CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6579|Reply: 51

Miss Mongolia Bakal Jadi Peserta Transgender Kedua Dalam Final Miss Universe?

  [Copy link]
Post time 10-12-2018 05:03 PM | Show all posts |Read mode
Selepas peserta transgender Angela Ponce, 26 berjaya memenangi gelaran Miss Universe Sepanyol seterusnya bakal mewakili negara itu ke final Miss Universe tahun ini, seorang lagi peserta transgender akan mencuba nasib selepas menjadi finalis dalam Miss Universe Mongolia.




Kredit Foto: Instagram Angela Ponce




Kredit Foto: Instagram Angela Ponce





Solongo Batsukh, 25 bakal menjadi peserta transgender kedua dalam Miss Universe jika berjaya memenangi peringkat akhir pemilihan negaranya Malangnya gelaran tersebut dimenangi oleh  Dolgion Delgerjav sekaligus meranapkan impian 'wanita' ini.



Kredit Foto: Facebook




Sebelum ini, Angela Ponce mencipta sejarah selepas dimahkotakan transgender pertama sebagai Miss Universe Spain menewaskan beberapa peserta pilihan ramai. Angela berkata beliau ingin menjadi jurucakap yang menyampaikan mesej keamananan, respek dan kepelbagaian kepada komuniti seluruh dunia.





Kredit Foto: Facebook




Selepas kemenangan Angela, beliau menerima beratus-ratus mesej sokongan di media sosial tetapi turut menerima kecaman termasuk daripada golongan feminist yang menyatakan pertandingan ratu cantik mengekspolitasi tubuh badan wanita. 'Kecantikan memang digunakan untuk tujuan komersial, tetapi bolah digunakan untuk menyebarkan mesej kesamarataan' kata Angela.



Kredit Foto: Facebook





Pada tahun 2012, Organisasi Miss Universe mula membenarkan penyertaan peserta transgender selepas pengharaman peserta transgender Jenna Talackova, 23, dalam Miss Universe Canada menjadi isu besar seluruh dunia. Susulan pelbagai kecaman dan ancaman undang-undang diskriminasi, Miss Universe yang ketika itu di bawah kelolaan Donald Trump terpaksa mengubah syarat peraturan 'untuk wanita asli sahaja' kepada 'untuk semua wanita' dan mula membuka penyertaan kepada golongan wanita transgender.





Kredit Foto: Carian Internet




Pertandingan akhir Miss Universe tahun ini akan diadakan pada 17 Disember 2018 di bandaraya Bangkok, Thailand dan bakal disertai oleh lebih 90 jelitawan seluruh dunia. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2018 05:09 PM | Show all posts
kenapa ioul nmpk bulge dekat bikini miss monggolia itu...belum potong ka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade: kenapa ioul nmpk bulge dekat bikini miss monggolia itu...belum potong ka?

Belum trim dan wax
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 05:43 PM | Show all posts
Sudah potonglah tapi ada 'sisa ketumbit'

BTW dia tak masuk final ya, kalah teruk

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebijik macam sajat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 06:02 PM | Show all posts
Tetek dia lebih pejal drpd Sajat lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 06:03 PM | Show all posts


Tak menang ya, kalau tak pasti satu bilik dengan Miss Spain yg juga transgender
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:15 PM | Show all posts
dh cantiklah oter sana sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2018 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
yang pakai bikini tu nampak sangat muka, badan keras macam jantan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:30 PM | Show all posts
frame rangka tengkoraknya masih lagi ciri lelaki,
badan pun ketak2 cm  laki

ape, buta ke pengadil ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bikini ijau tu mcm sajat wlpon dh potong tetap kembung.cikpet plesu agknye mmg gitu klo pmpuan ori mmg rata je kt situ khuest klo kembung pon xde la pelik mcm deme ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 06:40 PM | Show all posts
Beautifulliar. replied at 10-12-2018 06:37 PM
Yg bikini ijau tu mcm sajat wlpon dh potong tetap kembung.cikpet plesu agknye mmg gitu klo pmpuan or ...

Tengok doktor juga kot

Yg Miss Spain punya cekpet palsu tak cembung sangat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori geli tengok cekpit heshe..tetap la bukan perempuan sebab takde rahim..sila terima kenyataan yah yah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 06:51 PM | Show all posts





Sini body dia lebih feminin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 06:52 PM | Show all posts
Edited by Sang_Pencinta at 10-12-2018 06:53 PM





Ini wanita asli yg menewaskan dia menang Miss Mongolia


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 10-12-2018 06:40 PM
Tengok doktor juga kot

Yg Miss Spain punya cekpet palsu tak cembung sangat

Kembung lain mcm mmg xkn sama ngn yg asli rasenye.sama jgk if pepondans ni nk kecikkn saiz waist,deme mmg buat operations utk buang ribs seketul dua.Tp mmg akn kelihatan peliks sbb pmpuan asli yg body cantik perfecto n waist deme xkn mcm pepondans.Klo pepondans buat hour glass pnye shape sekalipn mmg xkn sama dgn tina asli yg body sama gitu.Mmg doc xleh buat kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2018 07:12 PM | Show all posts

Cun


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 10-12-2018 04:34 AM

Beliau perlu lengthen kaki ...sebab badan beliau panjang seperti lelaki normal ......even buang ribs untuk bentuk waist ....still akan nampak manly sebab badan panjang tidak match dengan kaki untuk jadi perempuan tulen ...,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2018 08:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tetap terserlah aura jantan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 02:15 AM GMT+8 , Processed in 0.112260 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list