CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Perenang Sensasi Joseph Schooling, Curi Tumpuan Dalam Acara Renang KL2017

21-8-2017 10:30 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5378| Komen: 38

Description: Perenang sensasi Singapura, Joseph Schooling pastinya bakal mencuri tumpuan pada acara renang yang akan bermula hari ini.
Perenang sensasi Singapura, Joseph Schooling pastinya bakal mencuri tumpuan pada acara renang yang akan bermula hari ini.

Pemenang pingat emas dalam Sukan Olimpik Rio tahun lepas ini akan memulakan kempen dalam acara 50 meter kuah kupu-kupu  di Pusat Akuatik Nasional, Bukit Jalil.


Penerjun kelas dunia itu akan menggalas cabaran dalam enam acara selepas membolot sembilan emas di laman sendiri ketika Singapura menjadi tuan rumah Sukan SEA ke -28 dua tahun lepas.

Menurut laporan Bernama, Schooling sedar yang dia menggalas tugasan berat selepas mencetuskan fenomena menghadiahkan emas Olimpik pertama untuk Singapura.

Foto: Theindipendant.sg
Perenang berusia 22 tahun tersebut sebelum ini telah mengejutkan lagenda renang Amerika Syarikat, Michaels Phelps serta memadam rekod Olimpik dengan catatan 50.39s dalam acara 100m kuak kupu-kupu di Rio.


Tidak ketinggalan bekas perenang Olimpik 2012 London, Nguyen Thi Anh Vien yang membolot lapan pingat emas di Singapura, dua tahun lepas akan memberi saingan hebat apabila mengetuai skuad Vietnam.

Bintang Malaysia, Welson Sim serta ratu kuak dada, Phee Jinq En  juga dijangka mampu menyumbang dua emas dalam acara masing-masing.

Selain itu, Wong Fu Kang turut menjadi sandaran emas acara 100m kuak dada.

Acara renang di KL2017 kali ini menjadi lubuk emas untuk peserta negara kerana menawarkan pingat emas paling banyak iaitu sebanyak 38 pingat. -CARI
16

Bagus
31

Marah
20

Terkejut
12

Sedih
24

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (125 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Loxlaxman 21-8-2017 10:36 AM
Wow hebak..hebak.

Lox dulu pun champion gak mandi ban @ sungai ... racing sebelah menyebelah dengan buaya idong panjang  selamber jer.
Quote Orix 21-8-2017 10:39 AM
Heols ada memberi kata sinis dekat Malaysia kan aritu ? Sounds like nak ajar Malaysia ke apa tah cmtu.......
Quote kak_sue 21-8-2017 10:50 AM

Ms Yim Kam Ling shows a photo of her nephew, Olympic gold medalist Joseph Schooling, on her phone.

Up north, some 560km away, his aunt who lives in the Malaysian city of Ipoh

Schooling's mother May, 61, hails from Ipoh in Malaysia and is a Singapore permanent resident. She has lived in Singapore for over 30 years.


Quote RatuDunia94 21-8-2017 11:01 AM
Renang mmg lubuk emas singapore.. Lps ni sure naik la medal tally singapore..
Quote Themilo 21-8-2017 11:55 AM
Orix replied at 21-8-2017 02:39 AM
Heols ada memberi kata sinis dekat Malaysia kan aritu ? Sounds like nak ajar Malaysia ke apa tah cmt ...

heols cakap, malaysia ni backyard / laman belakang of his country..

dia tak tau kalau Malaysia tak bagi air, kering kontang kolam renang dia tu..
Quote rainbow259 21-8-2017 12:50 PM
wowwww....
Quote Peterpan17 21-8-2017 01:03 PM
Themilo replied at 21-8-2017 11:55 AM
heols cakap, malaysia ni backyard / laman belakang of his country..

dia tak tau kalau Malaysia  ...

Yg penting negara backyard dia tu juga asal usul mak dia. Tak sedar diri. Sila lepaskan warganegara mak dia klu tak suka. Dulu moyang korang merempat ke sini cari rezeki, skrg nak hina pula. Klu moyang dia tak merempat ke Msia dulu, agaknya si schooling ni pun tak wujud.
Quote hyie 21-8-2017 01:25 PM
tetiba teringat homeschooling plak
Quote kucen_miang 21-8-2017 01:30 PM
hyie replied at 21-8-2017 01:25 PM
tetiba teringat homeschooling plak

homeschooling pun subject koko anak2 dia renang hokayy..bbrp tahun lagi dah boleh wakil negara   @dinoloveshasha  
Quote cik_noreen 21-8-2017 01:37 PM
harap2 ada kejutan dri peserta lain nanti.

bgi school skit dek schooling ni
Quote lasagnaklcc 21-8-2017 01:39 PM
Dia nampak mcm boroi sikit td. But still hebat.
Quote dinoloveshasha 21-8-2017 01:42 PM
kucen_miang replied at 21-8-2017 01:30 PM
homeschooling pun subject koko anak2 dia renang hokayy..bbrp tahun lagi dah boleh wakil negara   @ ...

tokoh homeschooling negara kabarnya nak berhijrah..... maybe nak jimat cost byr sewa condo...
no more berangan bergambo tepi kolam... acah2 kaya....  
Quote cancer_files 21-8-2017 01:55 PM
dah menang emas dia ?
50m butterfly semua di bawah 25 sec...
Quote kucen_miang 21-8-2017 01:57 PM
dinoloveshasha replied at 21-8-2017 01:42 PM
tokoh homeschooling negara kabarnya nak berhijrah..... maybe nak jimat cost byr sewa condo...
no  ...

weh iye ke? nak pindah ke mana pulak? dpt rumah pprt ke?
Quote dinoloveshasha 21-8-2017 01:59 PM
kucen_miang replied at 21-8-2017 01:57 PM
weh iye ke? nak pindah ke mana pulak? dpt rumah pprt ke?

suspek dipercayai hijrah kat kelate.... sana org tak tahu tembelang die
Quote saladin780 21-8-2017 01:59 PM
dinoloveshasha replied at 21-8-2017 01:42 PM
tokoh homeschooling negara kabarnya nak berhijrah..... maybe nak jimat cost byr sewa condo...
no  ...

acah2 homeschooling..padahal dikerah anak tu gi mengemis
Quote dinoloveshasha 21-8-2017 02:01 PM
saladin780 replied at 21-8-2017 01:59 PM
acah2 homeschooling..padahal dikerah anak tu gi mengemis

anak dah slmt bljr kat sekolah pondok tuh...
Quote arasham 21-8-2017 02:09 PM
lasagnaklcc replied at 21-8-2017 01:39 PM
Dia nampak mcm boroi sikit td. But still hebat.

Kan nampak nau boroi haha.. Saringan tadi nampak ada saingan from indon swimmer..
Quote saladin780 21-8-2017 02:29 PM
dinoloveshasha replied at 21-8-2017 02:01 PM
anak dah slmt bljr kat sekolah pondok tuh...

tau2 je ko kan perkembangan terkini beliau

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 05:48 AM GMT+8 , Processed in 0.112495 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top