CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tudung Harga Beribu, Tapi Tetap Rugi? Ke Nak Elak Bayar Cukai?-Vivy Yusof Dihentam

7-5-2018 11:47 AM| Diterbitkan: Cari-Aimi| Dilihat: 22222| Komen: 84|Original author: Oleh: Aimi

Description: Baru-baru ini kecoh tentang Duckscarves yang katanya kalah harga Yahudi.
Baru-baru ini kecoh tentang Duckscarves yang katanya kalah harga Yahudi. 

Sehelai tudung sahaja bernilai RM 1000. Ramai yang berang kata netizen harga yang dikeluarkan makin lama makin tidak masuk akal.



Makin pelik lagi katanya, walaupun sambutan keluaran tudung jenama ini sangat mengalakkan tetapi dikhabarkan hampir setiap tahun  perniagaan ini diisytihar sebagai rugi?

Foto: Instagram

Kata Vivy, dia cuba untuk fokus kepada kedai fizikal dan memperbanyakkan cawangan di Malaysia.

Namun dalam masa sama tetap dijual secara atas talian, selain cuba meningkatkan keuntungan dengan tidak fokus pada tudung sahaja.


Kata netizen, pengasasnya didakwa sering menggunakan duit perniagaan untuk kegunaan sendiri.

Memang susah nak untung kalau begitu dan dengan cara itu juga kata mereka , golongan-golongan ahli perniagaan ini larikan diri dari  membayar cukai.

Dari segi pasaran sebenarnya produk yang dikeluarkan Vivy ini bukan untuk rakyat biasa dan lebih kepada yang berkemampuan.

Jadi siapa yang hidup 'kais pagi makan pagi' semoga pandai dan bijak berbelanja bila membeli satu barang. Tentang status untung atau rugi, tidak pula diketahui sejauh mana kebenarannya. -CARI
13

Bagus
14

Marah
10

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote minguk 7-5-2018 01:13 PM
1k scarf macam tu? terima kasih je la
Quote grizz 7-5-2018 01:36 PM
xkuase den nk pkai mahal2 cmtu..tp klu dihadiahkan iolls trime je..
Quote haryatie 7-5-2018 01:37 PM
fuhhhh..harga nya..
iye lah utk org kayo2 sja kan
Quote deekhan 7-5-2018 01:43 PM
habistu hermes ja manjang si bb nih. entohla. apaknye dato usop tu org kuat unimap n one of the top bisnessman xkan xleh advise anaknye..
Quote Minami2013 7-5-2018 01:43 PM
Rugi ke sbb baru2 ni buka cawangan baru kan...

I rase rugi tu maybe di sbb kan non cash expenses such as provision/depreciation je...
Quote LostStar 7-5-2018 02:22 PM
1K untuk jenis gitu sangat tak berbaloi.. walau daku guna duck.. baek beli bawal exclusive..
Quote akieys 7-5-2018 02:23 PM
Rugi tak semestinya x perlu bayar cukai... ada je rugi tapi tetap kena bayar cukai because certain item non-allowable expenses
Quote tagas 7-5-2018 02:40 PM
kalo di selubungkan di kepaler komprom masuk syurga gituh
Quote Orix 7-5-2018 02:46 PM
Rugi tapi i believe vivy n fadza punya monthly salary dari FV mesti tggi gila.. entah2 loss sebab byak bayar gaji kt deyols
Quote sapeka 7-5-2018 02:57 PM
ye ke rugi?
caye je la..
klu rugi takkan dia nak teruskan business ni
Quote L211 7-5-2018 03:00 PM
dr beli tudung tu better i beli La Pliage Limited edition Longchamp.. harga pon rm1k ok.. plus iolss boleh letak macam2 dlm beg tu
Quote manehnya 7-5-2018 03:12 PM
bapak mahal.. kain tudung je pun.. baiklah beli benda lain,

but still.. ada gak peminat n pembeli nya kan
Quote MadameOnion 7-5-2018 03:35 PM
ya ampunnn mahalnyaaa...i punya tudung paling mahal pun bokitta je..tu pun rasa mahal nak mampos..ikat perut jugak la i nak beli tu
Quote snazzydaisy 7-5-2018 03:39 PM
yg Tinvy nye make-up line tu tak menjana keuntungan ke?
ia2 jer dulu, hype kemain
Quote tengku_anggun00 7-5-2018 03:46 PM
snazzydaisy replied at 7-5-2018 03:39 PM
yg Tinvy nye make-up line tu tak menjana keuntungan ke?
ia2 jer dulu, hype kemain

Suam2 kuku jaaa....marketing kureng...
Quote fifie_olin 7-5-2018 03:56 PM
ke jadahnya smpi 1k...
Quote palmolive 7-5-2018 04:02 PM
tudung dia ada WiFi dgn bluetooth connector mmg harga cmtu
Quote fliphair8 7-5-2018 04:14 PM
Aku penah keje ngan self proprietor.....gaji dia sendiri 30k......gaji total 5 admin staff pun dlm 30k.....expenses sume tekan company sendirik.....minyak kete bini anak dining meals travels sume tekan co....setahun jek aku keje sebab gaji lambat sokmo....
Quote fulusss 7-5-2018 04:18 PM
http://www.majalahlabur.com/saha ... asyik-declare-rugi/

Lihat semua komen(84)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 08:55 AM GMT+8 , Processed in 0.177773 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top