CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Miss Mongolia Bakal Jadi Peserta Transgender Kedua Dalam Final Miss Universe?

10-12-2018 05:03 PM| Diterbitkan: Sang_Pencinta| Dilihat: 8552| Komen: 51|Original author: Oleh: Sang_Pencinta

Description: Selepas peserta transgender Angela Ponce, 26 berjaya memenangi gelaran Miss Universe Sepanyol seterusnya bakal mewakili negara itu ke final Miss Universe tahun ini, seorang lagi peserta transgender ak ...

Selepas peserta transgender Angela Ponce, 26 berjaya memenangi gelaran Miss Universe Sepanyol seterusnya bakal mewakili negara itu ke final Miss Universe tahun ini, seorang lagi peserta transgender akan mencuba nasib selepas menjadi finalis dalam Miss Universe Mongolia.



Kredit Foto: Instagram Angela Ponce

Kredit Foto: Instagram Angela Ponce


Solongo Batsukh, 25 bakal menjadi peserta transgender kedua dalam Miss Universe jika berjaya memenangi peringkat akhir pemilihan negaranya Malangnya gelaran tersebut dimenangi oleh  Dolgion Delgerjav sekaligus meranapkan impian 'wanita' ini.


Kredit Foto: Facebook


Sebelum ini, Angela Ponce mencipta sejarah selepas dimahkotakan transgender pertama sebagai Miss Universe Spain menewaskan beberapa peserta pilihan ramai. Angela berkata beliau ingin menjadi jurucakap yang menyampaikan mesej keamananan, respek dan kepelbagaian kepada komuniti seluruh dunia.



Kredit Foto: Facebook


Selepas kemenangan Angela, beliau menerima beratus-ratus mesej sokongan di media sosial tetapi turut menerima kecaman termasuk daripada golongan feminist yang menyatakan pertandingan ratu cantik mengekspolitasi tubuh badan wanita. 'Kecantikan memang digunakan untuk tujuan komersial, tetapi bolah digunakan untuk menyebarkan mesej kesamarataan' kata Angela.


Kredit Foto: Facebook

Pada tahun 2012, Organisasi Miss Universe mula membenarkan penyertaan peserta transgender selepas pengharaman peserta transgender Jenna Talackova, 23, dalam Miss Universe Canada menjadi isu besar seluruh dunia. Susulan pelbagai kecaman dan ancaman undang-undang diskriminasi, Miss Universe yang ketika itu di bawah kelolaan Donald Trump terpaksa mengubah syarat peraturan 'untuk wanita asli sahaja' kepada 'untuk semua wanita' dan mula membuka penyertaan kepada golongan wanita transgender.



Kredit Foto: Carian Internet


Pertandingan akhir Miss Universe tahun ini akan diadakan pada 17 Disember 2018 di bandaraya Bangkok, Thailand dan bakal disertai oleh lebih 90 jelitawan seluruh dunia. - CARI 

18

Bagus
15

Marah
14

Terkejut
12

Sedih
12

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Modngengade 10-12-2018 05:09 PM
kenapa ioul nmpk bulge dekat bikini miss monggolia itu...belum potong ka?
Quote CiliPadiSedap 10-12-2018 05:36 PM
Modngengade: kenapa ioul nmpk bulge dekat bikini miss monggolia itu...belum potong ka?

Belum trim dan wax
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 05:43 PM
Sudah potonglah tapi ada 'sisa ketumbit'

BTW dia tak masuk final ya, kalah teruk

Quote meisapoya 10-12-2018 05:55 PM
Sebijik macam sajat.
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 06:02 PM
Tetek dia lebih pejal drpd Sajat lah
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 06:03 PM


Tak menang ya, kalau tak pasti satu bilik dengan Miss Spain yg juga transgender
Quote abangadek 10-12-2018 06:15 PM
dh cantiklah oter sana sini
Quote putehkundor 10-12-2018 06:28 PM
yang pakai bikini tu nampak sangat muka, badan keras macam jantan
Quote batmana 10-12-2018 06:30 PM
frame rangka tengkoraknya masih lagi ciri lelaki,
badan pun ketak2 cm  laki

ape, buta ke pengadil ni?
Quote Beautifulliar. 10-12-2018 06:37 PM
Yg bikini ijau tu mcm sajat wlpon dh potong tetap kembung.cikpet plesu agknye mmg gitu klo pmpuan ori mmg rata je kt situ khuest klo kembung pon xde la pelik mcm deme ni.
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 06:40 PM
Beautifulliar. replied at 10-12-2018 06:37 PM
Yg bikini ijau tu mcm sajat wlpon dh potong tetap kembung.cikpet plesu agknye mmg gitu klo pmpuan or ...

Tengok doktor juga kot

Yg Miss Spain punya cekpet palsu tak cembung sangat
Quote missDollie 10-12-2018 06:48 PM
Sori geli tengok cekpit heshe..tetap la bukan perempuan sebab takde rahim..sila terima kenyataan yah yah..
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 06:51 PM





Sini body dia lebih feminin
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 06:52 PM
Edited by Sang_Pencinta at 10-12-2018 06:53 PM





Ini wanita asli yg menewaskan dia menang Miss Mongolia


Quote Beautifulliar. 10-12-2018 06:59 PM
Sang_Pencinta replied at 10-12-2018 06:40 PM
Tengok doktor juga kot

Yg Miss Spain punya cekpet palsu tak cembung sangat

Kembung lain mcm mmg xkn sama ngn yg asli rasenye.sama jgk if pepondans ni nk kecikkn saiz waist,deme mmg buat operations utk buang ribs seketul dua.Tp mmg akn kelihatan peliks sbb pmpuan asli yg body cantik perfecto n waist deme xkn mcm pepondans.Klo pepondans buat hour glass pnye shape sekalipn mmg xkn sama dgn tina asli yg body sama gitu.Mmg doc xleh buat kot
Quote tumpanglalu74 10-12-2018 07:12 PM
[youtube]M53WBYa_n4c[/youtube]
Quote Dwdrum 10-12-2018 08:32 PM
Edited by Dwdrum at 10-12-2018 04:34 AM

Beliau perlu lengthen kaki ...sebab badan beliau panjang seperti lelaki normal ......even buang ribs untuk bentuk waist ....still akan nampak manly sebab badan panjang tidak match dengan kaki untuk jadi perempuan tulen ...,
Quote Sang_Pencinta 10-12-2018 08:32 PM

Cun dari Sajat ke??
Quote hiswife 10-12-2018 08:48 PM
Muka tetap terserlah aura jantan

Lihat semua komen(51)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 09:17 AM GMT+8 , Processed in 0.125056 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top