak tahu dlm tempoh berdebat. Konar sana konar sini hujung2 mengaku vaksin tu perlu. Hahaaha
Quote akumak 18-2-2019 11:56 AM
Cepat2 ramai2 komen. Aku lagi suka baca debat sesama forummers {:laugh
Quote chicozinn 18-2-2019 12:09 PM
aku ade terbaca kt ig dr halina bini si dr SMS..ade follower tnya freelance doc tu ape n dr halina sndri pn xtau sbab xpnah dgar term tu..meollss syak freelance doc ni aka doc MLM nme je amik HO tapi xfully bekerja sebagai MO sbb dia sbuk jual produk shakshak la, heboleh la gitceww..

*luahan hati mangsa doc MLM
Quote adeqbun 18-2-2019 12:12 PM
haha aku nengok Dato Dr musa pandang rs nak sekeh je Dr nurul sbb bg statistik based on testimonial
Quote minahmanja 18-2-2019 12:43 PM
dr nurul ni dr hosp mana... i mean b4 jadik freelance mo ... tkde sesapa ke nk check qualification beliau..
Quote RatuDunia94 18-2-2019 12:53 PM
Wow.. doctor pon ada freelance eh?
Ingatkan model je..
Quote arm_band 18-2-2019 12:56 PM
sibuk 'gali' sana 'gali' sini, alih2 mengharap soalan bocor bila pegi debat. kelakorrr
Quote airmineral 18-2-2019 01:50 PM
masa dia jadi doktor kat gomen tu dia ni doktor bidang apa?
Quote helicornia 18-2-2019 01:54 PM
minahmanja: dr nurul ni dr hosp mana... i mean b4 jadik freelance mo ... tkde sesapa ke nk check qualification beliau..

ada aku baca dia penah keje di klinik di bdr seri putra. lulusan ukm
Quote zu_nia 18-2-2019 02:05 PM
helicornia replied at 18-2-2019 01:54 PM
ada aku baca dia penah keje di klinik di bdr seri putra. lulusan ukm

Wow clinic mana tue? Takut terjumpa dia jea nanti.
Quote KulitKayuManis 18-2-2019 02:10 PM
Ikut medical field, dr "freelance" tu lebih tepat di describe sebagai "doctor locum"..contoh hospital tak cukup dr, boleh panggil doctor yang private untuk ganti...freelance doctor, macam freelance designer dibuatnya ...maybe dia nak guna layman term yang semua org paham kot
Quote Victorioussss 18-2-2019 02:16 PM
Elok..bahalol y ckp xpayah vaksin kalau jaga pemakanan sbb makanan skg bnyk pakai chemical?
Contoh mudah la..virus selsema tu dtg dari pemakanan ke? Xtau ke y virus tu tiap tahun berevolusi dan saintis lab perlu teka camne karekter virus tu tiap tahun supaya dpt buat penawar y berkesan

Ni kn plak virus y lg terer mcm smallpox, hepatitis dan lain2
Y cipta idea dn pelopor vaksin pun doktor Islam ibnusina dlm kitab al qanun fil at tibb/canon of medicine
Konspirasi yahudi pebendanya

Sorry to say..beza pemikiran org 9 akal vs 1 akal
Quote Sazida 18-2-2019 02:48 PM
KulitKayuManis replied at 18-2-2019 02:10 PM
Ikut medical field, dr "freelance" tu lebih tepat di describe sebagai "doctor locum"..contoh hospita ...

Doctor locum pun asyukk gakk...
Quote sajebosan 18-2-2019 02:55 PM
kata forum.. ape ke hal nak briefing bagai. shud be at tips of your finger meh

Lihat semua komen(169)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 10:02 PM GMT+8 , Processed in 0.098875 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top