CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Anak Trauma Nak Pergi Sekolah Sampai Mengigau Dalam Tidur. Rupanya...

8-5-2018 11:36 AM| Diterbitkan: Cari-Zidni| Dilihat: 3375| Komen: 15|Original author: Oleh: Whitney

Description: Tidak semua tadika swasta yang mahal dan dianggap terbaik itu menjadi tempat yang terbaik juga untuk anak-anak. Seorang wanita yang bergelar ibu berasa sedih dan marah dengan kejadian yang dilihatnya ...


Tidak semua tadika swasta yang mahal dan dianggap terbaik itu menjadi tempat yang terbaik juga untuk anak-anak. Seorang wanita yang bergelar ibu berasa sedih dan marah dengan kejadian yang dilihatnya di cctv tadika anaknya. 

Niat asalnya ialah untuk mencari punca kepada masalah anaknya yang lebam di lengan dan kukunya yang tercabut tetapi tanpa sengaja, dia turut menyaksikan seorang murid dilempang oleh seorang guru ketika sesi pembelajaran di dalam kelas melalui cctv tersebut. Dia kemudiannya memuat naik video yang sempat dirakam itu. 


Wanita ini sempat melihat cctv di tadika tersebut selama empat jam dan terus dihalang oleh pihak tadika setelah mendapat tahu wanita ini telah melihat murid dilempang oleh guru di tadika tersebut.  


Ramai netizen yang terkejut dengan apa yang berlaku kepada anak wanita ini termasuk kejadian murid dilempang oleh guru di tadika tersebut. Sudah semestinya murid di tadika itu trauma dan wajar ditukarkan ke tadika lain jika begitu kaedah pembelajaran dan layanan yang diberikan oleh guru.

Netizen turut ingin tahu dengan jelas tentang apa yang telah berlaku dan bersetuju dengan tindakan yang diambil oleh wanita ini.


Keadaan lengan anaknya yang lebam dan laporan polis dibuat kerana kecuaian pihak tadika


Akibat video murid dilempang oleh seorang guru yang dimuat naik oleh wanita ini tular di media sosial, ibu bapa murid tersebut tampil menjelaskan bahawa kes anaknya dan pihak tadika itu sudah selesai dan dia telah memaafkan kelakuan tersebut. Tetapi tindakan mereka dikecam oleh netizen. 


Ibu bapa murid yang dilempang oleh guru bersama Guru Besar tadika tersebut.



Oleh itu, sebagai ibu bapa kenalah sentiasa ambil berat tentang keadaan anak-anak. Jika kalian rasa anak-anak berubah sikap dan berperangai bukan seperti biasa, pasti ada sesuatu yang berlaku kepada mereka ketika berada di tadika atau sekolah. - CARI 

21

Bagus
10

Marah
19

Terkejut
9

Sedih
21

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (92 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fushimi 8-5-2018 11:59 AM
bodonya berpuas hati

pergi lawan kat court baru puas hati
Quote haryatie 8-5-2018 11:59 AM
bagusnya parents redha jerk ank kena lempang mcm tu..
kuku tercabut tu lg la buat seriau
mmg x confident la nk letak ank kat situ
jgn ada yg cacat nnti sudaa..
Quote nano16 8-5-2018 11:59 AM
Wow  ape owner tadika tu dh sweet talk kat makbapak budak tu sampai dia puashati n menyalahkan the other parents lak
Iols kalau dh nampak cara diorang ngajar camtu mmg akan terus keluarkan anak dr tadika tu
Kesian budak2 seawal 5 tahun dh diajar secara keras mcm ni..umur yg patutnya they enjoy their chilhood
Quote sarahmirza 8-5-2018 12:02 PM
tadika islamik la sangat kan sampai budak kecik baru mumaiyiz pun nak ditudungkan.
cikgu pun jenis ringan tangan takde pun ciri2 penyayang ala2 keibuan.
menipu aje.. penunggang agama.
Quote grizz 8-5-2018 12:13 PM
cmtu je puas ati..klu aku mmg xpuas ati la..
skang kne lempang je..nati2 xtau lak die wtpe..
nk mengajar pon ade had nye..
Quote sabar_sabariah 8-5-2018 12:16 PM
dia boleh menyesal plak kat emak budak kuku tercabut sbb viralkan video tu
baguslah dia viral
kalau tak sampai sudah tak tau anak dia kena lempang cenggitu

next year anak aku masuk sekolah childcare ni
mmg kena pantau la
Quote prettyuglybabe 8-5-2018 12:24 PM
harap mak bapak budak tu bawak case gi court..
Quote afie_m 8-5-2018 12:39 PM
wau..wau..wau....ai yg tengok pun sakit hati anak dia kena lempang....emmmmmm mak pak dia boleh puas hati penjelasan pengetua tu....
Quote teen_angelJB 8-5-2018 02:01 PM
X tercapai akal bnda ni jadi kat anak sendiri..
Huhu...
Memang tawakal je antr anak kat sekolah.. Semoga anak2 saya dan anda semua sentiasa dilindungi dr segala bahaya.. Ami nn
Quote BoongaKertas 8-5-2018 03:58 PM
fushimi replied at 8-5-2018 11:59 AM
bodonya berpuas hati

pergi lawan kat court baru puas hati

ya Allah kaka! meols jua teremosi ni. ape hal laa boleh redho berpuas hati? penat ngandung 9 bulan anak tu, alih2 org lain yg pakat aniaya lempang
Quote mdhelmi 8-5-2018 05:28 PM
pape yg pelik tanya je cikgu tu balik
jgn la tunggu berbulan2
hari2 kene tanya anak kat tadika buat ape belajar ape dll
Quote missus_meow 8-5-2018 05:44 PM
canerlah kuku boleh tercabut
Quote salmon-suki 8-5-2018 07:50 PM
Kiranya y share video tu org lain?y anak kena pukul tu parents lain ek?kurg faham..and parents y anak tercabut kuku tu bley redha and terima permohonan maaf pihak tadika?urm...kata benci dgn perkataan "redha"...?

Anak sedara bf sy pn ada jgk..baru 3hari duk kt tempat pengasuh tu,tgerak hati bapak dia nak jenguk..saja buat surprise one day and mmg surprise ler tgk anak dia kena pukul..also kt 'negara' J...bapak nak report polis tp mak dia xbg sbb pengasuh tu kenalan dia..last2 dorg tkr org jelaa...
Quote shernazz 9-5-2018 03:45 AM
Baek.kau htr anak.ko ke tadika lama.tu.balek.la..
Iols.pung sakit ati
Laki.iols nak.maki anak.pon.iols dh mendidih rasa sebab anak.masih kecik n salah x besar mana..
Nk.marah ada cara dia...kalau sampai.lempang...meh sini aku lempang kau cikgu..
Quote faraway1 9-5-2018 04:13 AM
wait parents dia ok aje ke apa...
anak terus kat situ

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 03:34 PM GMT+8 , Processed in 1.352238 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top