CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Netizen 'Mulut Puaka'! Persenda Rupa Paras Peserta Mr Cute Sabah 2018

18-10-2018 10:22 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 5270| Komen: 19|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Di dalam dunia yang mementingkan kecantikan dan meletakkan rupa paras sebagai kayu ukur, memang tak hairanlah banyak pertandingan yang mengetengahkan rupa sebagai pertaruhan. Sebab tulah rancangan sep ...
Di dalam dunia yang mementingkan kecantikan dan meletakkan rupa paras sebagai kayu ukur, memang tak hairanlah banyak pertandingan yang mengetengahkan rupa sebagai pertaruhan. Sebab tulah rancangan seperti Miss World, Miss Universe itu popular dan menarik perhatian.

Di kesempatan itu, sebuah penganjur di Sabah telan menganjurkan sebuah pertandingan yang dinamakan sebagai 'Mr Cute Sabah 2018' dan bakal dilangsungkan pada November nanti.

Pihak penganjur pun telah memperkenalkan calon pertandingan tersebut di Facebook mereka supaya netizen boleh undi peserta mana yang menjadi pilihan hati. Tapi lain pula jadinya apabila gambar-gambar peserta itu semua telah  dihujani oleh kritikan para netizen yang tak puas hati dengan rupa paras mereka.

Kredit foto: Twitter
Memang 'puaka' betul mulut sesetengah netizen. Ada yang kena telinga panjang, kepala besar, muka bersegi dan macam-macam lagi. Kesian dengan peserta terpaksa hadap kritikan pedas ini, dah lah mengata pasal rupa, perkara sensitif tau.

Disebabkan mulut netizen yang tak terkawal ni, pihak penganjur dah pun mengeluarkan kenyataan rasmi di mana mereka tidak teragak-agak untuk menyaman semua komen berbaur kutukan itu.

Kredit foto: Facebook
Tak baik tau menghina rupa paras orang lain. Sekurang-kurangnya peserta semua ni yakin dan berani untuk sertai pertandingan macam ni. Anda berani ke? -CARI
39

Bagus
20

Marah
32

Terkejut
31

Sedih
30

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (177 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote raihaneem 18-10-2018 10:37 AM
Yg cute betoi tkmau masuk
Quote whadda 18-10-2018 10:44 AM
tang mane cutenye


tapi komen2 tu memang lawak !!
Quote chicozinn 18-10-2018 11:00 AM
aduh terkemut-kemut aku menahan gelak..bangkai btol komen bapak2 n botol cuka tu..
Quote ekselen 18-10-2018 11:01 AM
Adoiiii lawak...lawak ngan komen netizen sabahan tuh, bole tahan joke nya kalah king of maharaja lawak...
Quote miszclassique 18-10-2018 11:05 AM
Kenapa masing2 macam kelempok jakkk ni event geng hadek2 ke apa
Quote kucingitam 18-10-2018 11:25 AM
haha,..kelakar komen memasing...
janggut sejemput macam buah gajus tak menjadi...ni kelakar
Quote shernazz 18-10-2018 11:28 AM
Bosku boski tu apa
Mmg.bos dia masuk ke ?
Alahai..hahahahah
Kesian mr cute neh..dh posing baek punya pon kena kutuk berjemaah
Quote Emperor95 18-10-2018 11:32 AM
Tapi tidak dinafikan ada sebahagiannya muka agak lawak juga.
Quote kikuri 18-10-2018 11:32 AM
muka tempat letak bekas makanan... ...
Quote eternity78 18-10-2018 11:37 AM
komen sorg2
Quote darkness7 18-10-2018 01:51 PM
murung peserta kalau baca komen2 tu.. hahahahah
Quote buapakperut 18-10-2018 02:57 PM
kelakar komen, sabar jela muka kenevcop peramas lolou. sape suh pakai seluar ketat hahahaha
Quote tanganbercakap 18-10-2018 05:48 PM
Lawak gike komen
Quote Oslo 18-10-2018 07:30 PM
Celah bedah mana cutenya
Quote Veneer 18-10-2018 09:27 PM
Patutla Sabah tak bercantum dgn semenanjung.
Quote ayjay 20-10-2018 08:28 PM
Lawak sungguh. Ni semua macam beribu pertandingan ratu kat semenanjung yg mereka mereka yg dalam industri tapi tak ada nama anjur segala ratu kebaya ratu peksok ratu jadah semua tu lah. Bukan ada prestige pun.
Quote Orix 20-10-2018 09:15 PM
Veneer replied at 18-10-2018 09:27 PM
Patutla Sabah tak bercantum dgn semenanjung.

Chuols cute ke idokk ?
Quote beautifulliar 21-10-2018 09:03 AM
Hahaha pepagi dh berdekah aku bc komen hanat nye seko2 lawak gila komen
Quote Veneer 21-10-2018 09:51 PM

Cute ke tidak tu tak penting. Aku pun bukan jenis memandang sgt paras rupa ni klau kau nak tau orix.

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 01:30 AM GMT+8 , Processed in 0.100324 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top