CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jangan Mudah Tertipu-Atuk 104 Tahun Beri Nasihat Pada Pengundi Muda

4-5-2018 10:24 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3061| Komen: 14

Description: Zakaria Idris, seorang warga emas yang sudah menjangkau usia 104 tahun ada mesej buat mereka yang merancang untuk membuat undi rosak atau tidak mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.
Zakaria Idris, seorang warga emas yang sudah menjangkau usia 104 tahun ada mesej buat mereka yang merancang untuk membuat undi rosak atau tidak mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.


Tahun 2018 merupakan tahun yang ke-14 dia sudah menunaikan tanggungjawab sebagai seorang pengundi.

"Hanya orang seperti saya (yang telah menjalani hidup semasa penjajahan Jepun) akan sepenuhnya menghargai kebebasan yang kita ada hari ini, untuk mengundi.

"Sakit bukan alasan (untuk tidak mengundi)," katanya kepada mStar Online.

Zakaria Idris, Foto: mStar Online
Zakaria yang telah mengundi sejak pilihan raya 1959 adalah pengundi bagi kerusi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Chetok.


Nasihatnya untuk pemilih muda, 

"Jangan mudah tertipu dengan persepsi. Fikirkan yang terbaik tentang apa yang terbaik untuk negeri dan negara sebelum menanda kertas undi." -CARI
4

Bagus
7

Marah
6

Terkejut
3

Sedih
16

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (41 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakmonaBN 4-5-2018 10:26 AM
UNDI LAH BN




Quote grizz 4-5-2018 11:53 AM
pokcik ni msti undi bn ni..sbb idup zaman penjajah..
bn segale2 nye..
Quote ninja boy 4-5-2018 12:54 PM
zaman dulu laeen hanya bn menyelamat atuk sambil bercerita jepun
50 tahun lagi (tak tau apa bakal terjadi di malaysia) korang jadi atuk sambil bercerita zaman dunia internet
Quote DARSITA 4-5-2018 01:17 PM


Tok nenek aii pun undi BN la ni anak cucu cicit mengundi Parti Pakatan!

BN sudah tersasar jauh -- Pemimpin  BN telah mencemarkan parti yang pernah dikagumi dgn pelbagai skandal so sudah sampai masanya BN dikuburkan!

Quote cairel_azlie 4-5-2018 01:29 PM
Betul tu tok..sekarang ni penjajah dan komineh duk dlm masyarakat...so perjuangan tu dah lain.
Quote chicozinn 4-5-2018 02:41 PM
tok ni nyanyuk kot masih ingat malaysia ni dijajah jepun n komunis..tok2, yihhh!!
Quote capiloton 4-5-2018 03:14 PM
Edited by capiloton at 4-5-2018 03:22 PM

baca dan kaji sejarah.
asal nya bugima2 dalam BN dan UMNO ni asal nya taknak merdeka pun.
bangsawan2 melayu ni siap perlekeh rakyat marhaen yang laung slogan merdeka time tu.
mereka yang graduate from Britain ni mmg selesa duduk bawah British.
kat Msia ni yang berjuang orang lain, yang dapat perintah orang lain.
Quote dani-rox 4-5-2018 08:01 PM
teringat berita saintis umur 104thn gak, otw ke switzerland utk  bunuh diri sbb bosan hidup lama sgt
Quote Bedah.Cun 4-5-2018 08:05 PM
Suka hati lah atuk. Undi rebahhhh pencacai umno!!
Quote Bedah.Cun 4-5-2018 08:15 PM
chicozinn replied at 3-5-2018 06:41 PM
tok ni nyanyuk kot masih ingat malaysia ni dijajah jepun n komunis..tok2, yihhh!!

Malaysia neh dijajah pencacai2 tak kompeten BN. Undi rebah pencacai umno, undi rebah imperialisme umno
Quote pru15 4-5-2018 08:17 PM
Bersih sangat muka atuk ni, kata2 pun baik baik belaka

Berbeza dgn atuk mahathir, muka tak ada nur, mulut jahat busuk bau longkang

Quote rosasen 6-5-2018 08:56 AM
ada ke dia sebut suruh undi mana2 parti? dia suruh undi yang selayaknya je kan.. yg gi kutuk atuk ni apehal?
Quote chicozinn 6-5-2018 11:28 AM
Bedah.Cun replied at 4-5-2018 08:15 PM
Malaysia neh dijajah pencacai2 tak kompeten BN. Undi rebah pencacai umno, undi rebah imperialisme  ...

atok sudah tua..daya ingatan da xkuat cam span..hehe
Quote Siti_Mustaqim 6-5-2018 11:29 AM
Panjang umur pakcik. Alhamdullillah...

Lihat semua komen(14)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 02:41 PM GMT+8 , Processed in 0.094383 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top