CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tertekan Tiada Tandas Di Rumah, Isteri Nekad Ceraikan Suami

21-8-2017 11:37 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4410| Komen: 33

Description: Bayangkan tiada tandas langsung dalam sesebuah rumah, memang tak masuk akal dan boleh menimbulkan marah.
Bayangkan tiada tandas langsung dalam sesebuah rumah, memang tak masuk akal dan boleh menimbulkan marah.

Disebabkan itu jugalah, seorang isteri di New Delhi India bertindak menceraikan suaminya kerana permintaannya untuk membina tandas di dalam rumah mendapat bantahan.


Menurut laporan The Hindu, wanita yang berkahwin pada tahun 2011 itu juga telah merayu kepada mentuanya kerana sudah tidak tahan terpaksa keluar ke padang setiap kali mahu membuang air kecil dan besar.

Selepas diendahkan, wanita terbabit pulang ke rumah ibu bapanya dua tahun lalu dan memfailkan cerai.

Foto: AFP
Mahkamah Keluarga di Bhilawara, Rajasthan mendapati perbuatan keluarga mentua terbabit sebagai satu kekejaman dan menyebabkan penyeksaan mental terhadap wanita itu.


Hakim Rajendra Sharma menyatakan, ketiadaan tandas adalah sesuatu yang memalukan pada abad ke-21 ini dan dianggap sebagai satu penyakit masyarakat. 

“Pelik apabila orang tiada masalah berbelanja membeli arak, rokok atau telefon bimbit tetapi bukan untuk membina tandas di dalam rumah,” katanya. -CARI
21

Bagus
11

Marah
24

Terkejut
19

Sedih
8

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote raradhia 21-8-2017 11:40 AM
aduhaii, mesti kwsn tu berbau
Quote Andyscenes 21-8-2017 11:44 AM
Aku pun x faham dgn negara india ni, berdosa ke kalau buat tandas??
Quote kucen_miang 21-8-2017 11:50 AM
2x5 indon jugak


Quote missinpiece 21-8-2017 12:01 PM
Kalau haku kubakar je rumah tu
Quote CiliPadiSedap 21-8-2017 12:17 PM
Nikmat paling besar melabur dengan aman..kalau dpt cm toilet dato vida, siap dia washer machine punggung berkerak jadi punggung bidadari, ada mode sport, sport plus, pancuran telaga embun..bagi yang susah buang air besar, feature massage kt punggung sesuai sangat,punggung anda akan dirangsang dengan cakaran dodi ..
Quote insulin 21-8-2017 12:18 PM
Selayaknyalah.....
Quote zameyla 21-8-2017 12:21 PM
Adoila...zaman bila nie...
Quote gede-bab 21-8-2017 12:22 PM

memang padan lah dua-duanya...satu pakai rupee..yang satu pakai rupiah...sama2 tak ada tandas...BABS jadi keutamaan...
Quote mrizumi 21-8-2017 12:23 PM
Memang patut pun..zmn moden mcm skrg..mngarut kalau tandas pun xda..
Quote Simunggu 21-8-2017 12:27 PM
negara bebas tandas...
Quote akusukaq 21-8-2017 12:38 PM
Edited by akusukaq at 21-8-2017 12:45 PM

byk pun rumah2  kat kpg  ulu kelantan tu jamban maseh kat luar rumah.nak hairan sgt ke .yg melepas kt tepi sungai pun maseh ada lagi
Quote rainbow259 21-8-2017 12:42 PM
hahahaha tndas is a must ok
Quote gagakbiru 21-8-2017 12:53 PM
akusukaq replied at 21-8-2017 12:38 PM
byk pun rumah2  kat kpg  ulu kelantan tu jamban maseh kat luar rumah.nak hairan sgt ke .yg melepas k ...

Jamban kat luar masih ada tandas sendiri.itu rumah lama tandas kat luar.ni nak buang air tandas takde kena pergi padang
Quote finesse 21-8-2017 12:56 PM
akusukaq replied at 21-8-2017 12:38 PM
byk pun rumah2  kat kpg  ulu kelantan tu jamban maseh kat luar rumah.nak hairan sgt ke .yg melepas k ...

Motif.. bukan itu tandas2 lama zaman dulu ka?? Rumah atok aku pon ada tandas di luar rumah tp tandas di dlm rumah masih ada yach!!
Quote Deidra 21-8-2017 12:59 PM
Pelik-pelik laa set mat kitang nih
Quote blythes 21-8-2017 01:05 PM
adui masalah betul
Quote prizadane 21-8-2017 01:18 PM
kalau aku pun tak sanggup bersuamikan lelaki pengotor yang tak reti buat tandas dalam rumah. or kalau macam leceh sangat, tandas luar rumah pun takpe asalkan tandas sendiri.
Quote cmf_BeachBoys 21-8-2017 01:18 PM
Ape la korang ni....diorang mengambil fitrah haiwan suci mereka,lembu yang suka berak merata-rata.itu pun x tau

Kalau lombu buley berak mana-mana,yitta pun boley chitt...
Quote beloomberk 21-8-2017 01:20 PM
india mmg ada masalah tandas.
mostly lepas hajat kat tepi pantai, esp men.
toilet yg ada pon daif n kotor. satu toilet kongsi berpuluh2 org.

apa masalahnya kalau buat toilet sorang satu.gila betol. mesti banyak yang kena batu karang and sembelit.esp women la.terpaksa menahan diri nak buang hajat sbb tuggu turn pny pasal.

india2..
kalau kaya tu, kaya sangat..kalau dhaif tu, dhaif sungguh.

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 01:52 PM GMT+8 , Processed in 0.079995 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top