CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tangan Kudung Dibaham Buaya, Beberapa Hari Sebelum Berkahwin

8-5-2018 10:36 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3421| Komen: 27

Description: Hanya beberapa hari sebelum berlangsungnya perkahwinan, seorang wanita hilang sebelah tangan akibat digigit buaya.
Hanya beberapa hari sebelum berlangsungnya perkahwinan, seorang wanita hilang sebelah tangan akibat digigit buaya.

The Mirror UK melaporkan, wanita tersebut bersama pasangannya seorang warga Britain, Jamie Fox sedang berkanu di Sungai Zambezi di selatan Afrika.


Foto: The Mirror UK
Mangsa yang juga bekas pemain tenis warga Zimbabwe, Zanele Ndlovu kehilangan banyak darah dan kehilangan hampir sebahagian sebelah tangannya.

Walaupun melalui detik hitam, Zanele dan pasangannya tetap meneruskan majlis dengan upacara perkahwinan berlangsung di hospital.

Foto: The Mirror UK

Difahamkan upacara sepatutnya berlangsung di Air Terjun Victoria namun disebabkan kemalangan tersebut, segala-gala yang dirancang terpaksa diubah.

Majlis perkahwinan berlangsung dengan penuh emosi, meyaksikan pengantin perempuan memakai gaun putih, dengan sebelah tangannya dibalut kerana kudung. -CARI
14

Bagus
1

Marah
9

Terkejut
11

Sedih
9

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (50 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote grouper 8-5-2018 10:40 AM
Smlm cite pengantin pompuan lepas heli crash teruskan kawin, arini lagi hebat tgn kena makan buaya pun kawin juga...betul2 asal berlaki ni.
Quote moonbug 8-5-2018 10:57 AM
Ngeri nya kudung terus tangan
Quote wadiunong 8-5-2018 10:59 AM
grouper replied at 8-5-2018 10:40 AM
Smlm cite pengantin pompuan lepas heli crash teruskan kawin, arini lagi hebat tgn kena makan buaya p ...

Knp pulak asal berlaki? Patut syukur kot sebab laki tu still nak kawen pompuan yg dah OKU tu.
Quote HujanBatuTiga 8-5-2018 11:00 AM
Edited by HujanBatuTiga at 8-5-2018 11:02 AM
grouper: Smlm cite pengantin pompuan lepas heli crash teruskan kawin, arini lagi hebat tgn kena makan buaya pun kawin juga...betul2 asal berlaki ni.


Asal belaki ni kalau jantan tu x guna tapi kawin jgk.  Yg ni just unfortunate event. Cinta sejati lah tu sggup terima walau kudung.
Quote fushimi 8-5-2018 11:02 AM
grouper replied at 8-5-2018 10:40 AM
Smlm cite pengantin pompuan lepas heli crash teruskan kawin, arini lagi hebat tgn kena makan buaya p ...

ni bukan konsep asal berlaki noks

asal berlaki tu hanya sesuai untuk pempuan melayu jek


Quote mieymiey 8-5-2018 11:26 AM
Kesiannya. Tapi nasib baik bf dia terima dia seadanya
Quote Artemesiaa 8-5-2018 11:28 AM
Kalau dah jodoh tak kemana tangan kudung pun kawin juga akhirnya
Quote haryatie 8-5-2018 11:29 AM
siannya..
syukur lah laki tu masih nk terima dia..
Quote MissVixen 8-5-2018 11:43 AM
Bagus laki2 ni semua. Terima kekurangan isteri. Kalau isteri pulak, mampu tak terima kekurangan suami.
Quote fifie_olin 8-5-2018 12:23 PM
bole tau la lelaki ni betul2 ikhlas...
jgn brubah hati kemudian hari dah le
Quote fliphair8 8-5-2018 12:52 PM
Bride cantik....no hal!
Quote Minami2013 8-5-2018 12:55 PM
wadiunong replied at 8-5-2018 02:59 AM
Knp pulak asal berlaki? Patut syukur kot sebab laki tu still nak kawen pompuan yg dah OKU tu.

Kannnn... lagi teruk kisah bf tinggalkan gf sebab jerawat je...
Quote zorrro_03 8-5-2018 01:09 PM
harap lelaki tu jaga mek ni dengan baik.  sama2 lah doakan semoga terbaik buat mereka.  @dodolgemok
Quote Modngengade 8-5-2018 01:13 PM
haryatie replied at 8-5-2018 03:29 AM
siannya..
syukur lah laki tu masih nk terima dia..

kakak syak kerna terpaksa.....kan lelaki tu berada di perkampungn wanita itu yakni di afrika...kalau tak kawin takut pulak org kampung cmpk lelaki tu jadi hidangan buaya kan

Quote haryatie 8-5-2018 02:09 PM
Modngengade replied at 8-5-2018 01:13 PM
kakak syak kerna terpaksa.....kan lelaki tu berada di perkampungn wanita itu yakni di afrika...kal ...

...kerana terpaksaaa....
Quote wadiunong 8-5-2018 02:27 PM
Minami2013 replied at 8-5-2018 12:55 PM
Kannnn... lagi teruk kisah bf tinggalkan gf sebab jerawat je...

hahaha betul tu sistur. yg itu lagi kejam
Quote grizz 8-5-2018 02:37 PM
MissVixen replied at 8-5-2018 11:43 AM
Bagus laki2 ni semua. Terima kekurangan isteri. Kalau isteri pulak, mampu tak terima kekurangan suam ...

jarang laki nk trime cmni..
pompuan je gigih trime laki kaki pukul bagai

Quote dodolgemok 8-5-2018 03:46 PM
Ya ampun sadis nya kisah ini! Laki tu pon masih setia dgan pompuan tersebut. Moga bahagia till jannah chuols!
Quote dodolgemok 8-5-2018 03:47 PM
zorrro_03 replied at 8-5-2018 01:09 PM
harap lelaki tu jaga mek ni dengan baik.  sama2 lah doakan semoga terbaik buat mereka.  @dodolgemok

Amen. Semoga bahagia till jannah!

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 04:32 PM GMT+8 , Processed in 0.347014 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top